قبادی: با نگاه مزیت محور کاغذ تولید کنیم/ دوگانگی نظارت و مدیریت

خبرگزاری شبستان: دولت در حال حاضر در سه بخش کارخانه‌های تولیدی، تعرفه‌ و سیاستگذاری و نظارت این موضوع را مدیریت می‌کند، این درحالی است که سندیکاهای تولید و مصرف از تعامل خوبی برخوردار نیستند.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نشست بررسی مشکلات کاغذ در ایران با رویکرد «ارائه راهکارهایی برای افزایش تولید ملی و نیاز عمده کاغذ کشور و ارائه نتایج کارگروه کاغذ» که صبح امروز 22 تیرماه در خبرگزاری فارس با حضور اهالی رسانه برگزار شد. در این نشست «ابوالفضل روغنی» مدیر کارخانه کاغذ مازندران، «همایون امیرزاده» مشاور معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، «حمید قبادی» مشاور سابق معاون امور فرهنگی، «سیدطاهر شبیری» دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا، «نادر قدیانی» رییس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و «علی اکبر تورانیان» عضو هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی حضور داشتند و اظهارات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

 

توجه رهبری به مساله کاغذ/ کالایی استراتژیک و سیاسی
در این نشست، «حمید قبادی» که نسبت به بقیه حاضران دیرتر در جلسه حاضر شده بود، طی سخنانی گفت: قبل از هر موضوعی در بحث کاغذ، باید نگاه سیاستگذاران و مسئولان کشور به سمت و سویی ببریم تا تاکید کنیم کاغذ از ارزش و اعتبار بالایی در صنعت برخوردار است. سال 1385 آخرین سالی بود که به تولیدکنندگان کاغذ، یارانه اختصاص داده شد و آن زمان بحث تحریم‌ها هم جدی نبود، اما تاکنون یعنی در سال 90 و 91، این یارانه تعلق نگرفته است.
وی با تاکید بر استراتژیک بودن کاغذ بیان کرد: اهمیت موضوع کاغذ از این جهت روشن است که مقام معظم رهبری در یک جلسه یک ساعته، 90 درصد وقت را به این موضوع اختصاص می‌دهند.
قبادی به بحث مزیت در تولید اشاره کرد و افزود: مزیت در تولید در هر کشوری حائز اهمیت است و بسیاری از کشورها به رغم سنگین و پیچیده بودن صنعت کاغذ، هنوز در حال تولید آن هستند؛ چراکه کاغذ، کالایی سیاسی و استراتژیک است.

 

با نگاه مزیت محور کاغذ تولید کنیم
مشاور سابق معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بحث مدیریت مصرف در موضوع کاغذ، اظهار کرد: فرق کاغذ چینی با اندونزیایی در شیمیایی بودن آن است، علاوه بر آن پایه اصلی آن در دست اروپایی ها است که مدیریت این بخش را در دست گرفتند. در کشور ما باید مزیت‌ها را سنجید و با نگاه مزیت محور کاغذ تولید کنیم و تعداد کارخانه‌های تولید کاغذ و حجم تولید را افزایش دهیم.


وی چهار مسیر مصرف کاغذ در ایران را برشمرد و خاطرنشان کرد: مصارف کاغذ در کشور ما، کتب درسی، کتب غیردرسی، صنعت چاپ و اطلاع رسانی و دفترچه های تحصیلی است که این چهار مورد، 250 هزار تن کاغذ تحریر را شامل می‌شود که این مقدار نیاز جامعه محسوب شده و همه تلاش‌ها در جهت تامین این نیاز است.


به گفته قبادی، دولت در حال حاضر در سه بخش کارخانه‌های تولیدی، تعرفه‌ و سیاستگذاری و نظارت این موضوع را مدیریت می‌کند.


وی اضافه کرد: این درحالی است که سندیکاهای تولید و مصرف از تعامل خوبی برخوردار نیستند.


وی همچنین به برخی از واردکنندگان کاغذ که سودهای چند برابری در بازار فروش کاغذ کسب کردند، اشاره کرد.

 

نظارت؛ حلقه مفقوده در موضوع کاغذ
معاون اجرایی سابق نمایشگاه کتاب در بخش دیگری از سخنانش، کاغذ را یکی از انحصاری‌ترین کالاهایی دانست و گفت: کاغذ به دلیل انحصاری بودنش، قاچاق ندارد و بنابراین قابل رصد است. اما هم اکنون طبق فرمولی با دلار 3300 تومان، کاغذ 70 گرمی بندی 86 هزار تومان محاسبه می‌شود، در حالی که همین کاغذ در بازار 80 هزار تومان به فروش می‌رسد. این موضوع نشان دهنده این است که بحث «نظارت» هرز می‌رود، در حالی که هیچ کس کاغذش را به ضرر نفروخته است.


وی، این موضوع را نشان‌دهنده دوگانگی در نظارت و مدیریت دانست و افزود: طی دو سال گذشته به شدت با این دوگانگی روبرو بودیم و بحث نظارت یکی از حلقه‌های مفقوده کاغذ است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 272531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha