به گزارش خبرگزاری شبستان راهپیمایی گسترده در اولین سالروز انتخاب محمد مرسی به عنوان رئیس جمهوری مصر برگزار شد. مرسی در پی انقلاب 2011 میلادی که به سرنگونی رژیم دیکتاتوری حسنی مبارک انجامید، به عنوان رئیس جمهوری مصر انتخاب شد.
معترضان با تجمع در میدان نمادین «التحریر» شعار سر میدادند: « مردم خواهان سرنگونی رژیم هستند.»
تظاهرکنندگان از نحوه مدیریت مرسی در بحران اقتصادی و ناتوانی وی در عمل به تعهدات انتخاباتیاش خشمگین هستند. سازماندهندگان اعتراضات روز یکشنبه مدعی هستند، بیش از 22 میلیون نفر با امضای درخواستی، استعفای رئیس جمهور و برگزاری انتخابات زودهنگام را خواستار شدهاند.
اعتراضات ضد دولتی دیگری نیز در شهرهای اسکندریه، دلتای نیل، منصوره، منف، طنطا، محله کبری و شهرهای سوئز و بندر پورت سعید و همچنین زقازیق برگزار شدند.
درهمین حال، هواداران مرسی نیز در حمایت از رئیس جمهور تظاهرات برگزار کردند. هواداران مرسی میگویند، اجرای تغییرات مورد نظر مصریها مستلزم زمان است.
یکی از هواداران رئیس جمهوری مصر که در این راهپیمایی شرکت کرده بود گفت:« ما از محمد مرسی رئیس جمهوری مصر حمایت میکنیم . میخواهیم به او بگوییم که تحت تاثیر اعتراضات مخالفان قرار نگیرد و از حقوق خود دست برندارد. ما برای حمایت و حفاظت از وی در اینجا هستیم.»
دستکم چهار نفر در درگیریها در شهرهای اسیوط و بنی سویف کشته و تعداد زیادی نیز زخمی شدند.
در همین حال، پس از راهپیمایی معترضان به سمت دفتر حزب عدالت و آزادی(FJP )، بازوی سیاسی اخوان المسلمین، درگیریهایی میان هواداران و مخالفان مرسی روی داد.
سخنگوی جنبش اخوان المسلمین مصر گفت، دهها معترض نیز با استفاده از بمبهای آتش زا، مواد انفجاری و سنگ به مقر اخوان المسلمین در قاهره حمله کردند.
بنابر گزارشها، در درگیریهایی که در مقابل مقر اخوان المسلمین در قاهره روی داد نیز دو نفر کشته و 35 تن دیگر زخمی شدند.
یک منبع نظامی نیز که خواست نامش فاش نشود، در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه گفت: « این بزرگترین اعتراضات در تاریخ مصر است.» این منبع یادآور شد:« میلیونها نفر به خیابانهای سراسر مصر آمده بودند.»
ایهاب فهمی، سخنگوی مرسی نیز با تاکید بر لزوم برگزاری گفت وگوی ملی در کشور گفت: « گفت و گو تنها راهی است که میتوانیم از طریق آن به تفاهم برسیم و رئیس جمهوری برای برگزاری گفت و گوی ملی جدی و واقعی آماده است.»
با این حال مخالفان از تظاهرکنندگان خواستند تا زمان استعفای مرسی به اعتراضات ادامه دهند.
صدها مصری دیگر نیز در دیگر کشورها از جمله انگلیس و استرلیا علیه مرسی تظاهرات کردهاند.
نظر شما