از دستکش استفاده کنید تا اگزمای پوستی نگیرید

معمولاً در روزهاى پایانى سال، بیمارى‌هاى ناشى از تماس مستقیم پوست دست با مواد سفیدکننده و پاک‌کننده و حتى تماس زیاد با آب و رطوبت به شدت افزایش پیدا می‌کند.

دکتر مجتبی امیری: تماس با محرک‌هایی مانند گرد و خاک و مواد شوینده و ضدعفونی کننده از مهمترین دلایل ایجاد و تشدید اگزمای پوست است به علاوه، خشکی هوا نیز باعث ایجاد تغییراتی در پوست مانند تورم، خارش، قرمزی، ضایعات ترشح‌دار و پوسته‌ریزی می‌شود.
پیشگیری در این نوع مشکلات پوستی مهمتر از درمان است، درمان در این موارد جنبه موقتی و مسکن دارد و باعث حل‌شدن مشکل اصلی و ریشه‌ای نمی‌شود؛ بنابراین لازمه بهبود اگزماهای پوستی در مواقع خانه‌تکانی کم‌کردن و یا قطع تماس فرد با مواد محرک و مضر است.
استفاده زیاد از موادشوینده باعث ایجاد عوارض روی پوست به‌خصوص ناخن‌ها می‌شود و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناخن، خشکی یا ریش‌ریش‌شدن کناره ناخن است که به‌دلیل استفاده زیاد از مواد شوینده است که به ‌خصوص در میان زنان‌خانه‌دار رخ می‌دهد.
معمولاً در روزهاى پایانى سال، بیمارى‌هاى ناشى از تماس مستقیم پوست دست با مواد سفیدکننده و پاک‌کننده و حتى تماس زیاد با آب و رطوبت به شدت افزایش پیدا می‌کند و بیمارى "درماتیت" زنان خانه‌دار یا همان اگزماى دست شایع‌ترین بیمارى در این ایام است که خارش، قرمزى و خشکى پوست و تاول‌هاى ریز را به دنبال دارد.
تظاهر بیمارى در کف دست و روى نوک انگشتان بروز و گاهى فاصله میان انگشت حلقه و کنارى را درگیر مى‌کند و ضایعه‌اى به شکل پیش‌بند تشکیل مى‌شود که به اگزماى پیش‌بندى معروف است.
زیاد نگه داشتن دست در آب و رطوبت نیز منجر به ایجاد قارچ پوستى مى‌شود و این ضایعات در صورت درمان‌نشدن به موقع موجب التهاب و ترک پوست مى‌شوند.
بی‌شک تماس مواد شیمیایى با پوست مى‌تواند عوارض مختلفى در بر داشته باشد، به عنوان مثال تماس مکرر با سفیدکننده‌ها موجب از بین‌رفتن چربى پوست در محل تماس شده و به دنبال آن خارش، سوزش، زخم، ترشحات آبکى و چرکى ایجاد مى‌شود.
برای درمان اگزماهای حادی که به علت تماس با مواد شوینده و محرک در این ایام بوجود می‌آید از داروهای ضد خارش خوراکی و کورتونی استفاده می‌شود، در مورد درمان موارد مزمن در این اوقات بیشتر درمان حمایتی یعنی چرب و نرم‌کردن پوست و استفاده از صابون‌هایی که P.H قلیایی ندارد، تجویز می‌شود.
عامه افراد بر این باورند که علت اصلی پوسته‌ریزی کنار ناخن کمبود کلسیم و آهن است که این چنین نیست و علت شایع پوسته‌ریزی اطراف ناخن‌ها در این دوران خشکی پوست و اگزمای پوستی است و تحریک و دستکاری پوسته ناخن مشکل را تشدید می‌کند.
چرب‌کردن کناره ناخن‌ها با استفاده از کرم‌های ضدالتهاب مناسب‌ترین روش درمان در بهبود پوسته‌ریزی و بدفرمی ناخن است و بهترین راه براى جلوگیرى از خشکى پوست و عود این ضایعات، استفاده از کرم‌هاى حاوى اوره، گلیسیرین و وازلین است.
زنان خانه‌دار باید هنگام خانه‌تکانى و استفاده از مواد شوینده، پاک‌کننده و سفید کننده حتماً از دستکش استفاده کنند و به علت احتمال ایجاد حساسیت به دستکش‌هاى لاستیکى باید ابتدا دستکش نخى و سپس از دستکش پلاستیکى استفاده کرد.
با توجه به اینکه نمی‌توان از موادشوینده در خانه‌تکانی خودداری کرد بنابراین افراد باید حتما از دستکش استفاده کنند و در دفعات مختلف در طول کار، دست‌ها را شسته و با پمادهایی که فاقد مواد کورتونی هستند پوست را چرب و نرم کنند.
دارای بورد تخصصی پوست، مو و زیبایی، پـزشـکـی عـمـومـی از دانـشگاه علوم پـزشـکـی ایـران و عـضـو جـامـعـه بـیـن‌الـمللی جراحان پیوند مو
 

پایان پیام/

کد خبر 27204

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha