«کارگاه نقد داستان مدرن» با حضور حسین پاینده

خبرگزاری شبستان :مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، «کارگاه نقد داستان کوتاه مدرن» را با حضور دکتر حسین پاینده استاد دانشگاه، در حوزه هنری برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،در این کارگاه که طی 10 جلسه برگزار خواهد شد، دکتر حسین پاینده علاوه بر آموزش نظریه های داستان کوتاه مدرن، به روش شناسی نقد این داستان ها نیزمی پردازد.


رویکرد این کارگاه ها میان رشته ای خواهد بود و فراگیران ابتدا با مبانی نظری مدرنیسم و نقاشی مدرن آشنا خواهند شد و سپس این استاد، به مشابهت های شعرغنایی و آموزش داستان کوتاه مدرن خواهند پرداخت.


بررسی مشروح نمونه هایی از داستان های مدرن ایرانی، این امکان را برای شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی فراهم می کند که آموخته های تئوریک را به صورت عملی در داستان های کوتاه، مورد نقد و بررسی قرار دهند.


همچنین، مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در نظر دارد یک دوره ی مقدماتی کارگاه داستان نویسی را طی 10 جلسه با حضور حسین پاینده، استاد دانشگاه برای هنرآموزان وعلاقه مندان به این رشته هنری برگزار کند.


افزایش مهارت های خلاقانه ی نویسندگان نوقلم که قصد دارند داستان نویسی را به طور جدی و حرفه ای دنبال کنند از مهمترین اهداف برگزاری این دوره آموزشی است.


شرکت کنندگان در این دوره، باید شناخت نسبی درباره عناصر داستان (زاویه دید، شخصیت، پیرنگ، کشمکش و ...) داشته باشند.


هنرآموزان در هر یک از جلسات آموزشی، نخست بحثی نظری درباره شیوه های داستان نویسی را خواهند داشت، سپس داستانی را که یکی از شرکت کنندگان کارگاه به نگارش در آورده است در جمع هنرآموزان قرائت و نقد و بررسی خواهند کرد.


گفتنی است: نویسندگان داستان در این دوره، در خصوص، شیوه به کارگیری خلاقانه و هدفمند عناصر داستان برای القای درونمایه ی مورد نظر نویسنده، به بحث و گفت وگو خواهند پرداخت.


حسین پاینده متولد تهران است، وی دورهٔ دبیرستان را در انگلستان گذراند و یک سال پس از انقلاب به کشور بازگشت. در سال 1368 از دانشگاه علامه طباطبائی لیسانس ادبیات انگلیسی گرفت و در سال 1370 موفق به اخذ فوق‌لیسانس ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران شد. او از همان سال به عنوان عضو هیأت علمی به استخدام دانشگاه علامه طباطبائی درآمد و متعاقباً در سال 1375 برای ادامهٔ تحصیل به انگلستان رفت. وی در سال 1380 پس از اخذ دکترای نظریه و نقد ادبی به کشور بازگشت و در حال حاضر با رتبهٔ دانشیاری در دانشگاه علامه طباطبائی به تدریس اشتغال دارد.


ازدکتر پاینده تاکنون بیش از100 مقاله در نشریات مختلف به چاپ رسیده‌است. وی 15 کتاب منتشر کرده که از این تعداد 8 کتاب تألیف و 7 کتاب ترجمه‌است. او همچنین ویراستار هشت کتاب نیز بوده‌است، از جمله ویراستار «مجموعهٔ نظریه و نقد ادبی» که تحت سرپرستی او تاکنون در هشت مجلد و توسط چهار ناشر منتشر شده‌است. جدیدترین تألیف پاینده با عنوان داستان کوتاه در ایران در سه جلد توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده‌است. از میان کتاب‌هایی که پاینده ترجمه کرده‌است می‌توان به کتابی با عنوان نظریه‌های رمان اشاره کرد. دکتر پاینده تاکنون 5 جایزه در داخل کشور و 1 جایزه در خارج از کشور دریافت کرده‌است.


علاقه مندان می توانند همه روزه، ازساعت 9 صبح به روابط عمومی مرکزآفرینش های ادبی حوزه هنری واقع درخیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ ، طبقه سوم مراجعه و یا باشماره تلفن 84172305و06 تماس حاصل کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 268020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha