حجتالاسلام محمد باقری، دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد جایگاه خاص قلم در اسلام به خبرنگار شبستان گفت: قلم به عنوان یک نماد نوشتاری از اهمیت و جایگاه والایی در اسلام برخوردار است، به گونهای که در قرآن کریم به قلم قسم یاد شده است.
حجتالاسلام باقری ادامه داد: خداوند متعال با آن عظمت به قلم قسم میدهد و این نشان از جایگاه بالای قلم دارد. قلم میتواند انسان را هدایت کند و در طول تاریخ نقش هدایتگری داشته باشد.
وی یکی از راههای حفاظت از علم را نگارش عنوان کرد و افزود: حتی اگر قرآن کریم نوشته نمیشد و فقط در قلبها و اذهان میماند، ماندگار نمیشد اما با نوشتن و کتابت، حفظ شد و در اختیار انسانها قرار گرفت و توانست انسانها را در طول تاریخ هدایت کند.
این عضو کمیسیون فرهنگی هوای نفس را عامل تهدیدکننده قلم دانست و افزود: اگر نویسنده هوای نفس خود را غالب و بر قلم تحمیل کند کارکرد هدایتگری قلم تبدیل به ضلالت میشود.
حجتالاسلام باقری خاطرنشان کرد: نویسنده باید با هوای نفس خود مبارزه کند و پیشزمینههای منفی را کنار بگذارد تا رسالت اصلی قلم که هدایتگری است، تحقق یابد. اگر نویسندهای پیرو هواهای نفسانی خود باشد و با پیشداوری برای جاهطلبی، مقامپرستی و ماندگاری قلم بزند، موجب گمراهی میشود.
دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه حتی حکومتها باید از قلم مراقبت کنند، تصریح کرد: وظیفه دولتها و حکومتهاست که نگذارند قلم به دست نااهلان بیفتد و البته این مسئله به ممیزی ربطی ندارد و نمیتوان با تشدید ممیزی مانع این کار شد بلکه تنها راهحل تربیت اسلامی است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به تربیت اسلامی در مدارس و دانشگاهها به منظور حفظ جایگاه رفیع قلم یادآور شد: برای اینکه قلم به دست نااهلان نیفتد باید آموزش و تربیت اسلامی را از همان مدارس و دانشگاهها آغاز کرد، در غیر این صورت کارکرد قلم عوض میشود، اعتقادات را نشانه میگیرد و اخلاقیات را زیر سوال میبرد.
پایان پیام/
نظر شما