به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، قنبر موسینژاد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان، امروز ( 8 تیر)در جمع مسئولان دبیرخانه شورای زکات استان، گفت: با توجه به بارندگیهای امسال ظرفیت لازم برای جمعآوری و تحقق 100 میلیارد زکات و حتی بیشتر از آن در استان فراهم است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد کمیته امداد در زمینه جمعاوری زکات با سالهای گذشته متفاوت است، معادلسازی زکات در سالجاری با مدیریت کمیته امداد در استان صورت می گیرد، که باید در راستای انجام درست این رسالت با تعامل و همفکری گام برداریم و مهمترین اولویت ما هدایت زکات به سمت زکات فقرا باشد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر در بحث ساخت و ساز و تعمیر مساجد از محل زکات اقدامات خوبی صورت گرفته تا جاییکه بیش از ظرفیت نیز در این حوزه کار شده است.
موسینژاد افزود: اختصاص 70 درصد از زکات جمعآوری شده به امور فقرا با توجه به نیازهای موجود از سیاستهای اصلی دبیرخانه شورای زکات مرکز است و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.
وی از جذب اعتباری برای زکات غیرپروژهای از طریق شورای مرکزی امداد خبر داد و گفت: این اعتبار با توجه به عملکرد هر کدام از شهرستانها اختصاص داده میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان تصریح کرد: هدایت زکات به سمت فقرا به این معنی نیست که زکات پروژهای صفر شود بلکه در این زمینه نیز با جدیت کار میکنیم.
موسینژاد افزود: باید زکات پروژهای را به سمت اجرای پروژههای مورد نیاز مردم همچون ساخت راه، مجتمعهای آبرسانی، خانه عالم و غیره سوق داده شود.
وی خواستار ارائه گزارش در زمینه میزان همکاری دستگاههای عضو شورای زکات در شهرستانهای مختلف استان شد و گفت: حضور فعال اعضای شورای زکات در جلسات نیز باید به صورت جدی مورد توجه دبیرخانه زکات در شهرستانها قرار گیرد.
موسینژاد، ایجاد شبکه های نیکوکاری در سطح استان را از دیگر برنامههای مهم این نهاد در سالجاری عنوان کرد و گفت: برگزاری جلسات توجیهی با حضور ماموستایان مساجد اولین گام در راستای ایجاد این شبکههای نیکوکاری در شهرستانهای استان باشد.
وی به ظرفیتهای استان در راستای افزایش زکات مالالتجاره اشاره کرد و گفت: باید با برنامهریزی دقیق از این ظرفیتها استفاده کنیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان خاطرنشان کرد: باید با تشکیل کارگروه اصناف با محوریت بازرگانی صنوف مختلف را به پرداخت زکات مالالتجاره در استان تشویق و ترغیب کنیم.
به گفته وی، با وجود توفیقات خوبی که در بحث جمعآوری زکات نسبت به گذشته به دست آوردهایم، اما در حقیقت توانستهایم تنها 20 درصد از ظرفیت های زکات موجود در استان را احصا کنیم و باید برای جذب 80 درصد دیگر نیز با جدیت تلاش کنیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان در پایان افزود: اگر بتوانیم تمام ظرفیتهای زکات را در استان احصا کنیم مبلغی که بدست میآید میتواند ضمن رفع بسیاری از مشکلات و محرومیتها زمینه توانمندسازی مددجویان را فراهم کند.
پایان پیام/
نظر شما