نویسنده مذهبی کودک و نوجوان را توبه کار می کنند!

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده کودک و نوجوان معتقد است، کارهایی که نویسندگان غربی در مبنای انجیل برای کودکان و نوجوانان نوشته اندٰ بسیار زیاد است و ما یک دهم آن را بر اساس قرآن کریم صورت نداده ایم.

حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میدان کار تعلیم و تربیت برای افراد مذهبی باز شد به خبرنگار ادبیات خبرگراری شبستان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه داستان نویسی رشد زیادی کردیم و توانستیم کارهای مذهبی با تکنیک های جهانی تولید کنیم، در صورتی که این شیوه تا قبل از انقلاب مرسوم نبود.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه حدود 20 نویسنده حوزوی در عرصه کودک و نوجوان داریم، عنوان کرد: امروزه ما در ادبیات کودک کتابهایی داریم که با شیوه های امروزی و نوین تولید می شود. مجموعه های چندجلدی خوبی برای کودکان تولید شده است و ضرورت پرداختن به ادبیات کودک و نوجوان در عرصه دین که ناشناخته بود بعد از انقلاب اتفاق افتاد.

 

وی ادامه داد: انتظاری که در پیشرفت کتابهای مذهبی کودکان می رفت ، هنوز حاصل نشده و ما خیلی جدی تر باید در این حوزه کار کنیم. حتی حوزه علمیه قم به میزانی که باید در این عرصه سرمایه گذاری می کرده، نکرده است و به طور جدی در این عرصه وارد نشد.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به تلاش غربیان برای تولید دایرة المعارف های مفصل برای کودکان تصریح کرد:  چرا ما نباید مانند غربیان در زمینه دایرة المعارف کودکان تلاش کنیم و برای آنها دایرة المعارفهای دینی در حوزه های مختلف تولید کنیم.کارهایی که غربیان در زمینه انجیل برای کودکان و نوجوانان انجام داده اند بسیار زیاد است و ما یک دهم آن را بر روی قرآن کار نکرده ایم.
 

 حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: انتظار می رفت که قوی تر از این وارد حوزه تولید کتابهای مذهبی برای کودکان شویم. در کارهای محتوایی و بازنویسی داستانها باید بیشتر تلاش می کردیم. قصه نویسی برای کودکان به معنای بی اهمیتی قصه نیست بلکه کار برای کودک بسیار سخت تر است.

 

وی با بیان اینکه مولفان زیربار کارهای بزرگ برای کودکان و نوجوانان نمی روند، گفت: دو دایرة المعارف با عنوان دایرة المعارف قران و دایره المعارف اسلامی کار کردم که هر دو را محراب قلم منتشر کرد. متاسفانه ناشران از این کارهای بزرگ استقبال نمی کنند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با تاکید بر لزوم ورود ناشران به عرصه تولید دایرة المعارف های دینی برای کودکان اظهار داشت: برخی ناشران به این مساله اهمیت نمی دهند و خیلی ها فکر می کنند دایرة المعارف های دینی برای کودک مخاطب ندارد و عده ای نیز کار دینی را سهل می انگارند و برخی دیگر نیز فکر می کنند که کار دینی را نمی توان در قالب دایرة المعارف ارایه داد.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری حمایت از نویسندگان کتابهای مذهبی کودک و نوجوان را ضروری دانست و افزود: ارایه کارهای خوب در این عرصه یک سال طول می کشد و یکسال هم کار تصویرگری و گرافیکی ان به طول می انجامد و در این صورت نویسنده باید مورد حمایت قرار گیرد.

 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره دین از سوی سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: در این جشنواره قرار شد سازمان تبلیغات 2 هزار نسخه از کتابهای برگزیدگان را خریداری کند اما متاسفانه این مساله عملیاتی نشد و این یک کم لطفی بزرگ در حق نویسندگان است. درست است که در این جشنواره به ما برگزیدگان سکه دادند اما این سکه یک پنجم رقمی که ما متحمل هزینه شده ایم نیست و بهتر است برگزارکنندگان چنین جشنواره هایی به وعده های خود عمل کنند و یا اینکه اصلا وعده ای ندهند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان عنوان کرد: چرا نمی توانیم یک کار دینی را ترجمه کنیم؟ چرا نویسندگان مذهبی را کسی تحویل نمی گیرد؟ اگر نویسنده کتب مذهبی ببیند کارش از سوی ناشران خریدار دارد، با شوق کار را ادامه می دهد و دلسرد نمی شود.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: متاسفانه مواردی بوده که بدون اجازه من کتابم را ترجمه کرده ام و بدون اینکه در آن کتاب اسمی از من ببرند ان را به چاپ رسانیده اند. وقتی این مساله چند بار اتفاق می افتد دیگر نمی توان اسم اتفاق را برای آن گذاشت.

 

وی با ابراز تاسف از عدم همکاری ناشران برای چاپ کتب مذهبی اظهار داشت: کتابی به انتشارات به نشر داده ام و قرار بود که برای چاپ آن به من جواب بدهند اما یک ماه آنها تبدیل به صد روز شد و در اخر خودم مساله را پیگیری کردم و فهمیدم که هنوز کتاب دست ناظر نرفته است. وقتی نویسنده رغبت ناشران را می بیند دیگر توانی برای ادامه کار پیدا نمی کند. از یک طرف استقبال اندک ناشران و از طرف دیگر بدقولی های آنها در حق التالیفی که باید به نویسنده بدهند، نویسندگان را سرخورده و ناامید می کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 271407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha