مهدی قرهشیخلو، رییس سازمان دارالقرآن با اشاره به انگیزه طراحی مسابقات قرآن تلاوت به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت حفظ قرآن در کشور و سوقدادن قاریان قرآن به سمت قرائتهایی همراه با مفاهیم و حفظ قرآن کریم مسابقات تلاوت به همت سازمان دارالقرآن در سراسر کشور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه زمان ثبتنام از متقاضیان شرکت در این مسابقات در ماه مبارک رمضان اعلام می شود، خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار، مسابقات تلاوت قرآن کریم در مهر و آبان ماه سال جاری به صورت استانی برگزار میشود و پس از آن برگزیدگان استانها در دهه مبارک فجر به رقابت با یکدیگر خواهد پرداخت.
قرهشیخلو با اشاره به اینکه مسابقات تلاوت قرآن کریم در سه بخش قرائت، حفظ و مفاهیم با همت سازمان دارالقرآن کریم برگزار میشود، تصریح کرد: در مسابقات سراسری تلاوت، علاوه بر متسابقین رشته حفظ، شرکتکنندگان رشته قرائت نیز باید قرعههای انتخابی مسابقه را به صورت حفظ قرائت کنند.
قرهشیخلو افزود: قاریان در این رقابتها باید قطعاتی از قرآنی که انتخاب شده، حفظ و بر مفاهیم و ترجمه آن تسلط داشته باشند و در روز مسابقات به ارایه تلاوت خود بپردازند. همچنین در رشته حفظ کل بخش سوالات مفهومی به بیان تفسیر چند آیه میپردازد و حافظان باید بر آن مسلط باشند.
وی با بیان اینکه این مسابقات با رویکرد توجه به مفاهیم قرآنی برگزار خواهد شد، ادامه داد: علاقهمندان به شرکت در این مسابقه موظف به حفظ و درک صحیحی از قرآن هستند و باید در مرحله استانی 20 قطعه یک صفحهای از قرآن معادل یک جزء قرآن کریم و همچنین در مرحله کشوری 30 قطعه یک صفحهای معادل یک و نیم جزء قرآن کریم را حفظ و بران تسلط داشته باشند.
قرهشیخلو در خصوص نحوه شرکتکنندگان در مسابقات قرآن تلاوت افزود: این مسابقات برای همه آزاد بوده و در بخش برادران شامل گروه سنی زیر 16 سال و بزرگسال است ولی در بخش خواهران تنها به بخش زیر 16 سال اکتفا شده، همچنین این مسابقات ثبتنام خود را در نیمه ماه رمضان امسال آغاز میکند و مرحله استانی آن در مهر و آبان سال 92 برگزار شده و پیشبینی میشود اواخر بهمن و یا ایام دهه مبارک فجر مرحله کشوری مسابقات سراسری تلاوت برگزار میشود.
وی با اشاره به راهکارهایی در خصوص سوقدادن قاریان به سمت تلاوتی معنامحور تصریح کرد: آییننامه نحو قرائت قاریان در مسابقات توجه ویژهای بر تطبیق آهنگ و نغمات قاریان با مفهوم آیات دارد. علاوه بر این میتوان با اعطای مدرک به قاریان که از سوی شورای عالی قرآن در حال برگزاری است انگیزهای در آنان ایجاد نمود تا به سمت قرائت معنامحور سوق داده شود. همچنین بسیاری از دستگاههای فعال حوزه قرآنی در کنار رسانهها پایگاه خوبی را برای ایجاد تحولی نوین در خصوص تلاوتهای مبتنی بر توجه به مفاهیم و ترجمه آیات ایجاد نماید.
پایان پیام/
نظر شما