به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی مساجد، در جلسه ستاد استانی برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد استان سمنان به اهم برنامههای کانون فرهنگی و هنری کشور اشاره کرد و گفت: اجرای اوقات فراغت از برنامههای مهم کانون مساجد بوده که به نام «آسمانیها» در سطح کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: افتتاحیه رسمی برنامه های اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور همزمان با روز جوان مصادف با ولادت حضرت علی اکبر(ع) آغاز می شود و تا نیمه شعبان در سراسر کشور ادامه می یابد.
طاهریان گفت: رویکرد برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد برنامه های تبلیغی، فرهنگی، هنری و ورزشی است.
طاهریان با اشاره به فعالیت ستاد اوقات فراغت کانون های مساجد کشور، افزود: نظام مند شدن برنامه های اوقات فراغت در سراسر کشور، استفاده از نظرات کارشناسان حوزه های مختلف، غنی سازی برنامه های اوقات فراغت و انسجام بخشی فعالیت های اوقات فراغت مساجد را از جمله اهداف ستاد اوقات فراغت کانون های مساجد است.
وی به اهداف و رسالت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اشاره کرد و گفت: ستاد عالی مساجد به منظور مقابله با شبیخون فرهنگی تاسیس شده است و به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی راهاندازی شده تا با هرگونه معضل و مشکل فرهنگی که از سوی دشمنان نظام طراحی می شود مقابله کند.
طاهریان با بیان اینکه فعال و پویا بودن مساجد باعث تضعیف دشمنان خواهد شد به مثالی اشاره کرد و گفت: علت پیروزی ایران اسلامی در جنگ هشت ساله دفاع مقدس نقش و تاثیرپذیری مثبت مساجد بود که در اعزام و حضور به جبهه، ساماندهی رزمندگان و تامین نیازهای ضروری آنها بسیار موثر واقع شد.
این مسئول کشوری تصریح کرد: دنبال این هستیم تا کارکردهای مساجد را تقویت کنیم و باید گفت، ایجاد نشاط دینی و مقابله با تهاجم فرهنگی از وظایف کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هستند که توجه به این امر نیازمند توجه هرچه بیشتر مسئولان امر است.
وی راهاندازی کانونها و تقویت آنها را در مسیر مبارزه با تهاجم فرهنگی موثر بیان کرد.
در ادامه مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان گفت: فعالیت های تابستانی کانون های فرهنگی هنری مساجد این استان با عنوان رسمی آسمانی ها است.
حجت الاسلام سید محمود حسینی بر نقش کانون های مساجد در اشاعه و ترویج فرهنگ دینی و مبارزه با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و گفت: محوریت مساجد در برنامههای تابستانی به افزایش نشاط معنوی منجر میشود.
وی با اشاره به فعالیت 180کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان اظهار داشت: 39 کانون فرهنگی هنری دمساجد در استان سمنان بعنوان پایگاههای اصلی وویژه برنامه های اوقات فراغت تعیین شده ومابقی کانون ها در زیر مجموعه این کانونها فعالیت خود را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه محوریت مساجد در برنامههای تابستانی به افزایش نشاط معنوی منجر میشود، اظهار کرد: کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد بازوان پرتوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامهریزی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان هستند.
وی با بیان اینکه نقش کانونهای مساجد در ترویج فرهنگ دینی و ارائه برنامههای فرهنگی و هنری برای جذب جوانان به مساجد، اهمیت دارد، گفت: وجود کانونهای فرهنگی و هنری در کنار مساجد و ارائه برنامههای متنوع سبب میشود جوانان در برابر آسیبهای فرهنگی مصون مانده و همیشه در صحنه باشند.
حسینی با بیان اینکه برخی مسئولان و کارشناسان معتقدند که در فصل تابستان و به دنبال تعطیلی مدارس، شرایط بروز بزهکاری در نوجوانان بیشتر میشود، اظهار داشت: تعداد کانون های برگزار کننده طرح غنی سازی اوقات فراغت امسال نسبت به تابستان سال قبل افزایش یافته است.
وی گفت: غنیسازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان در تعطیلات تابستانی برای اغلب پدران و مادران توأم با نگرانی و دلهره است.
حسینی با اشاره به اینکه طرح قرآنی ، دوره آموزشی تفسیر نهج البلاغه، کلاس های فرهنگی و هنری و دوره های آموزش وپژوهش از برنامه های اوقات فراغت در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان است، اظهار داشت: برنامههای تدارک دیده شده برای غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان برنامهریزی خاصی را میطلبد.
وی افزود: برنامهریزی در برخی سازمانها و دستگاههای متولی غنیسازی اوقات فراغت، درباره نوع نیازهای فرهنگی، تفریحی، آموزشی و ورزشی جوانان و نوجوانان، نیازسنجی دقیقی را می طلبد.
وی برگزاری و تشکیل گروه های فرهنگی هنری، اردوهای آموزشی، گارگاه های هم اندیشی، نشست های پاسخ به شبهات، کرسی های نظریه پردازی، دوره های کارآفرینی فرهنگی هنری و آموزش مهارت های زندگی، تشکیل حلقه های معرفتی، دوره آموزشی با جنگ نرم و... را از دیگر برنامه های غنی سازی اوقات فراغت در کانون های فرهنگی هنری مسجد استان سمنان برشمرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به ضرورت ساماندهی اوقات فراغت دانشآموزان افزود: تنوع، خودباوری، تجدید قوا، افزایش خلاقیت وجذب مشارکت مسئولانه جوانان در غنیسازی اوقات فراغت، موجب بالا رفتن سطح آگاهیها، کسب مهارت و اطلاع از علوم و فنون کارآفرینی خواهد شد.
وی در پایان با تأکید برزنده و شاداب نگهداشتن روح خلاقیت جوانان تصریح کرد: برنامهریزی آگاهانه در مدیریت اوقات فراغت میتواند وقت و انرژی سرشار از فعل خواستن در فعالیت جوانان را متنوعتر و به روزتر کرده و آثار و نتایج نهایی آن را نیز مطلوبتر کند.
در این نشست اعضای ستاد برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد استان سمنان به بحث وتبادل نظر پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما