دکتر محمدحسن افتخاری، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: چهار وعده غذایی در ایام ماه مبارک رمضان شامل افطار، شام، میانوعده بعد از شام و سحری میشود که طبعا با رعایت این الگوی غذایی بار گرسنگی و افت قند خون تا سطح قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
وی افزود: به روزهداران در این وعدهها استفاده از غذاهایی که حاوی قندهای کمپلکس مانند نان، برنج، حبوبات و ترکیبات نشاستهای هستند توصیه میشود که مصرف آنها به ویژه در شام و سحری میتواند مانع افت قند خون شود.
وی با بیان اینکه استفاده از غذاهای حاوی قندهای ساده باعث افت قند خون میشود، اظهار کرد: شربت، زولبیا بامیه و غذاهایی با ترکیبات شکر و قند در وعده سحری توصیه نمیشود چرا که این قندها به سرعت جذب شده و در طول روز میتواند فرد را با افت قند خون مواجه کند لذا گنجاندن غذاهای غنی از قند کمپلکس که جذب آهستهای دارد در وعده سحری توصیه میشود.
وی با تأکید بر مصرف میوههای حاوی آب بیشتر و سبزیجات در طول ماه مبارک رمضان توصیه کرد افراد بیشتر از میوههایی چون هندوانه، خربزه، طالبی، زردآلو، آلوزرد و سبزیجات که بافت آبی خوبی دارند، استفاده کرده تا در طول روز ضمن جلوگیری از افت قند خون از تشنگی نیز در امان باشند.
دکتر افتخاری خاطرنشان کرد: همچنین مصرف خرما در افطار باعث افزایش قند خون شده اما در وعده سحری به دلیل اینکه حاوی قند ساده است به روزهداران توصیه نمیشود.
پایان پیام/
نظر شما