محمدرضا سوقندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی در تشریح ویژگی های یک کانون ایده آل به خبرنگار شبستان گفت: کانون ایدهآل مکان ذکر و یادآوری شعائر دین خدا و مکان ترویج مفاهیم دینی و قرآنی، ذکر الهی و تکریم دین خدا و بزرگان ائمه الهی است.
وی افزود: کانونهای مساجد پایگاه علم و اندیشه و نشر معنویت و ارزشهای دینی هستند و جوانان مسجدی در پرتو اندیشههای دینی به یادگیری اصول و مبانی اصلی زندگی اجتماعی می پردازند.
سوقندی تقویت بنیه دینی نسل جوان، آموزش مهارتهای کاربردی و عملی زندگی مطابق با ارزشها و قوانین اسلامی برای نسل جوان را ضروری دانست.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی یادآور شد: فعالیت ایده آل یک کانون با ظرفیت مناسب و در راستای تحقق اهداف جامعه اسلامی، همواره از اصولی است که مدنظر مسئولان فرهنگی و مذهبی جامعه به ویژه مدیران کانونهای مساجد بوده است اما طی دو سال اخیر به این ویژگیها بیشتر توجه شده است.
وی ادامه داد: ایجاد کانونهای تخصصی در سراسر کشور، پرداختن به نیازهای اساسی نسل جوان و جامعه، تربیت هنرمندان متعهد و متخصص مسجدی و ترویج گسترش آموزشهای تخصصی بر اساس اولویتها و نیازهای فرهنگی و هنری در جامعه افق روشن را فراروی آینده نسل جوان جامعه اسلامی قرار داده است و نویدبخش آینده روشن و انتخاب مدیران کارآمد و متعهد از بین اعضای کانونهای مساجد برای آینده کشور اسلامی ایران است.
سوقندی کانونهای تخصصی را مدل و نمونه کانون اسلامی با رعایت موازین و اصول اسلامی برای نشر معارف اسلامی و زمینهساز توسعه و گسترش فرهنگ اسلامی دانست.
وی یادآور شد: در بررسی عملکرد ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در دولت نهم و دهم به خوبی رشد کمی و کیفی کانونها قابل مشاهده است. توجه به اولویتهای فرهنگی و دینی و تخصیص اعتبارات مناسب در چند سال اخیر فضای مناسبی را برای رشد و پیشرفت کانونهای مساجد فراهم آورده است و کانونها به عنوان مراکزی کارآمد و فعال در سطح کشور شناخته شدهاند و در این راستا خوشبختانه فضای مناسبی برای همکاری و تعامل همه نهادها با کانونها و انجام برنامههای مشترک فراهم آمده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی گفت: بر اساس سیاستگذاری دولت مسجدمحور و طبق ماده قانونی برنامه پنجم توسعه باید یک چهارم مساجد کشور اقدام به تأسیس کانون کنند تا قبل از دولت نهم در استان خراسان شمالی، 12 کانون تأسیس شده بود اما در حال حاضر این تعداد به 162 کانون افزایش پیدا کرده است و تا پایان برنامه پنجم توسعه این تعداد به 500 کانون می رسد.
پایان پیام/
نظر شما