نادری منش: بایداز باب روانی به عنوان الگوی اسلامی درمنطقه اول باشیم

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی وزیرعلوم با بیان اینکه نیاز به تغییر ساختار در آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور داریم، گفت: اگر این موضوع انجام نشود، بسیاری از فشارهای اجتماعی بر ما غلبه خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر حسین نادری‌منش در حاشیه گردهمایی روسای دانشکده‌ها و مدیران آموزشی روانشناسی و مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور، اظهارکرد: در حال حاضر افتخار هر نماینده مجلس این است که برای شهرش یک تابلوی آموزش عالی بالا ببرد. اینها واقعیت‌هایی است که اگر به آن توجه نشود، نمی‌توانیم در ساختار تغییر ایجاد کنیم.


وی با تاکید بر ضرورت هدایت تحصیلی دانشجو در آموزش و پرورش، گفت: نباید به گونه‌ای باشد که زمانی که دانشجویی وارد دانشگاه می‌شود، رشته پذیرش شده‌اش انتخاب چهلم او باشد، البته از سویی دیگر به اعتقاد بنده دانشجو باید در دوسال اول دروس عمومی را بخواند و بعد وارد دروس تخصصی شود.


نادری‌منش همچنین درباره تغییر ساختار در آموزش عالی نیز، تصریح کرد: ما در کشور 250 هزار دانشجوی روانشناسی داریم که باید ببینیم آیا این افراد با نگاه بازار کار وارد این رشته می‌شوند یا خیر.


وی با بیان اینکه فرآیند آموزش عالی از پذیرش دانشجو آغازشده و در مدت زمان تحصیل او تا پایان دوره ادامه دارد، تصریح کرد: محتوا و استاد نیز در سامانه آموزش عالی نقش مهمی دارند، به طوری که اگر ما بهترین کتاب‌ها را داشته باشیم، اما استاد خوب نباشد اتفاقی نخواهد افتاد.


وی با بیان اینکه جریان استاد و دانشجو مثل مرغ وتخم‌مرغ می‌شود، گفت: ما باید دانشجویان مناسب تربیت کنیم و استاد خوب داشته باشیم.از طرفی برای تربیت خوب دانشجویان باید اساتید خوبی نیز داشته باشیم.


معاون آموزشی وزیر علوم بازنگری را ماشین همیشه روشن دانست و گفت: بازنگری کاری نیست که یکبار برای همیشه انجام شود، بلکه ماشین همیشه روشن است که تا الان زمان زیادی متوقف بوده. برای مثال برخی رشته‌ها در پزشکی دوسال یکبار بازنگری می‌شوند، اما ممکن است در رشته ریاضی فرمول چهل سال پیش نیز تغییر نکند، بنابراین ما به طور میانگین اعلام کردیم که تمام برنامه‌ها باید پنج سال یکبار بازنگری شود.


وی با اشاره به چهارشاخص مهم کارآمدی، بروزرسانی، بومی‌سازی و ارزش‌مداری در بازنگری علوم، اظها کرد: تاکنون بازنگری در برخی از دروس بیشتر از انتظار اولیه ما بوده است واین به معنی است که تمام کشور این را حس کرده‌ است.


معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه نمی‌توانیم علوم انسانی را مستقیما از کتاب‌های غربی ترجمه کنیم، تصریح کرد: برخی از کتاب‌ها را خودمان باید تالیف کنیم و باید به نوعی نهضت تولید محتوا با حرف‌های نو شکل بگیرد وتبدیل به محتوای مناسب شود.


وی آموزش عالی را یکی از مهمترین نقاط قوت کشور خواند و گفت: ما در مسائل علمی به رتبه‌های بالایی رسیدیم و اگر آموزش عالی خوب برنامه‌ریزی کند، این توانمندی را دارد که به سرعت در زمینه‌های بین‌المللی نیز رقابت کند.


نادری‌منش با اشاره به اهداف سند چشم‌انداز 1404 واول بودن کشور ایران در منطقه در پایان 1404 بر اساس این سند، تصریح کرد: ما باید در دانش اول باشیم، اما این دانش‌ها باید منجر به تولید فناوری شود، دانشی که فقط منجر به تولید مقاله شود به جز صرف هزینه هیچ ارزشی ندارد.


وی افزود: دانش باید بتواند مشکلات جامعه را حل کنند و تولید فناوری منجربه ایجاد کسب وکار و رشد اقتصادی اول در منطقه شود، بنابراین ما باید به نقطه‌ای برسیم که مجموعه این فعالیت‌ها به گونه‌ای پیش رود که سرانه درآمد هر ایرانی به جز پول نقد از طریق پول کسب وکار در منطقه اول باشد.


نادری‌منش ادامه داد: همچنین از باب روانی باید به عنوان الگوی اسلامی درمنطقه اول باشیم و وظیفه فعالان در علوم روانشناسی این است که این فرآیندها را شدنی و جامعه را آماده ومعضلات را برطرف کنند.


وی با بیان اینکه اگر رشته جدیدی مثل مدیریت اقتصاد اسلامی یا امثال آن ایجاد می‌کنید باید آن را ارتقا دهید و در دانشگاهی به صورت آزمایشی برقرار کنید، گفت: اما زمانی که بحث بازنگری علوم پیش می‌آید، نمی‌توانید با دو محور پیش روید، بلکه باید آن را در همه جا جاری و ساری کنید.

 

پایان پیام/

کد خبر 265533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha