داوران ایرانی حق قاریان بین المللی را احیا کنند

خبرگزاری شبستان: نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن روسیه با اشاره به حضور یک داور ایرانی در کنار قاریان قرآن گفت: یک داور ایرانی می تواند تا حدودی حق قاریان اعزامی به مسابقات بین المللی را احیا کند.

جعفر فردی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور روسیه با اشاره به سطح این رقابت‌ها به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: مسابقات روسیه دومین دوره خود را برگزار می‌کند که در اولین این رقابت ها استاد امین پویا، قاری بین المللی کشورمان حایز رتبه نخست رشته قرائت شد.

وی افزود: از لحاظ فنی تمام قاریان ایرانی دارای سطح بالایی بوده و لایق کسب مقام نخست هر مسابقه ی بین المللی هستند لذا برگزارکنندگان مسابقات قرآن برای جلوگیری از کسب رتبه‌های نخست پیاپی نمایندگان کشورمان آنان را در جایگاه دومی یا سومی قرار می‌دهند، همان‌طور که در مسابقات بین‌المللی مالزی یا هندوستان شاهد آن هستیم یا گاهی سطح فنی یک قاری به قدری بالاست که کمتر از مقام دومی نمی توانند به وی اختصاص دهند و برگزارکنندگان این مسابقات قرآنی به جای رتبه اول، قاریان کشورمان را به علت مسایل سیاسی به عنوان نفر دوم معرفی می‌کنند.

 

فردی با اشاره به علت کم‌فروغی قاریان و حافظان کشور مصر در عرصه مسابقات بین‌المللی قرآن تصریح کرد: با توجه به اینکه مصر مهد قاریان و حافظان قرآن است اما شاهد حضور نمایندگانی دارای تجربه کم در بحث لحن و آهنگ نغمات هستیم و یا قاریان و حافظان مصری که در سطح بالایی قرار دارند وقتی در مسابقات بین‌المللی حضور پیدا می‌کنند از لحاظ وقت و ابتدا و یا غلط‌های اعرابی دچار اشکال می‌شوند.

وی با اشاره به راهکاری در خصوص جلوگیری پایمال‌نشدن حق قاریان و حافظان قران در مسابقات بین‌المللی قرآن سایر کشورها عنوان کرد: نمایندگان کشورمان سرمایه‌های قرآنی این مملکت بوده و لذا نباید با مسایلی چون ناداوری حق آنان در مسابقات قرآن پایمال شود و مهم‌ترین نکته برای جلوگیری از آن ایجاد ارتباطی مناسب میان کشور ایران و برگزارکنندگان این رقابت‌های قرآنی است همچنین حضور یک داور بین‌المللی قرآن در کنار نمایندگان کشورمان برای اعتراض به نحوه داوری و یا احیای حق قاریان و حافظان در مسابقات بین‌المللی بیش از پیش احساس می‌شود.


همچنین کشور مالزی سالیان متمادی است که در هیئت داوران خود از نمایندگان ایرانی استفاده نمی‌کند و چهارچوب و ضوابط آیین‌نامه این رقابت‌ها کلی‌گرایانه بوده و داوران بر اساس سلیقه نمره می‌دهند همچون که ارایه الحان شبیه به استاد مرحوم مصطفی اسماعیل در این مسابقات بسیار مورد اقبال قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به سطح بالای آیین‌نامه داوری مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: نگاه ریز و دقیق آیین‌نامه مسابقات ایران نشان از فهم و شناخت کامل اساتید و قاریان کشورمان دارد که در سطح بالای کیفی به ارایه قضاوت میان قاریان و حافظان می‌پردازد.

فردی با اشاره به تأثیر استاد باتجربه در کنار اعزام قاریان و حافظان قرآن به سایر کشورهای مختلف جهان برای ارایه برنامه‌های قرآنی خود عنوان کرد: بی‌شک حضور یک استاد باتجربه تأثیر بسزایی در ارایه قرائت و یا حفظ نمایندگان کشورمان در مسابقات بین‌المللی دارد که آرامشی به آنان تزریق شده و موجب ارایه 80 درصد توانمندی‌های خود در مسابقات بین‌المللی قرآن می‌شود و حتی برای من که به عنوان نماینده کشورمان در چندین مسابقات بین‌المللی حضور داشتم و کسب تجربه نموده‌ام، مفید است.


شایان ذکر است، جعفر فردی، نفر سوم رشته قرائت سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن سازمان اوقاف 23 شهریور ماه به مسابقات قرآن روسیه اعزام می شود.
قاری بین المللی و نفر سوم سی وپنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به مسابقات کشور روسیه اعزام می شود.
همجنین این مسابقات از تاریخ 23 شهریور ماه 1392 در این کشور برگزار می شود. «جعفر فردی» تاکنون موفق به کسب رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن کشور سوریه در سال 1382، رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن کشور تونس در سال 1382، رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور هندوستان در سال 1384، رتبه چهارم مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور لیبی در سال 1383 کسب کرده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 267298

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha