به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، آیتالله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه کشور در آیین افتتاحیه نهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت بااشاره به نقش حوزه علمیه و عالمان دین در تربیت و زمینهسازی ظهور امام زمان(عج) گفت: اندیشه ظهور منجی منحصر به شیعه نیست، گرچه شیعه دارای یک سلسله اختصاصات است که نگاهی جامع به مسئله ظهور دارد.
وی ادامه داد: دو مسئله مورد توجه است، اول اینکه آیا زمینهسازی لازم است یا خیر؟ و اگر پاسخ مثبت بود این رسالت سنگین برعهده چه کسانی است؟ و حوزههای علمیه و عالمان دین چگونه میتوانند زمینهچینی کنند؟.
آیتالله حسینی بوشهری 4 دیدگاه روشن را در رابطه با مسئله زمینهسازی مهم دانست و خاطرنشان کرد: برخی بر این باورند که ظهور مانند مسئله قیامت است و همانگونه که در قیامت اراده انسانها نقشی ندارد و براساس اراده خداست، ظهور نیز ارتباطی با زمینهسازی ندارد.
مدیر حوزههای علمیه بااشاره به دیدگاه دوم، گفت: دیدگاه دوم زمینهسازی منفی را لازم میداند، به گونهای که فساد در سراسر عالم گسترش پیدا کند تا زمینه ظهور فراهم شود.
وی گفت: نگاه سوم بر این پایه استوار است که ما باید علتهای غیبت را شناسایی کنیم، چرا حضرت غایب است، این مسئله باید علتیابی شود. این گروه بر این باورند که اگر علتها روشن شد، ممکن است بتوانیم زمینهسازی کنیم.
آیتالله حسینی بوشهری بااشاره به نگاه چهارم، اظهارداشت: ما در عصر غیبت همان تکلیفی را داریم که در عصر حضور خواهیم داشت. سلسلهای از تکالیف عمومی در عصر غیبت برعهده ماست که وظایف مضاعفی را شامل میشود.
مدیر حوزههای علمیه با طرح این سؤال که آیا اختیار و اراده ما نقشآفرین است یا خیر؟، گفت: تلاش ما انسانها در سرنوشت پارهای از مسائل تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه بدون زمینهسازی، ظهور نتیجه لازم را نخواهد داشت، گفت: ما از ظهور انتظار داریم که مردانی باوفا و اراده وجود داشته باشند، سختیها را به جان بخرند تا حضرت در حکومت جهانی موفق شوند که در این رابطه اگر کادرسازی نکرده باشیم، شکست خواهیم خورد. حضور نسلی پاک و متدین که گوش به فرمان و مطیع باشند، بسیار لازم است.
آیتالله حسینی بوشهری گفت: اگر به تربیت نسل مهدوی نپردازیم و شرایط را مناسب با عصر ظهور نکنیم، انحرفاتی پدید میآید.
مدیر حوزههای علمیه بااشاره به تعریف جامعه زمینهساز، گفت: این جامعه، جامعهای است که اهداف، روابط و برنامههای خود را همسو با خواستههای امام زمان(عج) قرار دهد. زمینهسازی یعنی طراحی راهبردها و راهکارها برای دستیابی به جامعه منتظر.
وی زمینهسازی ظهور را یک برنامه استراتژیک برای جامعه جهانی دانست و گفت: رسالت حوزههای علمیه منحصر به داخل ایران نیست، باید حوزهها در تدارک این حرکت عظیم تلاش کنند. زمینهسازی زمانی راهگشا است که جامعه آماده ظهور شود.
آیتالله حسینی بوشهری بااشاره به نقش حوزههای علمیه در این خصوص گفت: نقش علماء و روحانیت به علت برخورداری از پشتوانه علمی، سازمان و تشکیلات، نفوذ معنوی، تأثیرگذاری و مهندسی فکری در تربیت انسانهای زمینهساز نقشی کلیدی است.
وی نقش علماء در عصر غیبت را مرزبانی توصیف کرد و گفت: علماء باید فرهنگ شیعی را در مقابله با تهاجم فرهنگی قوت بخشیده و نسبت به تولید علم همت کنند. همچنین حکومت جهانی را برای رسیدن به آن روز آماده کرده و در ابعاد مختلف و تکامل انسانها از نظر فکری تلاش نمایند.
وی ادامه داد: ارتقای معرفت جامعه نسبت به امام زمان(عج) در این میان نقش مهمی است که برعهده عالمان دین است، معرفت سطحی و ظاهری پاسخگو نیست، چرا که آنها را به بیراهه میکشاند، معرفتی هوشمندانه در این میان لازم است.
وی تبیین نشانههای ظهور را از وظایف عالمان دین دانست و اظهارداشت: عدهای به دنبال مصداقیابی و تطبیقسازی هستند که ما را به بیراهه میبرند، عالمان دین باید در مقابل این فضا موضع بگیرند.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه گرایش به فضائل و حاکمیت اخلاق در جامعه از وظایف حاکمان دین است، اظهارداشت: گناهزدایی در جامعه و دعوت به فضایل برای زمینهسازی ظهور لازم است.
مدیر حوزههای علمیه افزود: بهرهبرداری از خیزشهای منطقهای، الگوی مناسبی را برای جامعه منتظر ترسیم میکند.
شایان ذکر است، نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت یکشنبه و دوشنبه 2 و 3 تیرماه جاری همزمان با نیمه شعبان ولادت باسعادت امام زمان(عج) در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما