تنظیم و تدوین سند مسجد طراز اسلامی گامی جهت احیای نقش واقعی مساجد است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد، تنظیم و تدوین مسجد طراز اسلامی را گامی جهت احیای نقش واقعی مساجد دانست و اظهار داشت: پیش نویس این سند در ستاد عالی کانون های مساجد در حال تدوین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدرضا فرقانی، مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در نشست راهبردی مسجد طراز اسلامی که عصر گذشته(12 تیر) با حضور اعضای فعال، شاخص و اثرگذار مسجدی و فعالان کانون های مساجد خوزستان در اهواز برگزار شد، در خصوص سند احیای مسجد طراز اسلامی، گفت: از آنجایی که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده و بزرگترین دغدغه مقام معظم رهبری نیز دغدغه فرهنگی است، تنظیم و تدوین این سند می تواند در عمران و آبادانی مادی و معنوی مساجد نقش مؤثری داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه سند یکپارچگی و وحدت رویه میان متولیان مسجد، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و پیش نویس آن در ستاد عالی کانون های مساجد در حال تدوین است، تنظیم و تدوین این سند گامی را جهت احیای نقش واقعی مساجد دانست و تأکید کرد: این سند پیرامون فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع روحانیان و ائمه جماعات استان خراسان شمالی است و مبانی، مفاهیم و منظومه فکری مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و فعالیت ‌های فرهنگی را بیان می کند.

 

وی با بیان اینکه برای تحقق همکاری بین کانون های مساجد و پایگاه های مقاومت بسیج تفاهم نامه ای با همکاری بسیج منعقد و مفاد آن از همین جلسات استخراج می شود، اضافه کرد: جذب و حضور منسجم و پر شور جوانان در مسجد یکی از ویژگی های اصلی مسجد طراز اسلامی است که در این رابطه مبانی و مفاهیم منظومه فکری مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و فعالیت های فرهنگی و نقش جوانان در این فعالیت ها مد نظر قرار داده شده است.

 

وی مشورت و هم اندیشی در حوزه احیا و عمران فرهنگی در مساجد با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری را یکی از اهداف برگزاری این نشست دانست و تصریح کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری تمام فعالیت ها و برنامه های این حوزه باید به صورت گروهی و تشکیلاتی انجام شود و هدف ما مرتبط ساختن همه استان ها با یکدیگر است تا بتوانیم بحث تشکیلاتی را به طور کامل شکل دهیم.

 

فرقانی، اخذ نظرهای فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد در زمینه پیش نویس سند و جلوگیری از موازی کاری را یکی از مهم ترین تأثیرات اجرای سند احیای مسجد طراز اسلامی عنوان کرد و یاد آور شد: تبدیل ادبیات مسجد طراز اسلامی به گفتمان غالب جامعه از ضروریات مهم برای دست یابی به موفقیت این سند است.

 

وی اذعان داشت: همایش اندیشه های آسمانی امسال با سبک و سیاق متفاوت تر نسبت به سال های گذشته بعد از ماه مبارک رمضان و در مشهد مقدس برگزار می شود و مخاطبان آن منتخبان اعضای کانون های مساجد و ائمه جماعات هستند که به طور همزمان در دوره شرکت می کنند و طی آن مفاهیم سند برای آنها تشریح می شود.

 

وی با بیان اینکه هدف از اجرای برنامه جامع، مشورت و هم ‌اندیشی در حوزه احیا و عمران فرهنگی در مساجد با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری است، افزود: محور همه تفکرات مقام معظم رهبری انسان محور است نه انسانی که غرب معرفی می کند بلکه انسانی که خداوند خلق کرده و هدف از آفرینش او عبودیت همراه با معرفت، چشم‌انداز آن قرب الهی و ظرفیت آن فطرت است.

 

مدیر‌کل پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، راه تحقق کمال انسان را پیشرفت مداوم، بستر آن را جامعه اسلامی و فرایند آن را انقلاب، نظام، دولت، جامعه و امت اسلامی و در یک کلام تمدن نوین اسلامی دانست و اظهار کرد: ما بر حرکت در این مسیر مکلف و در حال حاضر در مسیر گذر از نظام اسلامی به دولت اسلامی هستیم.

 

وی هدف اصلی و میانه این مسیر را جامعه اسلامی دانست و با اشاره به اینکه محور حیات جامعه اسلامی باید مسجد باشد، خاطر نشان کرد: باید 4 مؤلفه مکانت، امامت، مأموریت و فعالیت را در چهار عرصه تفکر، علم، سبک زندگی و معنویت که روح کلی حاکم بر سایر عرصه هاست را رشد و پیشرفت دهیم، مسجد طراز اسلامی شکل می گیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 269763

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha