به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین نکوداشت فیلسوف فرهنگ با عنوان "پرسشگر دردمند روزگار ما" با حضور جمعی از شخصیت های علمی، فرهنگی و مذهبی در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
بنابر این گزارش، سیدمحمدصادق خرازی، سفیر اسبق ایران در سازمان ملل متحد در این همایش گفت: نخستین باری که نام دکتر داوری را شنیدم نوجوان بودم در منزل پدر خیلی از بزرگان در رفت و آمد بودند مرحوم شهید مطهری از صداقت و سلامت فکر و اندیشه و نیک سرشتی اردکانی تعریف می کرد و سفارش جدی داشت که وی بتواند برنامه در عمق داشته باشد؛ آن زمان بسیاری از اساتید جامعه شناسی، فلسفه و .. به قم می آمدند و با اساتید و طلاب تعامل می کردند.
وی ادامه داد: در مرحله بعد در آمریکا نسبت به وی ارادت یافته و رفاقت خود را تا به امروز ادامه دادم. امروز به احترام فکر و ذهن بلندی که اردکانی دارد نسبت به پاسداری و پاسداشت از شخصیت علمی قابل ستایش او در تاریخ علم این نشت برگزار شده است.
خرازی تصریح کرد: شناخت بهتر از مشاهیر علمی و دینی وظیفه کسانی است که در نظام اسلامی تلاش می کنند تا ما با جهان علم و معرفت آشنا شده و در مسیر تکنولوژیک و تحولاتی که مردم صاحبنظر در آن قدم می زنند در آن گام برداریم.
وزیر اسبق امور خارجه اظهار کرد: در جای جای ایران فرهنگی مشاهده می کنیم که گوهرهایی زاده شده اند و نه تنها سرشت و سرنوشت ایران بلکه دنیا را رقم زده اند، امروز پاسداشت شخصیت مهربان و بافضلیتی است که افق اندیشه و رای او در جدول بندی جغرافیای است.
وی بیان کرد: داوری از جمله مردان نیک نهادی است که برای استقلال، آزادی و اعتلای دین و فرهنگ با آثار مکتوب خود توانست از گوهر دین و دیانت در دوران محجورانه دفاع کند.
خرازی در ادامه با بیان اینکه باید بدانیم فیلسوف کیست، مسئولیت و رسالت او چیست؟، عنوان کرد: کسی که طراح مکتب مستقل و نظریه مستقل باشد فیلسوف شناخته شده یا فیلسوف کسی است که بر چند مکتب فلسفی مسلط بوده یا از آراء آنان دفاع کرده و به بهترین نحو ممکن به دیگران بفهماند؛ کسانی همچون علامه طباطبایی و شهید مطهری و آیت الله جوادی آملی فیلسوف بوده و در مسیر خرد و اندیشه گام برداشته اند.
وی ابراز کرد: حاملان فلسفه امروز و متفکران همه با هم تلاش کردند که از تاریخ علم حمایت کنند، حکمت و اندیشه این حکمای خردمند همچون داوری و دینانی در دوران معاصر در پیشبرد حکمت متعالی و تشیع قابل ستایش است.
خرازی ادامه داد: این افراد به سیر تحول اندیشه در قرون اروپایی پیش از رنسانس مرعوب نگشته بلکه این علوم را به خوبی فرا گرفته و با آگاهی از صبغه ترجمه توانستند به این علم آمیخته و آموخته شده و هیچگاه اصالت اندیشه و ایرانی و بومی خود را رها نکرده و از آن حمایت کردند.
سفیر اسبق ایران در سازمان ملل متحد بیان کرد: دانشمندان ایرانی تلاش کردند تا خود را وامدار مکاتب فلسفی الحادی و مادی گرایانه و ساختارشکنانه نکنند و اینها افرادی بودند که با نگاه واقعی توانستند حکمای نامدار دین در دوران معاصر شوند و از دین و هویت ما ایرانی ها دفاع کنند.
وی در ادامه ا بیان اینکه داوری از زمره این روشنفکران دین مداری است که هیچگاه گوهر دین را در مدرنیته امروز قربانی نکرد، اظهار کرد: وی معتقد است وحی همچنان در دنیای امروز حرفی گفتن برای دارد.
خرازی تاکید کرد: روشنفکران دین دار با چراغ هدایت برای یافتن حقیقت و سوختن ظلمت در تلاش هستند و محققانه این شناخت را نه با هوس و طمع به قدرت بلکه با نگاهی عقلانی و با ترجمه روحانی از طهارت فکر بنا کرده و قوام بخشیدند.
وی عنوان کرد: داوری معتقد به هویت جمعی دین داران متفکر است و در آثار او درد حرمان، ایمان و یقین موج می زند که نه در آن طوفان نوح را می توان دید نه طغیان روح. داوری به باوریت معنویت آزاد از دین اعتقادی ندارد.
خرازی گفت: اگر با دقت بیشتری به تاریخ فلسفه بنگریم فارغ از اتفاقات چند دهه اخیر به ویژه توقف مارکسیسم، فیلسوفان مسلمان رفتار دینی بلندی داشتند و آنها فرزندان زمانه خود بوده و هستند و دلداگان تفکرات غیردینی خویش نشده اند و اسیر دام و دانه اغیار نشده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید دست داوری را بوسید که شجاعانه چابکی قلم را در دلدادگی انبیا و امامان معصوم (ع) و حکمای همنشین با عارفان بکار بست، عنوان کرد: داوری در روزگار غربت دین، میان دین و جامعه پیوند ایجاد کرد بنابراین تلاشی که از علمای دین انتظار می رود این است که انتقاد به علم سیاسی را از وظایف خود دانسته و بدانند که کلامشان عین عبادت است.
خرازی تاکید کرد: تنها روشنفکران دین هستند که با قرائت تازه از تحولات جهان می توانند چیستی و چرایی پاسخ داده و فضایی درخور اهل ایمان در جامعه بنا کنند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: داوری معتقد به هویت جمعی دین داران متفکر است و در آثار او درد حرمان، ایمان و یقین موج می زند که نه در آن طوفان نوح را می توان دید نه طغیان روح. داوری به باوریت معنویت آزاد از دین اعتقادی ندارد.
کد خبر 270698
نظر شما