به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مسعود پورسیدآقایی، دبیر نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت در نشست خبری که صبح امروز در حوزه هنری برگزار شد، با ارائه گزارش مختصری از فعالیتهای دبیرخانه این همایش، گفت: تدوین فراخوان همایش به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی، شناسایی پژوهشگران، استادان و فضلای دانشگاهی و حوزوی، ارسال الکترونیکی فراخوان همایش و دعوتنامه تدوین مقاله برای 1000 نفر از پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در سه مرحله و ارسال دعوتنامه کتبی برای بیش از 30 نفر از محققان حوزوی و دانشگاهی ازجمله این فعالیتهاست.
وی با بیان اینکه ارسال فراخوان همایش و دعوتنامه برای بیش از 30 دانشگاه و پژوهشگاه در سراسرکشور صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: دانشگاههای قم، اصفهان، شهیدبهشتی، تربیت مدرس، امام صادق(ع)، علامه طباطبایی(ره)، جامعهالمصطفی العالمیه، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، جامعهالزهرا(س) و دانشگاه الزهرا(س) دانشگاههایی بودند که برای همایش دعوت شدند.
حجت الاسلام پورسیدآقایی تصریح کرد: در این راستا تاکنون پیشنشستهای تخصصی در رابطه با موضوع همایش با انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه قم، گروه علوم تربیتی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه مهدویت و آیندهپژوهی دفتر تبلیغات اسلامی، معاونت پژوهش حوزه علمیه قم و دانشگاه دفاع ملی برگزار شد.
دبیر نهمین همایش دکترین مهدویت بااشاره به دیدار با مراجع تقلید عظام و شخصیتهای علمی، کشوری و لشکری برای برگزاری این همایش، گفت: آیات عظام صافی گلپایگانی، نوری همدانی، جوادی آملی، علوی گرگانی، مؤمن، حسینی بوشهری، اراکی و حجج اسلام شهرستانی، اختر، سعیدی، عماد، سرلشکر دکتر فیروزآبادی، دکتر حسینی، دکتر احمدیمقدم، دکتر محمدیان و دکتر نوید ادهم شخصیتهایی بودند که با اعضای دبیرخانه دیدار داشتند.
وی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، وزارت امورخارجه، صداوسیما، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، شهرداری تهران را ازجمله وزارتخانهها، نهادها و سازمانهای مشارکتکننده در این همایش عنوان کرد.
حجت الاسلام پورسیدآقایی بااشاره به برنامهها و سخنرانان افتتاحیه این همایش، گفت: سخنرانی دبیر همایش و ارائه گزارش از روندهای علمی و اجرایی، سخنرانی دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، سخنرانی آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه کشور، سخنرانی دکتر حسینی وزیر ارشاد، سخنرانی دکتر احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی و دکتر اعرافی رییس جامعهالمصطفی العالمیه در روز اول این همایش برگزار می شود.
تجلیل از مهدی یاوران در همایش دکترین مهدویت
دبیر نهمین همایش دکترین مهدویت همچنین تجلیل از مهدییاوران و اهدای لوح به آنان، تجلیل از خانواده شهید "یوسف داغر" از لبنان و اجرای برنامههای فرهنگی و قرائت تواشیح را ازجمله برنامههای روز اول این همایش عنوان کرد.
وی بااشاره به برنامهها و سخنرانان اختتامیه این همایش، گفت: سخنرانی آیتالله اراکی، حجت الاسلام ابوترابی و ارائه گزارش از کمیسیونهای همایش توسط روسای کمیسیون ها، ارائه گزاشی از روند برگزاری همایش و قرائت اختتامیه توسط دبیر همایش ازجمله برنامههای روز دوم این همایش است.
حجت الاسلام پورسیدآقایی با بیان اینکه چهار کمیسیون تخصصی در این همایش مقالات تخصصی را مورد بررسی قرار میدهند، تصریح کرد: کمیسیونهای شماره 1 و 2 توسط موسسه آینده روشن و کمیسیون شماره 4 توسط گروه علوم تربیتی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و دانشگاه علوم انتظامی با محورهای تربیتی مقالات را بررسی میکنند.
دبیر نهمین همایش دکترین مهدویت ادامه داد: این درحالی است که کمیسیون شماره 3 توسط دانشگاه عالی دفاع ملی با نگاه راهبردی مقالات را بررسی میکند.
دعوت از 48 میهمان خارجی در نهمین همایش دکترین مهدویت
وی بااشاره به ارسال مقالات فارسی و خارجی به این همایش، خاطرنشان کرد: 108 مقاله از متفکران ایرانی به این همایش رسیده است که 22 عدد فرصت طرح در همایش را دارند، این مقالات از استانهای خراسان جنوبی، تهران، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، فارس، همدان ارسال شدهاند.
حجت الاسلام پورسیدآقایی افزود: همچنین 105 مقاله خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شده است. این درحالی است که مقالاتی که فرصت طرح در این همایش را دارند، 15 مقاله هستند و 48 میهمان خارجی از کشورهای کانادا، سوئد، نروژ، بحرین، اردن، لبنان، مصر، عراق، پاکستان، بورکینافاسو، کویت، عربستان، فیلیپین و تانزانیا به این همایش دعوت شدهاند.
فرهنگ انتظار مهمترین پیوست فرهنگی شیعه در عصر غیبت
آیتالله صادق سهرابی، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت در ادامه این همایش بااشاره به فرهنگ انتظار به عنوان بهترین پیوست فرهنگی شیعه در عصر غیبت براساس روایتی از امام کاظم(ع) گفت: بنابراین روایت نوعی اسبتان را زین کنید که برای وقوع حکومت ما مهیا باشد، به گونهای مناسبات را تنظیم کنید که غیض و غضب دشمنان را به همراه داشته باشد و مناسبات براساس فرهنگ و ادبیات الهی باشد که اگر این سرشاخصها را رعایت کنیم، به امر ظهور نزدیک شدهایم.
وی بااشاره به چهار شاخصه از روایت امام کاظم(ع) گفت: روزی واسع، شرح صدر، رسیدن به آرزوها و آرمانها و یار و یاور بودن خدا در تمامی نیازها، زمینه سازی ظهور را فراهم می کند.
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر در همه حوزهها پیشرو باشیم. از این پیوست فرهنگی شیعه در عصر غیبت بهرهمند خواهیم شد، گفت: کارگزاران برای پیشرفت در همه عرصهها باید از این پیوست استفاده لازم را ببرند.
آبت الله سهرابی ادامه داد: اگر دیدگاههای شیعیان فارغ از جناحگرایی و گروهبازی باشد و به فرهنگ مهدویت ملتزم شوند، از سرعت پیشرفت در تمامی عرصهها بهرهمند خواهند شد.
شایان ذکر است، نشست خبری نهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت باموضوع "تربیت زمینهساز، راهبردها و راهکارها" صبح امروز باحضور مسئولان برگزاری همایش و اصحاب رسانه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت دوم و سوم تیرماه مصادف با 14 و 15 شعبان المعظم باحضور شخصیت های کشوری و لشکری در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما