به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مهدی فصیحی، کارشناس پژوهش گروه تربیت اخلاقی مرکز تربیت و اخلاق اسلامی از اجرای پروژه «گزارش، تحلیل و ارزیابی نظریات رشد اخلاقی» در این گروه خبر داد.
وی با بیان این خبر گفت:گروه تربیت اخلاقی این مرکز با هدف تبیین و تنقیح مبانی و چارچوب های نظری دانش تربیت اسلامی و به منظور توانمندسازی و توسعه آن به عرصه های گوناگون فردی و اجتماعی تشکیل یافت.
حجت الاسلام فصیحی همچنین به رسالت این گروه اشاره کرد و اهداف اصلی گروه تربیت اخلاقی مرکز اخلاق و تربیت اسلامی را به شرح ذیل نام برد:
1. تبیین و ترسیم نظام تربیتی اسلام و اثبات کارآمدی و برتری آن نسبت به سایر نظامهای تربیتی
2. دفاع عقلانی از آموزه های تربیتی اسلام و پاسخ گویی به شبهات این حوزه
3. ارائه الگوهای نوآمد تربیتی در راستای پاسخ گویی به نیازهای انسان و جامعه معاصر
4.تولید نرم افزار و پایه های نظری در عرصه تربیت دینی جهت تأمین نیازهای دستگاه های مرتبط در نظام جمهوری اسلامی
کارشناس پژوهش گروه تربیت اخلاقی مرکز اخلاق و تربیت اسلامی با بیان اینکه در زمینه مباحث تربیتی ساحتهای مختلفی از قبیل تربیت عبادی و معنوی، تربیت اعتقادی، تربیت اخلاقی، تربیت عقلانی، تربیت عاطفی، تربیت خانوادگی، تربیت زیست محیطی و تربیت جسمانی وجود دارد، افزود: در این میان یکی از مهمترین بخشهای متنوع تربیت، تربیت اخلاقی است که حاصل آن، یعنی تعالی اخلاقی، سهمی بزرگ در سلامت روحی روانی انسانها در عرصههای فردی و اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: صاحب نظران این عرصه تربیتی بر این نکته اتفاق دارند که ترسیم یک نظام کارامد در زمینه تربیت اخلاقی فارغ از توجه کافی به زیرساختهای روانشناسانه اخلاقی راه به جایی نمیبرد، زیرا برای ارایه هر برنامه ای برای تربیت اخلاقی نخست ناچاریم که به پرسشهایی نظیر اینکه «نحوه شکلگیری شخصیت اخلاقی چگونه است؟ چگونه اخلاق در شخصیت وارد میشود؟ چه ویژگیهایی در انسان هست که در اخلاقی شدن او اثر دارد؟»جوابی در خور بیابیم که تمام یا بخش های مهمی از پاسخ این پرسش ها در مبانی روانشناسی تربیت اخلاقی یافت میشود.
وی تشریح کرد: در این پایه، کلان پروژه «مبانی روانشناختی تربیت اخلاقی با رویکرد اسلامی»در مرکز اخلاق و تربیت اسلامی به تصویب رسید که اهداف ذیل را دنبال می کند:
1.تبیین و تنقیح مبانی روانشناختی دانش تربیت اخلاقی-دینی از نگاه آموزههای اسلامی به منظور توانمندسازی و توسعه آن به عرصههای گوناگون فردی و اجتماعی به ویژه آموزش و پرورش
2.تبیین و ترسیم نظام تربیت اخلاقی اسلام و اثبات کارآمدی و برتری آن نسبت به سایر نظامهای تربیت اخلاقی
3. تبیین الگوی رشد اخلاقی از دیدگاه اسلام
4. نقد و ارزیابی نظریات رشد اخلاقی و روانشناسی اخلاق معاصر از منظری تطبیقی
حجت الاسلام فصیحی بیان کرد: یکی از اساسی ترین مراحل این کلان پروژه "بررسی و ارزیابی نظریات موجود در رشد اخلاقی" است که در قالب اولین پروژه این کلان پروژه در گروه تربیت اخلاقی مد نظر قرارگرفت.براین اساس سه نظریه کلاسیک در رشد اخلاقی یعنی، نظریه پیاژه، نظریه کلبرگ و نظریه بندورا در گام اول مورد بررسی دقیق قرار گرفته است و در گام بعدی نظریات دیگری نیز مورد بررسی قرار میگیرند که البته بخشی از این نظریات در حال بررسی هستند.
به گزارش ایسکا، کارشناس گروه تربیت اخلافی مرکز تربیت و اخلاق اسلامی با بیان اینکه نکته اساسی در فرایند انجام این پروژه، روش آن است، ابراز کرد: این پروژه به در قالب مباحثه جمعی که از سنت های حسنه در حوزه های علمیه بوده انجام گرفته است.
وی یادآور شد:هر کدام از نظریه هایی که در بالا به آن اشاره شد توسط یکی از پژوهشگران گروه، مطالعه و در جلسات متعدد با حضور اعضای گروه، ارائه و مورد بررسی جمعی قرار می گرفت و نهایتاً این مباحثات به صورت جمع بندی شده و نهایی نگارش می یافت.
پایان پیام/
نظر شما