به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مسعود اسداللهی، تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه، شب گذشته (4تیر) در همایش تحولات سوریه و تاثیرات آن بر خاورمیانه در مشهد، اظهار کرد: یکی از مشکلات غرب امروز در سوریه که حمایت مسیحیان سوری از نظام این کشور است.
وی تصریح کرد: در عراق بعد از تحولات جدید، آنچنان مسیحیان مورد حمله قرار گرفتند که جمع کثیری از آنان از عراق مهاجرت و تعداد باقیمانده کشته شدند و همین مسئله سبب نگرانی مسیحیان در دیگر کشورهای عربی شد.
تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه از ایجاد دیدگاهی در واتیکان با عنوان «سرنوشت مسیحیت در شرق» یاد کرد و گفت: واتیکان نگران اضمحلال مسیحیت در شرق است و این نگران در حوادث سوریه برای واتیکان مضاعف شده است.
وی با تاکید بر اینکه وهابی و سلفیها با اصل مسیحیت، اسلام و تشیع مخالف هستند، گفت: همین مسئله نگرانی اقلیتها را در سوریه برانگیخته است چرا که کشتار امروز مردم در سوریه توسط گروه های تکفیری و سلفیها براساس عقیده است.
اسداللهی از تشکیل و فعالیت ائتلاف نامقدس جهان غرب، کشورهای عرب و القاعده و سلفیها علیه سوریه خبر داد و تاکید کرد: امروز علاوه بر اینها نیروهای بسیاری از افغانستان، چچن و دیگر کشورها وارد خاک سوریه شدهاند و به نوعی میتوان تعبیر کرد که در سوریه جنگ 72برخاسته اما در نهایت مقاومت پیروز میشود.
اسداللهی با بیان اینکه 30 درصد جمعیت سوریه را ائتلاف اقلیتها دراین کشور هستند، خاطرنشان کرد: 70 درصد دیگر از جمعیت سوریه، اغلب افراطیهایی هستند که اگر روی کار آیند اقلیتها را قتل عام میکنند.
وی با بیان اینکه سوریه تا پیش از حافظ اسد نماد کودتا بود، افزود: حافظ اسد علاوه بر اینکه ثبات را در سوریه پیاده کرد، دیدگاههای نوینی را نیز در زمینه توجه به اقلیتها در سوریه لحاظ کرد.
تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه جمعیت طرفداران دولت سوریه در حال افزایش است، گفت: در کشورهای عربی نظیر مصر و تونس تظاهرات با مخالفان 90درصدی از مردم همان کشورها روبهرو بوده اما در سوریه به راحتی 50 درصد از مردم طرفدار نظام بشار اسد هستند.
اسداللهی با اشاره به اینکه قشر دانشگاهی در سوریه به طور کامل طرفدار دولت بشار اسد هستند، ادامه داد: تاکنون دانشجوهای سوری در هیچ یک از تظاهرات شرکت نداشته و هیچ تحرکی که سبب تعطیلی حتی یک ساعته دانشگاهها در سوریه باشد انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین حامیان سوریه جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: کشورهای روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی امروز حرفهای زیادی برای گفتن دارند و در حال رشد قابل توجهی هستند، حمایت این کشورها از سوریه خود جای رضایتبخشی و اطمینان دارد.
وی با بیان اینکه مواضع جدی روسیه و چین با رای وتو دوگانه آنها در شورای عالی امنیت به حمایت از سوریه بسیار خوشایند است، اذعان داشت: سوریه تنها نیست اما حجم بحران در دخالت جهانی در این کشور سنگین است.
وی با بیان اینکه سیاست اقتصاد بازار در سوریه ایجاد کرد، افزود: بشار اسد در سال 2000 در سوریه روی کارآمد و در این 13 سال همانند پدر خود اما با تغییر در سیاستهای اقتصادی سوریه را اداره کرده است.
وی فعالیت هوشمندانه بشار اسد را در مدت سیزده سال حکومت را استفاده از بخش خصوصی اهل سنت در منافع ملی دانست و خاطر نشان کرد: در این شرایط علاوه بر 30 درصد اقلیت سوریه، 20 درصد سرمایهگذار اهل سنت نیز به طرفداران نظام بشار پیوستند.
تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه موتور اصلی انقلابها توسط طبقه متوسط جامعه به حرکت در میآید، تصریح کرد: انقلاب در کشورسوریه از مناطق حومه و به اصطلاح عرب ریف و یا روستاها آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه روستائیان به دلیل سطح فرهنگ خود در یک انقلاب هیچگاه نمیتوانند یک رهبر از دل خود معرفی کنند، تصریح کرد: یکی دیگر از شاخصههای این جمعیت این است که با کوچکترین اختلافی دست به سلاح میبرند و همین مسئله موجب شده تا مخالفان سوری تاکنون نتوانند یک رهبر از سوی خود معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه نکته قابل توجه این است که هیچ تظاهراتی در دمشق پایتخت سیاسی و حلب پایتخت اقتصادی سوری صورت نگرفت، خاطرنشان کرد: هر اندازه که مخالفان تلاش کردند موفق به ایجاد ناآرامی در این دو شهر نشدند و سرانجام با وارد کردن سلاح به ایجاد ناآرامی نظامی در دمشق و حلب پرداختند.
تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه با اذعان به اینکه چالش امنیتی پس از حل چالش نظامی بزرگترین مشکل سوریه خواهد بود، گفت: خطر سقوط در سوریه به هیچ وجه وجود ندارد اما مسئله مهم این است که حتی اگر چالش نظامی رفع شود، چالش امنیتی همچنان گریبانگیر سوریه است.
پایان پیام/
نظر شما