نزاع داخلی لبنان تحت تاثیر مسایل سوریه است

خبرگزاری شبستان: کارشناس مسایل منطقه معتقد است: ردپای حزب الله در سوریه و درگیری های شیعیان با سلفی ها نزاع داخلی لبنان را تشدید می کند.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان درخصوص درگیریهای داخلی لبنان گفت: باید بپذیریم که لبنان در منظر منطق ساختار اجتماعی و سیاسی و از یک سو منطق منطقه ای دارای ویژگی های خاص است که باید در هر تحلیلی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه لبنان از یک سو به دلیل همسایگی با فلسطین همواره پناه دهنده آوارگان فلسطینی بوده افزود: از سوی دیگر این کشور به دلیل همسایگی اش با سوریه تحت تاثیر اتفاقات این کشور است.

مطهرنیا نقطه دیگر ایجاد کننده اغتشاش در لبنان را به دلیل تلاش اسراییل برای نفوذ در این کشور دانست و اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف منطقه ای اسراییل در چارچوب سیاست های حاکم بر تل آویو تحرک بر ضد لبنان بوده که این مساله نیز می تواند در نزاع داخلی این کشور تاثیرگذار باشد.

این کارشناس مسایل بین الملل دخالت خارجی در لبنان که سبب مسایل سوریه را نقطه دیگر ایجاد کننده اختلاف در لبنان خواند و تاکید کرد: قدرتهای فرامنطقه ای در لبنان همچون حزب الله همواره مورد توجه بوده و باعث شده نگاه به لبنان نگاه دیگری از سوی کشورهای خارجی باشد.

مطهرنیا مهمترین عامل ایجاد اختلاف امروز در لبنان را ارتباط تنگاتنگ این کشور با سوریه از منظر جغرافیایی سیاسی و فرهنگی دانست و عنوان کرد: درگیری دو جبهه 14 مارس یا طرفداران سیاست های آمریکا و جبهه 8 مارس یا حزب الله در لبنان مهمترین عامل نزاع داخلی این کشور در روزهای اخیر است و باید توجه داشت که در درون لبنان ارتش این کشور به دلیل مسئولیت ایجاد امنیت داخلی و خارجی با هر گروهی که بخواهند تنازعات داخلی را گسترش دهد مبارزه خواهد کرد.

وی ادامه داد: درگیری های بین سلفی ها و ارتش لبنان نشات گرفته از مسایل سوریه و درگیری بین حزب الله و جبهه 14 مارس است ردپای حزب الله در سوریه که سیدحسن نصرالله اخیراً گسترش شاخه نظامی خود در این کشور را تصریحاً اعلام کرد گامی بود در مسیری که ماجراهای سوریه و لبنان را بیش از گذشته به یکدیگر گره دهند.

مطهرنیا همچنین تقاضای 130 هزار سوری به منظور پناهندگی در لبنان را یک عامل دیگر تشدید درگیری های بین سنی ها و شیعیان در لبنان خواند و خاطرنشان کرد: مداخله ال ای اف یا همان ارتش مسلح این کشور به دلیل کاهش تاثیرات درگیری ها بین سلفی ها و شیعیان در لبنان است.

این کارشناس مسایل خارجی در واکنش به این سوال که آیا این درگیری ها در لبنان رو به گسترش خواهد بود گفت: این مساله بستگی به میزان نفوذ ارتش مسلح لبنان و کارآمدی آن در پایان دادن به تنازعات داخلی این کشور دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 267429

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha