به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمنصور گتمیری، دبیر اجرایی سمینار تازههای فشار خون و معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی در نشست خبری سمینار برنامه فشار خون گفت: بین 20 تا 30 درصد جمعیت عمومی کشورهای مختلف درگیر فشار خون هستند و هر چه شاخص عمومی سلامت در جوامع افزایش داشته باشد شیوع فشار خون نیز بالا میرود.
وی در توضیح این موضوع افزود: با توجه به اینکه شاخصهای عمومی سلامت میانگین امید به زندگی را افزایش میدهد و جوامع به سمت کهنسالی پیش میروند به تبع شیوع فشار خون رو به افزایش میرود.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز در طول سه دهه گذشته میانگین امید به زندگی در حدود 27 تا 28 سال افزایش یافته و مجال بروز بیماریهای مزمن همچون فشار خون با شتاب قابل توجهای رو به افزایش است.
به گفته گتمیری، افزایش وزن، استرس و آلودگی هوا از عوامل مؤثر در افزایش فشار خون محسوب میشود و ایران جزء کشورهایی است که شیوع فشار خون در آن بالا است.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود آگاهی ندارند، اظهار کرد: 30 درصد افرادی که دچار بیماریهای مزمن کلیه میشوند از تأثیر فشار خون بالا بوده و فشار خون پس از دیابت دومین عامل ایجاد نارسایی کلیه محسوب میشود، ضمن اینکه 70 درصد بیماران دیالیزی دارای بیماری دیابت و فشار خون هستند.
وی در خصوص سمینار تازههای فشار خون نیز توضیح داد: این سمینار بزرگترین برنامه فشار خونی است که اجرا میشود و برنامههای آموزشی فوق تخصصی برای گروههای مختلف پزشکی برگزار میشود.
به گفته معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی و دبیر اجرایی این سمینار، جدیدترین مطالب مرتبط با فشار خون از پنجم تا هفتمتیر در تالار امام بیمارستان امام خمینی برگزار شده و 60 سخنران این سمینار تمام جنبههای فشار خون را از مسایل اقتصادی و بار اقتصادی این بیماری گرفته تا پیشرفتهای علمی مدیاتورهای شیمیایی و روشهای مختلف درمان را در آن مطرح میکنند.
پایان پیام/
نظر شما