محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(13تیر) در آستانه ماه مبارک رمضان در گفتگو با خبرنگار شبستان، این ماه را فرصتی مغتنم در مراقبت از نفس و رسیدن به تعادل و خودسازی دانست و گفت: ماه مبارک رمضان، فرصتی مناسب برای فضا سازی معنوی و اخلاقی جوانان جهت دستیابی به سعادت و نیکبختی است.
وی افزود: در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه بزرگ و مهم خداوند متعال قرار گرفته ایم. ماهی که خداوند آن را به خود منتسب و بندگانش را مهمانان خود می داند و از آغاز تا واپسین ساعات و لحظات این ماه عزیز و شریف، نعمت و برکت است.
فوقی ماه رمضان را ماه تزکیه و پالایش نفس خواند و افزود: ماه مبارک رمضان، ماهی است که همه بندگان مخلص خدا، طی یک فراخوان عمومی به ضیافت و مهمانی خدا فراخوانده شده اند تا بر سر سفره رحمت و غفران الهی بنشینند و از نعمات و برکات آن استفاده برند در این ماه درهای رحمت الهی به روی بندگان باز و گشاده است و اجر و ثواب اعمال نیک چندین برابر می شود.
وی اظهار داشت: انسان با روزه داری در واقع با خواهش های خویش می جنگد و در برابر غرایز خود مقاومت می کند، تمرین این عمل، اراده و تصمیم را در انسان نیرومند می سازد و جان را از قید حکومت و سلطه هوس ها و خواهشها می رهاند، همانگونه که پیشوایان اسلام فرموده اند: بهترین مردم کسی است که با هوای نفس مبارزه کند و نیرومند ترین آنان کسی است که بر آن پیروز شود.
فوقی گفت: روزه داشتن واقعی در این ماه، عامل مهمی برای خود سازی و تقویت قوای روحانی و معنوی انسان است و روزه حقیقی ضمن تقویت عزم و اراده روزه دار موجب ایجاد حالتی در روح او می شود که در همه حال، روح و اخلاق او را از آلودگی باز می دارد و آن حالت و ملکه روحی، او را از ارتکاب معاصی و گناه باز می دارد و این بهترین و عالی ترین نمود تقواپیشگی انسان است.
وی در بخش دیگر سخنانش لزوم توجه به بحث های فرهنگی در ماه مبارک رمضان را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: یکی از مهمترین بحث های فرهنگی سبک زندگی مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی است که باید از این فرصت برای تبلیغ سبک زندگی بهره ببریم و آن را اشاعه دهیم.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران یاد آور شد: در جلسات و مباحث ماه مبارک رمضان جای تفسیر قرآن و نهج البلاغه خالی است، لازم است به گونه ای برنامه ریزی شود تا تفسیر قرآن و نهج البلاغه، بعنوان یک بخش مهم و اساسی، جایگاه خود را در جلسات و سخنرانی های ماه مبارک رمضان پیدا کند.
فوقی افزود: باید تمام سعی و تلاش ما در ماه مبارک رمضان این باشد که حضور جوانان در مساجد پرشور و بانشاط باشد و علما و روحانیون محترم نیز باید احکام مورد نیاز برای اقشار جامعه را در اولویت بحث های ماه مبارک رمضان قرار دهند.
وی گفت: ماه مبارک رمضان فرصتی است برای شناختن ارزش نعمات الهی که رسالت آن هدایت به سوی سعادت است و مقام ماه مبارک رمضان را تنها کسانی خواهند شناخت که اهل ایمان و تقوی و توحید باشند، امید است بتوانیم از فیوضات و برکات این ماه بطور کامل بهره برده و با روزه داری و پرهیز از کم کاری و انجام اعمال نیک، دلها و نفسهای خود را از آلودگی ها پاک و میهمان خداوند متعال باشیم.
یادآور می شود: اجرای طرح قرآنی 1447 در 100کانون فرهنگی و هنری مساجد، اجرای طرح تفسیر کوتاه جزء دوم قرآن، خواندن دعای افتتاح، تجهیز مساجد که طرح تلاوت نور را اجرا می کنند به قرآن، نهج البلاغه و مفاتیح الجنان، توزیع تفسیر همراه ویژه ماه مبارک رمضان، برگزاری محفل انس با قرآن کریم و برگزاری مراسم شب های قدر از اهم برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در ایام ماه مبارک رمضان است.
پایان پیام/
نظر شما