مهدی بابایی، مدیر اجرایی «دارالکتابه» مرکز طبع و نشر قرآن کریم از برگزاری کارگاههای نسخ و ثلث در دهه اول خرداد خبر داد و به خبرنگارقرآنی خبرگزاری شبستان گفت: کارگاههای نسخ و ثلث که هر کدام با حضور 50 نفر از خوشنویسان ممتاز در سراسر کشور برگزار میشود در سال 92 در دهه اول خرداد ماه آغاز خواهد شد. خوشنویسان ممتاز از میان تمامی نسخ و ثلث نویسان سراسر کشور گزینش شدهاند. این کارگاهها دو سال است که در بخش دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با حضور اساتید برتر برگزار میشود و در سال 92 نیز دهه اول خرداد ماه به صورت ماهیانه راهاندازی می شود.
مدیر اجرایی «دارالکتابه» مرکز طبع و نشر قرآن کریم از اهتمام ویژه کتابت جمعی قرآن و حدیت توسط اساتید برجسته خطاطی خبر داد و گفت: در ماه مبارک از نخستین سایت تخصصی خوشنویسی نسخ و ثلث کشور رونمایی میکنیم.
بابایی با اشاره به کتابت جمعی قرآن توسط کاتبان قرآنی اظهار کرد: اواخر سال 91 تعدادی از کاتبان قرآنی قراری بین خودشان گذاشتند که تحت نظارت و اشراف اساتید خاصی، کل قرآن را بین خود در قطعههای نیمجزء و یکجزء تقسیم کرده و کتابت آن را شروع کردند و هماکنون مشغول انجام این کار هستند، مقداری زیادی از کار انجام شده و این کار منحصر به فرد تقریبا رو به پایان است. 50 نسخنویس ممتاز کشور در یک قالب مشخص، اندازهای معین با ابعاد و قلم یکسان کار کتابت جمعی قرآن را انجام میدهند.
برنامههای بخش دارالکتابه در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
بابایی با اشاره به ویژهبرنامههای در نظر گرفته شده در بیست و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن خاطرنشان کرد: در نمایشگاه امسال بخش دارالکتابه در ایوان فوقانی مصلی محل برگزاری بیست و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن برپاست و فضای مناسبی برای ارایه فعالیتهای مختلف دارالکتابه از جمله کتابت نسخ، ثلث قرآن کریم توسط خوشنویسان سراسر کشور به معرض نمایش درمیآید. همچنین طی برنامهای ویژه 40 نفر از کاتبان وحی قرآنی در یک شکل، اندازه و قالب آماده ارایه و رونمایی میشود. همچنین 110 اثر برتر قرآنی و ادعیه به خط نسخ برای بازدید عموم به نمایش درمیآید.
وی افزود: همچنین جشنواره طراحی و خوشنویسیهای قرآنی توسط بازدیدکنندگان برگزار میشود. همچنین کتیبهنویسان ممتاز کشور برای اولین بار مراحل تبدیل خط خوشنویسی و هنر با قدمت ایرانی و تبدیل آن به کاشیها برای جلوهدادن به بخشهای مختلف مساجد به معرض عموم درمیآید.
معرفی آثار فاخر کتابت قرآن
وی افزود: در نمایشگاه امسال بخش دارالکتابه اقدام به معرفی 20 اثر فاخر تاریخ کتابت ایران و ارایه تاریخچه آنان به همراه معرفی کاتبان کلام وحی میپردازند.
مدیر اجرایی بخش «دارالکتابه» مرکز طبع و نشر قرآن کریم درباره برنامههای این بخش در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: آثار نسخ نویسان در قالب قطعات الکتیبهها ارائه میشود که افراد برای آماده کردن این آثار و اتمام آن تا شروع نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم مشغول تولید آثار هستند.
بابایی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی خط همزمان با برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن عنوان کرد: کارگاه آموزشی خط قرآنی طی روزهای سهشنبه چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هر هفته از ساعت 18 تا افطار همزمان با برگزاری بیست و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن برای عموم برگزار میشود.
وی در ادامه برنامههای پیش بینی شده برای نمایشگاه قرآن گفت: برنامههای مفصلی برای بخش دارالکتابه در نمایشگاه پیشبینی کردهایم؛ توافق کلی حاصل شده است اما نیاز است جزئیات با مسئولان نمایشگاه هماهنگ شده تا به قطعیت برسد. برنامههای پیشبینی شده ما برگزاری چند جشنواره تذهیب و کتاب آرایی؛ مسابقه کتابت قرآن کتاب برای عموم؛ جشنواره حفظ و مفاهیم برای کاتبان و موارد متعدد دیگری است که بعد از نتیجهگیری کلی در مذاکره با مسئولان نمایشگاه به صورت رسمی اعلام میشود. مجموعهای از فعالیتهایی که در سالهای گذشته به انجام میرسید نیز در این دوره ارائه می شود.
کتابت 40حدیث توسط ثلثنویسان
بابایی به یکی دیگر از فعالیتهای بخش «دارالکتابه» اشاره کرد و افزود: به زودی نتیجه نهایی مجموعه 40 حدیث نیز که توسط ثلثنویسان به صورت جمعی در حال انجام است، اعلام میشود سپس برای انتشار و چاپش اقدام خواهیم کرد؛ هماکنون عمده احادیث نوشته شده و به تایید استاد عبدالرضایی رسیده است تعداد محدودی از آن باقی مانده است که طی مدت کوتاهی مراحل پایانی آن به انجام میرسد.
رونمایی از اولین سایت تخصصی نسخ و ثلث در کشور
مدیر اجرایی بخش «دارالکتابه» مرکز طبع و نشر قرآن کریم به طراحی و تکمیل سایت دارالکتابه اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان از سایت دارالکتابه رونمایی میشود این سایت اولین سایت تخصصی نسخ و ثلث در کشور است؛ برنامهریزیهای خوبی برای آن شده است و با طراحی قوی و حضور پررنگ آموزههای اساتید نسخ و ثلث کشور در این سایت تخصصی در آیندهای نزدیک به مخاطبان ارائه می شود.
مدیر اجرایی دارالکتابه با اشاره به برگزاری کلاسهای گسترده کتابت کلام وحی خاطرنشان کرد: اواخر خرداد سال 92 مراسم افتتاحیه فعالیت 100 نفر از کاتبان وحی در مرکز تبع و نشر قرآن کریم صورت گرفت و ششم و هفتم تیر امسال طی روزهای پنجشنبه و جمعه جلسات خوشنویسی با حصور اساتید مجرب خطاطی برگزار میشود و به صورت ماهانه طی روزهای جمعه ثلثنویسان و روزهای پنجشنبه نسخنویسان به کتابت و آموزش این فن میپردازند که این جلسات با حضور استاد خوشنویسی کشورمان عبدالرضایی برگزار میگردد. همچنین جلسات آموزش هفتگی کتابت قرآن برای علاقهمندان تهرانی و شهرستانی طی روزهای یکشنبه هر هفته با حضور استاد مسعود فاضلیمقدم و روزهای دوشنبه با حضور استاد کاظم صادقان و روزهای سهشنبه با حضور استاد محمدعلی قربانی و چهارشنبه هر هفته با حضور محمدتقی اسدی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما