ماه رمضان فرصتی برای کاهش اصولی وزن

خبرگزاری شبستان: یک متخصص تغذیه گفت: ماه رمضان زمان مناسبی برای شروع اصولی کاهش وزن است و افراد می‌توانند با 4 وعده غذایی به وزن مطلوب برسند.

دکتر محمدحسن افتخاری، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: چون در ماه رمضان هدف انصاف در مصرف خوراک است می‌تواند یک فرصت برای اولین مرحله در درمان چاقی باشد.

 

وی ادامه داد: ماه رمضان می‌تواند در ایجاد عادت به کم‌مصرف‌کردن در افرادی که اضافه‌وزن دارند کمک کند و طبعا کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند می‌توانند از این ایام هم در جهت تزکیه معنوی و هم در جهت کاستن از بافت‌های چربی مازاد بدن و کاهش وزن استفاده کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه فرآیند کاهش وزن باید به صورت تدریجی صورت گیرد، اظهار کرد: شروع و مبنای کاهش وزن می‌تواند در ماه رمضان گذاشته شود و افراد پس از عادت‌ به کم غذاخوردن می‌توانند بعد از این ماه نیز با توزیع وعده‌های غذایی شش‌گانه به وزن مطلوب برسند.

 

وی به روزه‌داران توصیه کرد تا در ایام این ماه حتما 4 وعده غذایی را داشته باشند.

این متخصص تغذیه توضیح داد: در ایام ماه مبارک رمضان یک وعده افطاری باید معادل یک صبحانه معمول بوده و یک تا دو ساعت بعد از آن وعده شام قرار گیرد و در این وعده افراد معادل یک نهار مختصر میل کنند.

 

دکتر افتخاری اظهار کرد: پس از شام نیز یک میان‌وعده در انتهای شب توصیه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه افراد دچار اضافه‌وزن باید به خاطر داشته باشند که وعده سحری نباید حذف شود، گفت: افراد دارای اضافه‌وزن به افطار، شام و میان‌وعده اکتفا نکرده و وعده سحری را مطلقا از رژیم غذایی خود حذف نکنند.

 

وی هشدار داد حذف سحری و افزایش طول گرسنگی از 16 ساعت به 20 ساعت می‌تواند منجر به افزایش گرسنگی شده و فرد با احساس گرسنگی شدید بستر را برای پرخوری فراهم دیده و دچار اضافه‌وزن شود.

 

این متخصص تغذیه با تاکید بر وعده سحری با حجم متعادل در خصوص بهترین مواد خوراکی مصرفی در این وعده توصیه کرد: مواد غذایی که در سحری استفاده می‌شود باید سهل‌الهضم بوده و از خوردن مواد ثقیل‌الهضم و چرب خودداری شود.

 

وی خاطرنشان کرد: حبوبات، نان و غلات می‌تواند به عنوان منبع خوبی از نشاسته‌های پیچیده و گروه لبنیات مثل پنیر و مقدار کمی برنج و گوشت می‌تواند برای سحری مناسب بوده ضمن اینکه استفاده سبزیجات و میوه در این وعده غذایی به صورت مؤکد توصیه می‌شود.

 

وی در پایان به روزه‌داران توصیه کرد پس از خوردن سحری 45 دقیقه تا یک ساعت فرصت هضم غذا را داده و پس از آن استراحت کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 270673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha