به گزارش خبرنگار شبستان، فرخلقا احمدی، فوقتخصص غدد و دبیر علمی سمینار تازههای فشار خون گفت: فشار خون یک بیماری خاموش است، به همین دلیل افراد باید به صورت روتین فشار خون خود را برای جلوگیری از عواقب آن اندازهگیری کنند.
وی افزود: داشتن سابقه بیماری در خانواده و اضافهوزن میتواند یکی از فاکتورهای جدی برای بروز فشار خون در افراد باشد.
وی با اشاره به افزایش رو به رشد فشار خون در بین مردم جهان نیز گفت: پیشبینی شده در سال 2025، 29 درصد مردم یعنی چیزی حدود یک و نیم میلیارد نفر دچار بیماری فشار خون باشند.
به گفته احمدی، بیحرکتی و چاقی و همچنین افزایش امید به زندگی در جمعیت کشور مردم را بیشتر در معرض این بیماری قرار داده است.
دبیر علمی سمینار تازههای فشار خون، همچنین اختلالات خواب را در افراد چاق بیارتباط با فشار خون ندانست.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در کودکان هم فشار خون وجود دارد که در سنین پایین بیماریهای ارثی و التهاب در سیستم کلیوی میتواند از علل فشار خون محسوب شود اما در سنین بالاتر و نزدیکشدن به سن بلوغ افزایش فشار خون در نتیجه افزایش وزن اتفاق میافتد که عامل بروز آن استفاده از غذاهای پرکالری، قندی و پرنمک در رژیم غذایی است.
وی با اشاره به اینکه رژیمهای سالم غذایی همچون میوه و سبزی بسیار کاهش یافته است، اظهار کرد: املاح موجود در میوه و سبزی بالانس فشار خون را حفظ میکند که با حذف آن از رژیم غذایی فشار خون افراد تحت تأثیر مواد پرکالری افزایش مییابد.
پایان پیام/
نظر شما