به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، جواد محسنی، معاون املاک و اراضی آستان قدس رضوی ظهر امروز (15تیر) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در محدوده خدماتی شهر مشهد 5/43 درصد و 5/48 درصد از اراضی حاشیه شهر موقوفه حضرت رضا(ع) است.
معاون املاک و اراضی آستان قدس رضوی با بیان اینکه مجموع اراضی شهر مشهد 30 هزار هکتار است، گفت:13 هزار هکتار از این اراضی موقوفه آستان قدس رضوی است.
وی با بیان اینکه 61 درصد فضای سبز، 60 فضای آموزشی و 58 درصد موقوفات بهداشتی شهر مشهد متعلق به آستان قدس رضوی است، ادامه داد: این املاک به صورت مالالاجاره در اختیار شهرداری مشهد قرار دارد و هزینه نگهداری فضاهای سبز به عهده شهرداری است
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 85 درصد موقوفات حضرت رضا(ع) دارای سند مالکیت است، گفت: آن تعداد املاکی که سند ندارند نیز اختلاف ها بعضا در مشاع یا برخی مسائل خاص است.
محسنی بیان داشت: مجموعه پایانه مسافربری و فرودگاه شهید هاشمینژاد از مهمترین موقوفاتی شهری آستان قدس رضوی است که به صورت ملی و فراملی به زایران خدماتدهی میکند.
معاون املاک و اراضی آستان قدس رضوی با بیان اینکه با هماهنگی دستگاههای ذیربط پس از تهیه نقشههای طرح تفصیلی واگذاری زمین به متقاضیان به شرط دریافت مالالاجاره انجام میشود، گفت: در این راستا سالانه به صورت میانگین 250 قطعه زمین به با احتساب بهترین استفاده به متقاضیان واگذار میشود.
محسنی با بیان اینکه به تناسب نیاز مردم این اداره در 10 نقطه از شهر مشهد زمینهای موقوفه را به صورت مالالاجاره واگذار می کند، گفت: اکثر قطعات زمین آماده واگذاری دارای کاربری مسکونی هستند و در نقشههای تفصیلی به منابع، دسترسیها و امکانات این اراضی توجه میشود که مورد تایید تمام دستگاههای دولتی، شهرداری و خدماترسان قرار داشته باشد.
وی گفت: سازمان املاک و اراضی آستان قدس رضوی دارای بیش از 300 هزار مستاجر در شهر مشهد است که سعی میکنیم خدمات خوبی را در اختیار مستاجران و مردم قرار دهیم.
محسنی با بیان اینکه وقف و موقوفات یک وظیفه سنگین بر دوش ما گذاشته است، افزود: یکی از اصلیترین شرایط دریافت موقوفه از واقفان نداشتن مشکلات قانونی و یا راضی بودن تمام صاحبان آن است.
وی در همین زمینه ادامه داد: در این خصوص باید واقف نیتی هم برای درآمدهای حاصل از وقف داشته باشد و اگر این نیت با درآمد و یا موقعیت موقوفه همخوانی داشت آن وقف مورد پذیرش واقع میشود.
معاون املاک و اراضی آستان قدس رضوی افزود: آستان قدس در استان های دیگر کشور مانند خراسان شمالی، گلستان، مازندران، تهران، آذربایجان، کرمان یزد و غیره نیز املاک و اراضی وقفی زیادی دارد که سعی می کند با درآمدزایی از این املاک درآمد حاصل را در راستای نیت واقفان هزینه کند.
پایان پیام/
نظر شما