اسلام گرایی در غرب پس از 11 سپتامبر

خبرگزاری شبستان: واکنش مسلمانان و نهادهای اسلامی مقیم در غرب به فشارها و تبعیض‌های اجتماعی هدف اجرای طرح پژوهشی اسلام گرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001 است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طرح پژوهشی "اسلام گرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001" پس از طی مراحل ارزیابی و نشر به همت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شد.
این اثر به عنوان یکی از اولویت های پژوهشکده ارتباطات فرهنگی بین الملل پژوهشگاه توسط داوود کیانی، استادیار روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی قم با نظارت علمی دکتر مجید توسلی و ارزیابی دکتر حمیدرضا اخوان انجام شده است.

 

همچنین، این کتاب با مطالعۀ موردی پنج کشور ایالات متحد آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه به مطالعه و تحلیل روند اسلام‌گرایی در این جوامع براساس سه شاخص: گرایش مسلمانان ساکن غرب به مشارکت اجتماعی به منظور حفظ هویت دینی؛ گرایش مسلمانان به اسلام به عنوان یک جنبش سیاسی- اجتماعی؛ و گرایش مسیحیان و پیروان سایر ادیان در غرب به اسلام می پردازد. این پنج کشور بیشترین جمعیت مسلمان در مقایسه با سایر دول غربی را دارا است. همچنین انتخاب مبدأ زمانی 11 سپتامبر 2001 نیز از آن روست که عرصۀ عمومی و یا فضای سیاسی- اجتماعی در غرب پس از وقایع 11 سپتامبر نسبت به مسلمانان بسیار ستیزه‌جویانه‌تر از گذشته گردید.
در این کتاب تلاش می‌شود تا فهم دقیقی از این تعاملات اجتماعی و نیز وضعیت هویتی جریان‌های اسلام‌گرا در پنج کشور یاد شده پس از رویداد 11 سپتامبر 2001 در ایالات متحدة آمریکا ارائه دهد.

آنچه که هدف اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهد، واکنش مسلمانان و نهادهای اسلامی مقیم در غرب به فشارها و تبعیض‌های اجتماعی یاد شده است. بر این اساس، این کتاب قصد پاسخ به این پرسش را دارد که شکل‌گیری مجموعه نگرش‌ها و روندهای تقابل گرایانه به اسلام پس از 11 سپتامبر 2001، چه تأثیری بر بافت هویتی و فعالیت‌های اجتماعی گروه‌ها و سازمان‌های اسلامی در آن جوامع گذاشته است؟
شایان ذکر است، کتاب اسلام گرایی در غرب پس از 11 سپتامبر2001 در 364 صفحه و با قیمت 10 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه و دانشگاه امام صادق (ع) به صورت مشترک در یک هزار نسخه چاپ شده است.

پایان پیام/

کد خبر 271020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha