به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار محمدرضا اسحاقی، فرمانده نیروی انتظامی و دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، با بیان اینکه بیش از 170 کشور جهان با معضل مواد مخدر درگیر است و یکی از چهار بحران کنونی جهان می باشد، گفت: طبق آمار سازمان ملل، 250 میلیون نفر در جهان یک بار از مواد مخدر و قرص های روان گردان استفاده کردند.
وی با بیان اینکه این تقاضای بالا باعث شده شبکه های مافیایی شکل بگیرد، اضافه کرد: بیش از 10 میلیون قاچاقچی در قالب شبکه هاب مافیایی به صورت حرفه ای در حوزه مواد مخدر فعالیت می کنند و مطابق برآوردها سود خالص گردش مالی در این حوزه 500 تا 600 میلیارد دلار است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سالانه 500 تن هروئین خالص 97 درصد در افغانستان در حال تولید است، افزود: با ورود غربی ها به کشور افغانستان بسترسازی برای تولید روانگردان ها و کراک و همچنین مواد مخدر صنعتی ایجاد شد و مواد مخدر در کنار اسلحه، نفت و تروریسم، به عنوان یک صنعت منفی جایگاه ویژهای در اقتصاد مافیایی جهان دارد.
سردار اسحاقی، با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از مدعیان مبارزه با مواد مخدر، تاکنون در این راه 3 هزار و 760 شهید و 12 هزار جانباز داده است، عنوان کرد: امروز آشپزخانه های داخلی اقدام به تولید شیشه و مواد روان گردان می کنند و قاچاق از سواحل جنوبی و غرب کشور و کشورهای غربی منشأ تولید شیشه هستند.
وی با اشاره به اینکه غربی ها با فراهم کردن آشپزخانه هایی در داخل قصد داشتند نظام را بیشتر با این مسأله درگیر کنند، ادامه داد: با سازو کارهایی که ستاد مبارزه با مواد مخدر در این راه اندیشید و این موضوع به کنترل درآمد و به ادعای غربی ها ایران دیگر منشأ تولید و توزیع مواد نیست اما این تهدید هنوز برای جامعه وجود دارد.
فرمانده نیروی انتظامی خوزستان، با بیان اینکه غربی ها با برنامه شوم خود تحلیل انرژی جوانان جهان به خصوص کشورهایی مانند جمهوری اسلامی را هدف گرفته اند و مافیای جهانی این موضوع را دنبال می کند، اذعان داشت: اگر نگاهی به این بلای خانمان سوز داشته باشیم از لحاظ بهداشتی، موادمخدر یکی از 4 عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود.
وی ابراز کرد: بر اساس شاخص هایی که در سال 83 محاسبه شده، از نظر اقتصادی، مواد مخدر سالیانه 10 هزار میلیارد تومان هزینه و خسارت وارد می کند و از نظر اجتماعی، مصرف کنندگان موادمخدر و روانگردان ها گاه مرتکب برخی شرارت های ناشی از داشتن توهم جنایت، سرقت و سایر موارد می شوند و از نظر فرهنگی نیز خطرات جدی را به دنبال دارد که یکی از جدی ترین آنها تضعیف باورها و منش های دقیق اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه روزانه 10 نفر بر اثر خطرات ناشی از مواد مخدر جان خود را از دست می دهند، اظهار کرد: موضوع تنوع طلبی و لذت طلبی افراطی از سوی جوانان و نوجوانان، کاهش کنترل و نظارت های اجتماعی از سوی والدین و خانواده ها، تأثیرپذیری از گروه همسالان و رهایی از استرس و اضطراب از جمله علل گرایش به مواد مخدر و روان گردان هاست.
سردار اسحاقی، با بیان اینکه اغلب معتادان استفاده از مواد مخدر را نخستین بار در جمع دوستان خود آغاز کرده اند، یاد آور شد: ضعف جدی در مهارت های زندگی سالم، کمبود امکانات برای غنی سازی اوقات فراغت و عدم آموزش صحیح در مدارس ابتدایی و راهنمایی نسبت به موضوع مواد مخدر و در دسترس نبودن خدمات مشاوره ای کافی از جمله آفت های مبارزه با مواد مخدر است.
وی خاطر نشان کرد: امروزه در ستاد هماهنگی و شوراهای مبارزه با مواد مخدر شاهد برنامه های دقیق اجرایی به همراه چشم انداز روشن برای پیشگیری از آسیب ها و موضوع مبارزه با مواد مخدر هستیم که در همین راستا نیز سند آنها در استان تنظیم شده و همه دستگاه های دولتی آن را در متن برنامه های جاری خود قرار دادند.
وی بیان کرد: همه بخش های دولتی و غیر دولتی مانند NGOها که علیه مصرف مواد مخدر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی انجام می دهند در تلاشند تا این معضل را حل کنند اما نمی توان در مدت زمان کوتاهی با این معضل مقابله کرد گرچه تجربه 34 ساله کشور ما در این زمینه بسیار گرانبهاست و فعالیت هایی برای مقابله، پیشگیری، درمان و آموزش انجام شده است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خوزستان، تأکید کرد: در خوزستان نیز مجموعه های درمانی زیادی سرویس دهی دارند و در حوزه برنامه فرهنگی اقدامات خوبی انجام شده و همچنین در حوزه پیشگیری و مقابله نیز فعالیت های چشمگیری صورت گرفته و امیدواریم در هفته مبارزه با مواد مخدر فرصت خوبی مهیا شود تا تمامی دستگاه های مربوطه اطلاع رسانی خوبی در این زمینه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در جامعه ما معتادان خیلی به ندرت از خانواده ترد می شوند و درخوزستان نیز آمار پائینی از افراد ترد شده موجود است، توضیح داد: در قوانین گذشته به مبتلایان به چشم مجرم نگاه می شد ولی اکنون در این قوانین تغییراتی صورت گرفته است اما هنوز بخشی از جامعه به معتادان اعتماد کافی را پیدا نکرده اند ولی ابتدا خود افراد رها شده از بند اعتیاد باید اعتماد خانواده و جامعه را به دست آورند و پس از آن به دنبال نگاه مثبت جامعه باشند.
وی با بیان اینکه اکنون قوانین خوبی برای افرادی بهبود یافته از قبیل وام اشتغال، وام مسکن و... در نظر گرفته شده ولی هنوز این امتیازات نتواسته اند اعتماد جامعه را نسبت به خود جلب کنند، اظهار داشت: در خصوص بخش مطالعه و پژوهشی نیز یک بخش داریم که کارش ارتباط با افراد محقق و دانشگاهی است ولی در ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ساختاری تعریف شده که مطالعه مستقیم انجام می دهد و اکنون تمامی دستگاه های فرهنگی به این عرصه وارد شدند و داروهای جایگزینی مانند متادول و شربت تریاک و اقدامات دیگری تهیه شده است.
سردار اسحاقی، با اشاره به تقویت مرزها برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور، افزود: جاهایی بود که نه جاده وجود داشت و نه پاسگاهی برپا شده بود که با اقدامات انجام گرفته اکنون بیش از 70 درصد کشفیات در صفر مرزی انجام می شود و این نشان از وجود ابزار و امکانات لازم و استفاده از فناوری های جدید در این زمینه و نیروی رزمی لازم در این عملیات ها دارد.
وی با بیان اینکه همچنین نیروی انتظامی در حوزه دریابانی فعالیت های گسترده ای برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور انجام داده، گفت: در خوزستان نیز بخش دریاباتی تقویت و ایجاد پاسگاه شناور در برنامه های کاری گنجانده شد و در یک سال گذشته نیز چند پاسگاه دریابانی فعال شده است و طی سه ماهه نخست امسال کشفیات خوبی در حوزه مبارزه با مواد مخدر داشتیم.
پایان پیام/
نظر شما