تعامل میان خانه، مدرسه و مسجد از مهمترین راهکارهای تربیتی جوانان

خبرگزاری شبستان: عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) گفت: در عصر حاضر تعامل میان خانه، مدرسه و مسجد از مهمترین راهکارهای تربیتی موفق در خصوص جوانان است.

حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به الگوپذیری جوانان از شخصیت حضرت علی اکبر(ع) گفت: اگر بخواهیم جوانان ما به سمت الگوی علی اکبر(ع) حرکت کنند باید مسیرتربیتی را از خانواده شروع کنیم.


وی افزود: خانواده پایه و اساس تربیت فرزندان را بر عهده دارد و از همان سال های نخست تولد باید الگوی مهمی رابرای رشد و تعالی فرزند در نظر بگیرند.


حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: اگر خانواده وظیفه خود را بدرستی انجام دهد جوان هنگام ورود به جامعه محفوظ بوده و درغیراین صورت وضعیت جوان در آینده نامشخص خواهد بود.


وی اظهار داشت: ازآنجا که خانواده مهمترین نقش را دارد اگر بخواهد نظامی پایدار داشته باشد باید از خود شروع کند وجوانان را به سوی الگوی اسلامی هدایت کنند.

 

ماهواره میهمان ناخوانده فرهنگی در خانواده ها
عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) عنوان کرد: در عصر حاضر ماهواره مهمان ناخوانده ای است که اگر بخواهیم جوانان را به سوی الگوی اسلامی هدایت کنیم نیازمند برنامه ریزی سنگین و تقویت فرهنگ دینی هستیم.


وی خاطر نشان ساخت : کار وفعالیت دشمن در حوزه جوانان نشان میدهد که باید اهمیت تربیت فرزندان را از نهاد خانواده ودوران کودکی مورد توجه قرار دهیم.


حجت الاسلام ساجدی تبلیغات روزنامه، تلویزیون و...را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: خانواده باید مسیر های هشدار دهنده تبلیغات سو علیه جوانان را بررسی و نقش موثر خود را در خانواده و تربیت قرزندان مورد توجه قراد دهد.


وی ابراز داشت: برنامه‌های مناسبتی و اطلاع رسانی در تلویزیون خوب بوده اما به اندازه کافی نیست و باید مورد تعامل قرار گیرد.


تولید فیلمهای اسلامی در تعامل با خانه،مدرسه و مسجد
عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) اذعان کرد: در عصر حاضر تعامل میان خانه، مدرسه و مسجد در بین جوانان از مهمترین راهکارهای تربیتی موفق در خصوص جوانان است.


حجت الاسلام ساجدی افزود: از دیگر گزینه های موثر تربیتی فرزندان تولید فیلمها اسلامی و آموزشی در تولید شبکه های تلویزیونی است که باید با ایجاد هماهنگی میان والدین و مربیان این ارتباط را حمایت و با برنامه ریزی مناست شبکه های تلویزیونی را در مسیر تربیت صحیح فرزندان هدایت کنیم.


وی در ادامه ابراز داشت: نظام فرهنگی کشور گام سوم تربیتی فرزندان است که برای هدایت درست جوانان برنامه ریزی درستی در این زمینه صورت نگرفته است.


لطمات وارده از اینترنت و موبایل در تربیت نسل جوان جبران ناپذیر است
عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: اینترنت،موبایل و ماهواره از جمله عوامل تخریبی جوانان بوده و لطماتی که از طریق موبایل در دهه های اخیر صورت گرفته جبران ناپذیر و قابل تعمل است.


وی با اشاره به اینکه استفاده جوانان از اینترنت و پیامک بیشتر از بقیه اقشار جامعه است اظهار داشت:باید نظارت بیشتری بر ابزارها و پروژه های غربی در تولید، گسترش، آموزش و فرهنگ سازی آنها در زمینه جوانان توسط مسؤلین کشور انجام شودچرا که بدون نظارت نمی توان جوان را به سمت الگوی اسلامی حرکت داد.


حجت الاسلام ساجدی افزود: همچنین اگر غرایز و زمینه تسهیل ازدواج جوانان را نوعی هشدار به خانواده ها است را هدایت و فراهم نکنیم بدون شک دچار آسیب و خطا می شویم.


عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) گفت: در عصر حاضر که تجمل گرایی، رقابت فامیلی جزو فرهنگ غلط جامعه شده است سبب شده جوانان به سادگی زیر بار ازدواج نروند که اگر تمهیدات لازم در امر تسهیل ازدواج جوانان اندشیده شود میتوان با چنین فرهنگ غلطی حاکم بر جامعه برخورد کرد.


عدم کنترل و توجه به جوانان گشایش مسیر انحراف در تربیت آنان است
وی عنوان کرد: عدم کنترل و پشتیبانی جوانان وتوجه به نیازها و مشکلات آنان از عواملی است که سبب بروز انحراف درمسیر تربیتی آنان شده و نمی گذارد جوان وارد کلاسهای عملی و ارزشی شودکه این امر نیازمند حمایت و ارائه راهکارهای کارشناسی مسؤلین است.
 

وی در ادامه گفت: حضرت علی اکبر(ع) الگوی تمام عیار ایثارو جوانمردی است که از نوعی استواری روح و اصالت فکر برخورداربوده است.


عضو هیت مدیره موسسه امام خمینی(ره) بیان داشت: حضرت علی اکبر (ع) دارای یک اراده قوی بر مقاومت ارزشها داشتند و ترس در عمل به ارزشها را هرگز در خود راه نمی دادند.


حجت الاسلام ساجدی یادآور شد: تفکرو تعمل، صداقت و راستگویی، خوش خلقی، گشاده رویی، عبادت، همنشینی با نیازمندان و حضور فعال در تمامی عرصه های اجتماعی و سیاسی را از دیگر صفات برجسته اخلاقی حضرت علی اکبر(ع) عنوان کرد.


نقش اساسی صدا و سیما در تبلیغ آموزه های دینی در جامعه
وی گفت: اگر بخواهیم جوانان را با سیره علی اکبر(ع) تربیت کنیم باید ابزارهای مختلف فرهنگ سازی و تفکر اسلامی را در جامعه محقق سازیم و نگذاریم دشمنان در جنگ نرم برای ترویج فرهنگ غرب در مسیر جوانان فعالیتی انجام دهند که در هیمن راستا صدا و سیما نقش بسیار اساسی و مهمی در تبلیغ الگوهای اسلامی دارد که باید به آسیب های رسانه ای خود توجه و آنها را برطرف سازد.


پایان پیام/فاطمه عسگری

 

کد خبر 266503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha