به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، هارولد رود، تحلیلگر آمریکایی در ارزیابی انتخابات ایران نوشت: آیتالله خامنهای، رهبر عالی ایران بار دیگر ثابت کرد که یک استراتژیست چیرهدست است. تحلیگراندیشکده گیت استون خاطرنشان کرد: ایرانیها بهترین استراتژیستها در خاورمیانه و حتی بهتر از استراتژیستهای غرب هستند و به همین دلیل است که ایرانیها به طور مداوم غرب را در تنگنا قرار میدهند و بر آن برتری مییابند.
وی در این گزارش تحلیلی آورده است: تقریبا حتمی است که ما به حسن روحانی رئیسجمهوری جدید ایران زمان میدهیم تا موقعیت خود را مستحکم کند و از این طریق به ایران حتی زمان بیشتری میدهیم تا توانایی هستهای خود را توسعه دهد. این معنای انتخابات ریاستجمهوری اخیر ایران است که توسط رهبر عالی ایران تدارک شد.
وی میافزاید: برگزاری انتخابات اخیر یک حرکت ماهرانه از سوی رهبر جمهوری اسلامی و پیروزی برای وی در کنار شکست برای غرب و اسرائیل بود.
همچنین اکونومیست درباره انتخابات ایران نوشت: «انتخاب حسن روحانی به ریاستجمهوری ایران، آن تغییری را که غرب در انتظار آن است برآورده نمیسازد».
نشریه انگلیسی اکونومیست در تبیین این ارزیابی خود نوشت: اگر مردم ایران به شعارها و قولهای روحانی امید بسته باشند دلیلی ندارد که غرب هم نسبت به رئیسجمهور جدید ایران زیادی خوشبین باشد.
اکونومیست با اشاره به گسترش نفوذ منطقهای ایران در کنار پیشرفت دانش هستهای مینویسد: شیر پارسی با همه مشکلات، همچنان پنجه در پنجه غرب میافکند و اثری از اینکه حکومت دینی تبدیل به دموکراسی [غربگرا] شود، نیست. روحانی را در واقع اصلا نمیتوان یک رفرمیست (اصلاحطلب) به حساب آورد. روحانی 64ساله در حقیقت یکی از سیاستمداران وفادار به جمهوری اسلامی است. او سالها شورای امنیت ملی ایران را هدایت کرده و از جمله 8 نامزدی بود که با وجود رد صلاحیت افرادی مانند هاشمی، تأیید صلاحیت شد.
نویسنده این گزارش در ادامه نوشت: همه این پیشرفتهای ایران، بیاثر بودن سیاستهای غرب در مقابل ایران را ثابت میکند. در این سالها مذاکرات پشت سرهم برای آنکه ایران را ملزم سازد که برنامه اتمی خود را کنار بگذارد بدون نتیجه جریان داشته است. در عرصهای که «قدرت پارسی» رو به گسترش است، مصلحت نیست غرب از خاورمیانه عقبنشینی کند.
اکونومیست در تحلیل دیگری تأکید کرده است: رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی بیش از 40 سالی است که با یکدیگر آشنا بوده و روحانی پیش از تصدی مسئولیت جدید، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست هیئت مذاکرهکننده اتمی ایران بوده است. درباره سیاست ایران در قبال سوریه نیز باید گفت تلقی عمومی بر این است که حسن روحانی در راستای سیاست جمهوری اسلامی و همانند سلف خود، به حمایت از رژیم سوریه ادامه خواهد داد. سیاستی که بسط نفوذ «محور شیعه» را در منطقه دنبال میکند و از جنوب لبنان، مقر حزبالله، تا سوریه و عراق گسترده شده است.
پایان پیام/
نظر شما