لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: یکی از اهداف اساسی نهاد کتابخانه های عمومی توسعه فیزیکی کتابخانه های عمومی می باشد که از الزامات و ضروریات افزایش سرانه مطالعه در هر استان است.
وی تصریح کرد: با توجه به کمبود فضای مطالعاتی در سطح شهرستان ها و نیاز مراجعان و مخاطبان به کتابخانه های عمومی و مراکز فرهنگی، ساخت یا توسعه فیزیکی کتابخانه های عمومی امری ضروری می باشد که در برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت اداره کل قرار گرفته است.
منصوری، اضافه کرد: با توجه به پراکندگی جغرافیایی و جمعیتی در بعضی از مناطق استان باید برنامه ریزی هدفمند و اصولی و مطابق با نیازهای جامعه با رویکرد گسترش فرهنگ مطالعه مفید در این مناطق صورت پذیرد که در این زمینه ما نقشه عمرانی کتابخانه های عمومی در سطح استان را تدوین کرده و در حال اجرای آن هستیم.
وی با بیان اینکه در آغاز هفته جاری 6 باب کتابخانه به مجموع کتابخانه های عمومی استان اضافه شد و مورد تأیید نهاد کتابخانه های عمومی کشور قرار گرفت، افزود: این کتابخانه ها شامل کتابخانه امام محمد باقر(ع) در شهرستان بهبهان، شهدای پیان در شهرستان ایذه، صبای واجل در شهرستان باغملک، صبای سادات در شهرستان آبادان، مهتاب در شهرستان دزفول و آل یاسین در شهرستان اندیمشک می باشد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، خاطر نشان کرد: این کتابخانه ها با مساحت یکهزار و 725 مترمربع و زیربنای یکهزار و620 مترمربع در مناطق محروم استان و روستاها از جمله زیدون بهبهان، صیدون باغملک، سادات آبادان، قلعه سید دزفول به بهره برداری رسیده است.
وی اذعان داشت: با افزایش این 6 کتابخانه تعداد کتابخانه های عمومی استان به 185 باب کتابخانه با زیر بنایی بالغ بر 88 هزار و 712 متر مربع رسیدند یعنی به ازای هر 24 هزار نفر خوزستانی یک باب کتابخانه در استان وجود دارد و به ازای هر 100 نفر خوزستانی 93/1 مترمربع کتابخانه داریم.
منصوری، عنوان کرد: این کتابخانه ها در فاز اول شامل بخش های مختلفی از جمله مخزن، امانت، مرجع، نشریات و سالن های مطالعه مجزای خواهران و برادران می باشد که در فازهای بعد و به زودی بخش های تخصصی کودک، علوم قرآنی، اینترنت، طرح کتاب من، نمایه نشریات و... اضافه خواهند شد.
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که کتاب را وارد زندگی مردم کرده و برای این کار از هیچ کوششی فروگذار نمی کنیم و برای رسیدن به این هدف ابتدا باید کتابخانه ها در همه مناطق جهت دسترسی عمومی مردم ایجاد و راه اندازی شود و از جمله اهداف مهم این اداره کل دسترسی به کتابخانه های عمومی در مناطق محروم می باشد تا جوانان و نوجوانان شهرهای کوچک و مناطق محروم بتوانند به کتاب ها و منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما