به گزارش خبرگزاری شبستان، «بهشت مسموم» اثری متفاوت از بمباران شیمایی سردشت به قلم منیژه جانقلی، فرزند یک جانباز شیمیایی است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر می کند ، این اثر تلاش دارد درد و رنجهای حاصل از بمباران مردم این منطقه و صدای مظلومیت آنها را به گوش جهانیان برساند.
موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی،در پی تدارک چاپ کتابی به نام «بهشت مسموم» است که در آن به بمباران شیمیایی مردم سردشت در سال 1366 و درد و رنجهای حاصل از آن پرداخته است.
منیژه جانقلی، نویسنده «بهشت مسموم» گفت: سالها پیش درباره بمباران شیمیایی حلبچه یک فیلم ساخته شد اما درباره سردشت کار ماندگار و اثری به یاد ماندنی کمتر وجود داشته است و چندان به آن پرداخته نشده که علت آن برای من نامشخص است.
وی افزود : همواره برایم این سوال مطرح بود که چرا کسی به این موضوع نپرداخته است و اگر هم پرداخته، انگشتشمار و کم است؛ نظیر فیلمی که ابراهیم حاتمیکیا ساخته و در آن به شیمیایی شدن رزمندگان در جنگ پرداخته است.
این نویسنده به بیتفاوتی جامعه جهانی نسبت به این جنایت اشاره کرد و اظهار داشت : در آن زمان که سردشت بمباران شیمیایی شد، جامعه جهانی عکسالعملی نشان نداد و در زمان محاکمه صدامحسین هم حتی نتوانستیم غرامتی از کشور عراق در این باره دریافت کنیم که همه این عوامل دست به دست هم داد تا من این موضوع را در قالب داستان به رشته تحریر درآورم.
جانقلی ادامه داد: تحقیقات بسیاری انجام دادم؛ هر چند تعداد آثار مکتوب در این زمینه کم است و بیشتر شامل اسناد و مدارکی است که از این جنایت ثبت شده و اثری که در قالب داستان و رمان به آن پرداخته شده باشد بسیار محدود است.
این نویسنده با بیان اینکه در اثر «بهشت مسموم» سعی شده تا صدای مظلومیت مردم سردشت به گوش جهانیان برسد، تصریح کرد که قهرمانهای اصلی این رمان، دختری سنیمذهب به نام «روژین» و پسری شیعه به نام حیدرعلی است. این اثر با اشاره به جریانهای همراه، اتحاد میان شیعیان و اهل تسنن را تقویت میکند.
پایان پیام/
نظر شما