به گزارش خبرگزاری شبستان، براساس ارزیابی های جدید وزارت اطلاعات آمریکا از زمانی باراک اوباما با عنوان رییس جمهوری این کشور قدرت را به دست گرفته است سلاح های هسته ای پاکستان دارای گسترش روزافزون بوده است و این امر استراتژی امنیت ملی اوباما که بر مبنای آن وی مدعی کاهش سلاح های هسته ای در سراسر جهان شده است را به چالش می کشد.
گسترش روزافزون سلاح های هسته ای در پاکستان که آمریکا هیچ توجهی به آن ندارد در حالی است که دولت اوباما به پیروی از دولتهای قبلی آمریکا همه تمرکز خود را بر برنامه صلح آمیز هسته ایران گذاشته و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از این فعالیت ها جلوگیری کند.
روزنامه نیویورک تایمز با ارایه مقاله ای تحت عنوان "حماقت هسته ای پاکستان" از واشنگتن درخواست کرده تا قدرت و نفوذ خود را برای متوقف کردن فعالیت های هسته ای پاکستان به کار گیرد.
سیاست دوگانه آمریکا در قبال فعالیت های هسته ای کشورهای مختلف نه تنها در زمان ریاست جمهوری اوباما بلکه در دوران رییس جمهوری های پیشین آمریکا از جمله جرج بوش نیز وجود داشته است.
در سال 2003 میلادی، مقامهای وزارت دفاع دولت بوش و هند دیدار با یکدیگر انجام دادند تا علیه چین با هم متحد شوند.
بوش که برخلاف کلینتون دولت چین را به جای شریک استراتژیک رقیب استراتژیک خود و یک حریف جدی در تاثیرگذاری بر آسیا و فراتر از آن می دانست تصمیم گرفت به همراه هند یعنی شریک اصلی خود برای پیشبرد استراتژی آمریکا تهدید چین را از بین ببرد.
اما یکی از موانع مهم بر سر راه این اتحاد معاهده "ان پی تی" بود که براساس آن کشورهایی که این معاهده را امضا نکرده اند از خرید و فروش سوختهای هسته ای در بازار جهانی منع هستند و از آنجا که هند و پاکستان از امضاکنندگان این معاهده نیستند نمی توانند این سوخت را از 45 کشور تامین کننده سوخت هسته ای خریداری کنند.
اما دولت بوش پیشنهادی را مبنی بر نادیده گرفتن معاهده ان پی تی در مورد هند و به جای تعهد به توافق 3-2-1 ارایه داد که براساس آن هند می توانست بدون امضای ان پی تی سوخت هسته ای را از کشورهایی که دارند آن را خریداری کنند.
پس از این پیشنهاد به طور طبیعی هند می بایست با استفاده این سوخت تنها در موارد صلح آمیز و تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی موافقت می کرد اما توافقنامه جعلی بوش این اجازه را نیز به هند می داد تا از مواد سوختی برای اجرای برنامه های تسلیحاتی خود نیز استفاده کند.
در حقیقت با این طرح جدید دیگر لازم نبود هند بین قدرت هسته ای و سلاح هسته ای یکی را انتخاب کند بلکه می توانست هر دو را در اختیار داشته باشد.
در جولای سال 2008 میلادی وزیر امور خارجه وقت پاکستان پیش بینی کرد که اگر توافقنامه 3-2-1 به کار گرفته شود کل معاهده آن پی تی بی اعتبار می شود و در نامه ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به این مساله هشدار داد اما نه دولت بوش و نه دولت اوباما توجهی به این مساله نکردند و نتیجه آن شد که پاکستان هم با استفاده از همین توافقنامه به سرعت برنامه سلاح های هسته ای خود را با اجازه آمریکا گسترش داد و به زودی پس از انگلیس به پنجمین قدرت دارنده سلاح های هسته ای جهان تبدیل می شود.
در حال حاضر هر دو دولت هند و پاکستان دارای موشک های دوربرد هستند که قادرند کلاهک های هسته ای را وصل کنند اما هیچ یک از دو کشور تاکنون با مخالفت های آمریکا و دیگر قدرت های غربی برای جلوگیری از ساخت سلاح های هسته ای مواجه نشده اند.
این در حالی است که آمریکا و متحدان غربی اش ایران را که یکی از امضاکنندگان معاهده ان پی تی است و همواره فعالیت های هسته ای خود را زیرنظر آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده است همواره از داشتن فعالیت های صلح آمیز هسته ای که بارها مورد تایید آژانس صورت گرفته منع می کنند.
بنابر گزارش کانتر پانچ، همه این مسائل نشان می دهد که همه سیاست های آمریکا برای مقابله با سلاح های هسته ای و عاری سازی جهان از وجود این سلاح ها پوچ و دروغین است.
آمریکا ادعا کرده است که برای مبارزه با گسترش سلاح های هسته ای در جهان تعداد سلاح های خود را کاهش داده اما هنوز دارای هزاران سلاح اتمی و حتی در حال اجرای فرآیند مدرنیزه کردن کلاهک های هسته ای است که اکنون در اختیار دارد.
پایان پیام/
نظر شما