به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمانه نمایندگان با حجت الاسلام روحانی، رییس جمهور منتخب با اشاره به اینکه در بعد منطقه ای و با توجه به دخالت نیروهای زورگو استراتژی ایران در مدد رساندن به ملتها در راستای تحقق مردم سالاری در نهضت بیداری اسلامی بسیار سنجیده بود، گفت: امروز چه در لبنان و چه در فلسطین ظرفیتهای مردم سالاری ایجاد شد که وحشت صهیونیزم را رقم زده است البته به همین نیاز نیز مخاطرات بین منطقه ای و گاه مخاطرات تصنعی را ایجاد می کند که نمونه آن اختلاف بین اهل تسنن و تشیع است.
وی با اشاره به اقدامات جریانهای افراطی در جامعه مسلمان گفت: گرچه حوادث داخلی مصر نگرانیهایی را برای مسلمانان ایجاد کرد اما باید تلاش کرد این حوادث روند دموکراسی خواهی در منطفه را از بین نبرند و بویژه در مصر که کشور اسلامی است توقع این است که مراقبت شود تا این اختلافات تبدیل به جنگ سیاسی نشود.
ریس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در عرصه بین المللی دچار موجودات بدخیم بین المللی شده ایم، گفت: این موجودات در بحث هسته ای به دنبال بهانه جویی هستند و به این دلیل در مسئله حقوق بشر مکارانه کارهلیی را انجام می دهند اما استقامت ملت نشان می دهد که ملت و همه بخشها همصدا هستند و امید است با دیپلماسی فعال از حقوق ملت دفاع شود.
وی با اشاره به پیچیدگی های اقتصادی کشوراظهار کرد: این پیچیدگیها بر معیشت ملت تاثیر می گذارند و درست است بخشی از آنها به دلیل ماجراجویی ها در بحث تحریمهاست اما برای حل بخشی از آنها نگاه علمی در اقتصاد باشد و مدیریت اقتصادی کشور باید علمی و ذوابعاد و تخصصی باشد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه توسعه عادلانه در کشور بدون برنامه علمی محقق نمی شود، افزود: انتظار داریم تیم اقتصادی دولت جدید در چارچوب سند چشم انداز و قانون برنامه و بودجه عمل کند تا تحرک در اقتصاد کشور پایدار شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور در حوزه کشاورزی و خدمات گقت: متاسفانه واردات زیاد و بالفعل کردن استعدادها به این ظرفیتها ضربه زد. طبیعتا تمرکز بر تولید ملی صرفا برای مصرف داخلی نیست که قطعا توجه به تولید ملی می تواند جزو هدفهای اقتصادی قرار گیرد.
لاریجانی با اشاره به روند تحقق عدالت در کشور گقت: تحقق عدالت باید با نگاه عالمانه و تعریف شده باشد که به بهبود ضریب جینی بیانجامد که امیدواریم با رویکرد دقیق در این زمینه بسیاری از مشکلات نیازمندان در بحث بیمه همگانی و بیکاری حل شود تا زندگی مردم از پیش بینی قابل قبولی برخوردار شود.
لاریجانی ادامه داد: در بعد علمی و فناوری کشور از ظرفیتهای خوبی در حوزه هسته ای و بیوتکنولوژی و سلولهای بنیادی برخوردار است که شاید مهمترین کار در این بعد ایجاد سازوکار موسسات r&w و موسسات دانش بنیان است که بتواند حلقه واسطی بین علم و صنعت باشد و در این زمینه مجلس آماده همکاری با دولت و صنعتگران است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اولویتهای اجتماعی کشور اظهار کرد: باید به مسئله اعتیاد به مواد مخدر چه طبیعی و چه مصنوعی و چه پدید حاشیه نشینی که ریشه های اقتصادی دارند توجه شود و برای آنها تدبیر شود.
لاریجانی با اشاره به اولویتهای کشور در بعد محیط زیست گفت: در بعد محیط زیست نارسایی های از قبل بوده است. پدیده ریزگردها فقط در تهران نیست بلکه در بسیاری از استانها مشکلات جدی برای کشور و فعالیتهای اقتصادی ایجاد کرده است که باید با اقدامات سریع منطقه ای به علاج آن پرداخت.
وی تصریح کرد: مجلس معتقد است با اولویت قرار دادن بحث معیشت مردم و اشتغال باید یک حرکت همه جانبه ملی در احیای تولید براساس نگاههای تئوریک عملی فراهم شود.
لاریجانی خطاب به روحانی گفت: مجلس براین اعتقاد است که شما می توانید با در نظر گرفتن کابینه ای توانمند و باتجربه و عاقل که در مدیران کشور بعد از انقلاب هستند به این حرکت علمی اقدام کنید و در این زمینه مجلس یاور و حامی همکاران شماست و برای تحقق این حرکت علمی مجلس و روحانی دو رکن اساسی هستند.
وی افزود:این نشست یک نشست صمیمانه بود و بیشتر جنبه معارفه با رییس جمهور منتخب را داشت تا همکاران از نزدیک با جنابعالی آشنا شوند و در آینده فرصتهای بیشتری است که همگرایی فکری بین این دو بخش به وجود آید.
وی در پایان از اینکه رییس جمهور منتخب دعوت مجلس را پذیرفته است قدردانی کرد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: رییس مجلس با اشاره به اینکه مجلس یاور و حامی همکاران دولت جدید است، گفت: برای تحقق این حرکت علمی در کشور مجلس و روحانی دو رکن اساسی هستند.
کد خبر 272920
نظر شما