آیت الله زنجانی مهمترین مؤلفه جامعه اسلامی را در پیشرفت علم می دانستند

خبرگزاری شبستان: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حکومت اسلامی دغدغه‌ آیت الله زنجانی بود، گفت: این عالم برجسته مهمترین مؤلفه جامعه اسلامی را در پیشرفت علم و دانش می دانستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (6 تیر) درهمایش نکوداشت مرحوم آیت‌الله سید عزالدین حسینی زنجانی در سالن صبای صدا و سیمای خراسان‌رضوی برگزار شد، اظهار داشت: افرادی که در حوزه علمیه تربیت می‌شوند افراد بسیار برجسته‌ای هستند.


وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی از مراجع بسیار بزرگ تقلید بودند بنابراین مردم باید در تاریخ زندگی خود به داشتن چنین شخصیتی ببالند، افزود: حوزه علمیه باید به خود به دلیل داشتن اینچنین شخصیت فیلسوف و عالمی ببالد چرا که آیت الله زنجانی از وارستگی اخلاقی خاصی برخوردار بود.


لاریجانی، یکی از ویژگی‌های برجسته آیت الله زنجانی را استفاده از ادبیات عرفانی و شعری درمباحث فلسفی و کلامی معرفی کرد و افزود: این عالم برجسته مهمترین مؤلفه جامعه اسلامی را در پیشرفت علم و دانش می دانستند.


وی به بیان ویژگی ها و خصوصیات آیت الله زنجانی پرداخت و گفت: آیت الله زنجانی روشن‌بینی خاصی در سیاست داشتند و یکی از دغدغه‌های جدی آیت الله زنجانی همواره دغدغه حکومت اسلامی بود.

 

لاریجانی با بیان اینکه گفتار آیت الله زنجانی به واقع بر علم و افکار افراد می‌افزود و دیدار وی انسان را یاد خدا می‌انداخت و این را شما می‌توانید در آثاری که از ایشان منتشر شده نیز ببینید، گفت: تحصیلات ایشان نشان می‌دهد که وی از تبحر خاصی در همه ابعاد دینی برخوردار بوده و شخصیتی چند بعدی داشتند.

 

وی با بیان اینکه آیت الله زنجانی دیدگاهی معتدل در فلسفه داشت و از نگاه افراطی و تفریطی به حوزه های گوناگون پرهیز می کرد، گفت: نگاه آیت الله زنجانی یک معنای واقعی در تاملات عقلانی است و ایشان اینکه همه حقایق دینی از دریچه فلسفی مورد بررسی قرار بگیرد را نگاهی افراطی می دانستند و معتقد بودند افراط در این زمینه اشتباه است.


لاریجانی با اشاره به اینکه آیت الله زنجانی اعتقاد داشت نمی توان در تمام حوزه های علمی با یک منطق ورود پیدا کرد چرا که هر کدام از حوزه ها منطق خاص خود را دارد، اذعان داشت: مطابق دیدگاه آیت لله زنجانی عقلانیت مترادف با فلسفی بودن نیست.


وی با تاکید بر اینکه عقلانیت در فقه با عقلانیت در فلسفه متفاوت است، گفت: حوزه تاملات دینی قلمرو های مختلفی دارد و یک بخش مربوط به فقه و بخش دیگر مربوط به مباحث اعتقادی است.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مرحوم زنجانی در تاملات خود به تقسیم بندی قلمروها توجه ویژه داشت و در تمامی حوزه های علمی و فلسفی با منطق خاص خود عمل می کرد.


وی با تاکید بر اینکه آیت الله زنجانی آزاداندیش بود، گفت: ایشان بسیار متواضع بود و در تمام زندگی خود در فنون و رشته های گوناگون، سلوک عملی و اخلاق و ادب معاشرتی سر آمد بود.

لاریجانی با بیان اینکه گفتار آیت الله زنجانی به واقع بر علم و افکار افراد می‌افزود و دیدار وی انسان را یاد خدا می‌انداخت و این را شما می‌توانید در آثاری که از ایشان منتشر شده نیز ببینید، گفت: تحصیلات ایشان نشان می‌دهد که وی از تبحر خاصی در همه ابعاد دینی برخوردار بوده و شخصیتی چند بعدی داشتند.


وی با اشاره به این مطلب که یکی از علاقمندی‌های آیت الله زنجانی علاقه به2 متفکر یعنی مرحوم ملاصدرا و غزالی است، ادامه داد: ایشان محافل بسیار صمیمانه‌ای داشت و این صمیمت در محافل به دلیل تواضع و ارتباط صمیمانه با جوانان و دانشجویان بود که این نیز تاثیر شگرفی در حوزه روشنفکری جامعه برجای گذاشت.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از توفیقات این مرد الهی درک خوب از برجستگان عالم فکر و اندیشه بود، اظهار کرد: آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی از برکات حلقه سه‌گانه بزرگ علمی آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله خمینی (ره) و آیت الله طباطبایی است که ابعاد شخصیتی این سه بزرگوار نیز در وی متبلور شده است و لذا شاهدیم که شخصیت بزرگ این چنینی تربیت شده است.


وی با بیان اینکه ویژگی مهم تمدن اسلامی برجستگی دینی است، گفت: افرادی که در حوزه علمیه تربیت می‌شوند افراد بسیار برجسته‌ای هستند و این ویژگی‌های برجسته تمدن اسلامی محسوب می‌شود.


وی با اشاره به اینکه یک جامعه اسلامی اگر بخواهد پیشرفت کند باید علم و حکمت را در اولویت قرار دهد زیرا یک جامعه اگر به این دو سلاح مجهز باشد قدرتمند است، گفت: افراد یک جامعه باید فرزانگی پیدا کنند و در مسیر علم و دانش حرکت کنند.


لاریجانی با تاکید براینکه رهبران صدر اسلام به مولفه علم و حکمت بیش از سایر مولفه ها توجه می کردند زیرا می دانستند که علم و حکمت موجبات پیشرفت و توسعه جامعه اسلامی را محقق می کند، افزود: در حال حاضر بسیاری از کشورها ثروت های بسیاری همچون نفت را دارند اما زیر سلطه هستند زیرا به سلاح علم و حکمت مجهز نیستند، کشورهایی که علم و حکمت ندارند در سایر زمینه ها نیز همواره زیر سلطه قرار دارند و به پیشرفت دست نمی یابند.
 

پایان پیام/

کد خبر 267728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha