به گزارش خبرگزاری شبستان از استان اردبیل، مسعود علویان صدر، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز(22 اسفند) در جلسه بررسی وضعیت میراث فرهنگی استان اردبیل اظهار داشت: مجموعه بقعه شیخ حیدر مشگینشهر بزرگترین و نفیسترین مجموعه تاریخی استان اردبیل پس از بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی است.
وی با اشاره به اینکه این 5 میلیارد ریال اعتبار برای ادامه عملیات عمرانی و مرمتی بقعه شیح حیدر مشگینشهر اختصاص یافته است از اختصاص 20 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت آثار تاریخی استان اردبیل در سال آینده خبر داد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: بخشی مجموعه بقعه شیخ حیدر مشگینشهر تا هفته دولت سال 90 به بهرهبرداری خواهد رسید.
فتحآقا محمداوغلی، فرماندار مشگینشهر نیز در جریان سفر معاون میراث فرهنگی کشور به شهرستان مشگینشهر در سخنانی اظهار داشت: تاکنون 40 میلیارد ریال برای اجرای طرح ساماندهی بقعه شیخ حیدر مشگینشهر هزینه شده است.
وی گفت: 5 میلیارد ریال اعتبار استانی نیز به جز اعتبارات ملی برای ادامه عملیات عمرانی در این بقعه تخصیص یافته است.
محمداوغلی با اشاره به حجم انبوه پروژه ساماندهی بقعه شیخ حیدر خواستار واگذاری بخش تجاری این مجموعه به اشخاص حقیقی برای درآمدزایی و ادامه عملیات عمرانی این بقعه شد.
گفتنی است؛ بقعه شیخ حیدر منصوب به شیخ حیدر پدر شاه اسماعیل اول میباشد.
این مقبره در باغ سبز و با صفایی که قبرستان قدیمی مشگینشهر بوده و در داخل شهر قرار دارد و نمای خارجی این بنا به صورت برج بلندی به ارتفاع تقریبی 18 متر و به قطر 5/10 متر به صورت استوانهای است.
این بقعه از بیرون به شکل برج مدور و از داخل به شکل 12 ضلعی و در دو طبقه قسمت زیرین سردابه و قسمت فوقانی بصورت برج مدور با ارتفاع 5/18 متر و قطر 5/10 متر است.
بقعه شیخ حیدر از خارج با کاشیهای فیروزهای رنگ به ایات سوره فتح و همچنین نام خداوند تعالی در اشکال مختلف و با خطوط کوفی مزین شده است.
داخل مقبره از دو طبقه تحتانی و فوقانی تشکیل شده است و درب ورودی سردابه در شمال برج قرار دارد که به وسیله یک راه پله بلند به راه باریک منتهی به سردابه راه یافته است.
قبر شیخ حیدر در منتهیالیه سردابه قرار گرفته است.
پلان برج یا اتاق فوقانی به شکل دوازده ضلعی منظمی است که هر ضلع آن 20/2 متر میباشد و به علت احداث شیارهای سراسری در سطح داخلی برج بنا بلندتر ساخته شده و ارتفاع بیشتری دارد.
در ورودی و سه پنجره آن با مقرنسکاری گچی و کاشی تزیین شده است و قاب محرابی شکل بر همه جای بنا دیده میشود.
پایان پیام/
نظر شما