به گزارش خبرگزاری شبستان، فرشید پارسیکیا، مدیر هنری نشریاتی چون چیستا و آناهید با اشاره به نبود مواد درسی دانشگاهی در زمینه گرافیک مطبوعات گفت: از آنجا که در رشته گرافیک در دانشگاهها، متاسفانه حتی یک واحد درسی در زمینه گرافیک مطبوعات وجود ندارد، امروز شاهد هستیم که 90 درصد گرافیک مطبوعاتی ما کپیبرداری است و شاهدیم در زمینه تصویرسازی، نقاشی دیجیتال، چیدمان صفحات و.... شاهد ضعفهای بیشماری هستیم.
وی افزود: این در حالی است که ما در گذشته مدیریت هنری را در زمینه هویت سازمانی نشریات شاهد بودیم و در سالهای اخیر این موضوع به دست فراموشی سپرده و همین مسئله باعث بروز مشکلات فراوانی شده است. این در حالی است که وقتی به نشریاتی که هویت سازمانی خود در زمینه مدیریت هنری را حفظ کردهاند، نگاه میکنیم، کمتر در روند اجرایی خود دچار ضعف شدهاند.
این طراح و گرافیست همچنین به نقش آموزش در بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در نبود آموزش آکادمیک در مراکز دانشگاهی، آموزشگاههای تخصصی میتوانند در جهت رفع نواقص و کاستیها آموزش کمک کنند. آموزشهای تخصصی در کنار اطلاعات عمومی که در دانشگاهها ارائه میشود به صورت مکمل عمل میکند و میتواند شرایط تخصصی شدن گرافیک مطبوعاتی را رقم بزند. زیرا در آموزشگاههای هنری تجربیات مختلفی که در زمینه یک تخصص وجود دارد به دانشجویان ارائه میشود و هنرجویانی که توانستهاند دوره عمومی گرافیک را بگذرانند میتواند از تجربیات این حیطه استفاده کنند.
پارسیکیا که در حال حاضر آموزش گرافیک مطبوعاتی را در آموزشگاه تخصصی «ایده» برگزار میکند، گفت: باتوجه به اهمیت گرافیک در مطبوعات تصمیم گرفتم که مباحث مورد نیاز را در یک دوره آموزشی ارائه بدهم. بیشتر دورههای آموزشی که درباره گرافیک مطبوعاتی برگزار میشود مختص به صفحهآرایی است و من با توجه به نیاز هنرآموزان و کاربردی کردن دوره سعی کردم تمام سرفصلهای که برای یک گرافیست که قصد دارد در مطبوعات فعالیت کند، مفید است را آموزش بدهم.
وی افزود: در این دوره سرفصلهایی چون مطبوعات و هویتسازی مطبوعات، آشنایی با تعریف صفحهآرایی در ایران، طراحی نشاننوشته مطبوعاتی، طراحی ماکت پایه کار، طراحی صفحات عنوان و اولیه، طراحی صفحات جداگانه، تصویرسازی در مطبوعات، قطع مطبوعات و... به صورت تئوری و عملی آموزش داده میشود.
به گفته پارسی کیا ؛ مخاطب اصلی این کلاس گرافیستهای جوان هستند که قصد دارند به صورت جدی در مطبوعات فعالیت کنند.
لازم به یادآوری است فرشید پارسیکیا طراح و گرافیست باسابقه مدیریت هنری برخی از نشریات از جمله چیستا و آناهید را در کارنامه خود دارد. وی همچنین هنرآموز هنرستان هنرهای زیبا پسران نیز هست.
پایان پیام/
نظر شما