شرط آقامجتبی برای انتشار کتاب خاطراتش/ آشکارشدن بخش مهمی از تاریخ

خبرگزاری شبستان: محسن اسماعیلی گفت: حاج آقا مجتبی تهرانی تاکید داشتند کتاب خاطراتشان در زمان حیات ایشان منتشر نشود.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از کتاب حاج آقا مجتبی که مروری بر زندگی نامه وی و همچنین خاطرات افراد مختلف از وی دارد، با حضور «محسن اسماعیلی» عضو حقوقدان شورای نگهبان و رییس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، «حجت الاسلام زائری»، «علی اکبر اشعری» مدیر باغ کتاب و «حجت الاسلام شاه محمدپور» مدیر انتشارات مصابیح الهدی عصر روز گذشته 17 تیرماه در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.

 

اشاره اسماعیلی به شرط حاج آقاتهرانی برای انتشار کتاب خاطراتش

در این مراسم، محسن اسماعیلی به عنوان اولین سخنران، با اشاره به خالی بودن جای حاج آقاتهرانی و چرایی انتشار این کتاب گفت: بازگویی و بازخوانی خاطرات کسانی که می توانند الگوی دیگران به حساب آیند، بسیار موثر است، حتی اگر مخاطبان، مردان و زنان استدلال باشند برای آنها دیدن و شنیدن بسیار اثرگذارتر از شنیدن و استدلال است.

 

وی، ثبت خاطرات اسوه ها را به دو شیوه ممکن دانست و توضیح داد: شیوه اول آن است که شخص اسوه روایتگر باشند که این نوع به واقع نزدیک تر است و بهتر است چراکه مخاطبان از سرچشمه که گواراتر است سیراب می شوند. شیوه دوم آن است که واسطه ای خاطرات یک اسوه را می نگارد که در این شیوه واسطه، برداشت خود را از حادثه ای مهم روایت می کند که ممکن است با واقعیت متفاوت باشد.

 

اسماعیلی با اشاره به اینکه بارها مترصد فرصتی برای نگارش خاطرات حاج آقاتهرانی بوده، خاطرنشان کرد: این امر در انتها با تکرار و اصرار من محقق شد اما ایشان شرط گذاشتند که انتشار این خاطرات در زمان زنده بودن‌شان نباشد و این چنین شد که از خاطرات استاد محروم ماندیم.

 

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه گفت: کتاب خاطرات حاج آقاتهرانی گوشه ها و نمونه هایی است از آنچه دیگران دیده اند و گفته اند که با شتاب فراوان به دلیل رسیدن به اربعین ایشان به بازار کتاب رسید.

 

اشعری: خاطرات حاج آقاتهرانی بخش مهمی از تاریخ کشور را آشکار می‌کند

در این مراسم همچنین، علی اکبر اشعری که از شاگردان حاج آقاتهرانی هم محسوب می‌شود، طی سخنانی گفت: هنوز فرصت اینکه یک بار به خود بیایم و آنچه که در بیش از 40 سال در خاطر دارم را به رشته تحریر درآورم و در اختیار موسسه مصابیح الهدی قرار دهم، پیدا نکردم و شاید هم هر بار که قصد این کار را داشتم به دلیلی موفق نشدم.

 

وی با اشاره به نکات اخلاقی که آن مرحوم در محضر وی عنوان می‌کرد، بیان کرد: به خاطرم می آید که ایشان وقتی در محل انجمن اسلامی معلمان در ماه محرم این بحث ها را شروع کردند، به اهمیت تهذیب و تزکیه نفس تاکید داشتند. حقیقتاً هر کسی که با حاج آقا تهرانی مانوس بودند می دیدند که ایشان حرفی نمی زدند که خودشان عامل به آن نبودند، که این موضوع تزکیه و ظرفیت بالای اخلاقی ایشان را می رساند.

 

اشعری ادامه داد: امروز متوجه می شویم که نسبت روشن و قابل فهمی بین بصیرت و اخلاق و صفای باطن وجود دارد و به همین دلیل است که ما وقتی در هر موضوعی در محضر ایشان صحبت می کردیم، تحلیل ایشان درست تر بود.

 

مدیر باغ کتاب تاکید کرد: به وسیله این کتاب بخش مهمی از تاریخ کشورمان آشکار می شود چراکه حاج آقاتهرانی نقش بسزایی در حوادث قبل و بعد از انقلاب داشتند. تاثیری که علمای دیگر در حرکت انقلابی شان از ایشان گرفتند کاملا مشهود است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدورام همت بیشتری صورت گیرد تا کسانی که خاطراتی از حاج آقا تهرانی دارند، خاطرات شان گردآوری شود تا بخشی از تاریخ کشورمان و هم جلوه هایی از رفتار یکی از اسوه های دینی معاصر برای همگان قابل برداشت شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 271149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha