حجت الاسلام مسعود صفی یاری در آستانه فرا رسیدن سال جدید و چهارشنبه آخر سال به خبرنگار شبستان در سنندج، گفت: چهارشنبه سوری، در فرهنگ و تمدن ایرانی و مبانی دینی و سنت های مذهبی امتیاز خاص و برجستگی مشخصی نسبت به سایر روزها و شب ها ندارد و اگر احیانا از نظر تاریخی نیز اتفاق مرتبط خاصی در این روز رخ داده باشد با نگاه امروز مردم به آن هیچ سنخیتی ندارد.
وی افزود: برخی از رسومات منتسب به این روز از قبیل پریدن روی آتش و ایجاد مزاحمت های صوتی و ناهنجاری های اجتماعی نیز با فرهنگ ایرانی اسلامی کاملا بیگانه است.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی کردستان اظهار داشت: ترویج افراطی چهارشنبه سوری و مراسم مربوط به آن در شرایط فعلی، دشمنان را به فکر دامن زدن به این قضیه، ترویج و تهییج مردم به روی آوردن به این مراسم البته با نیتی کاملا مغرضانه و شوم انداخته است، لذا مردم و بخصوص جوانان باید هوشیار باشند به بهانه این روز در دامن دشمن نیفتند و بازیچه اهداف شوم آنان نشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه آسیب های ناشی از چهارشنبه سوری زنگ خطری برای جامعه محسوب می شود، تصریح کرد: ایجاد هرج و مرج، آتش سوزی، صدمات جانی و مالی فراوان، مزاحمت و رعب و وحشت برای دیگران، سد معبر و احیانا بر خوردهای ناشابست با دیگران از جمله این موارد است.
حجت الاسلام صفی یاری، با اشاره به اینکه در فرهنگ دینی، شادی و نشاط و ابراز آن دارای معیار و چار چوب معینی است که با موازین عقلی و فطری انسان سازگاری دارد، افزود: خشونت، ایذاء مردم، رفتارهای غیر اخلاقی، توسل به آتش برای خوشبختی و به هم ریختن هنجارهای اجتماعی جامعه، چیزی جز فرهنگ سوزی نیست.
وی با بیان اینکه برخی از افراد، آشوب های اجتماعی و آسیب های ناشی از آن در چهارشنبه سوری را مربوط به تخلیه هیجانات جوانان می دانند، خاطرنشان کرد: تخلیه هیجان باید به نحوی باشد که اصول اعتقادی، اخلاقی، امنیتی، سیاسی و حقوق دیگران مورد تعرض قرار نگیرد.
پایان پیام/
نظر شما