به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محسن رضایی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در برنامه انتخاب از شبکه 3 به سوالات مختلف مردم پاسخ داد.
وی در مورد جایگاه جوانان در دولت آینده خود اظهار کرد: بنده به جوانان به عنوان منبع و سرمایه و هم به عنوان هدف نگاه میکنم، هدف یعنی اینکه آنها را برای آینده کشور آماده کنم، متأسفانه آینده کشور مورد غفلت واقع شده و کادرسازی نشده است، این موضوع هدف من است.
وی افزود: آمادهسازی نسل جوان برای اداره کشور نیازمند برنامه دقیقی است که باید مورد توجه قرار گیرد، بنده در چند سال گذشته نسبت به این موضوع هشدار دادم اما الان اخطار میدهم، بیکاری عزت جوانان را خرد کرده است.
رضایی افزود: وقتی جوانی را میبینم که در اثر اعتیاد در خیابان افتاده است فکر میکنم بمبی در کشور منفجر میشود. برنامه من بر این اساس است که فرمانداریها و استانداریها را به جوانان واگذار کنم که این جوانان پخته و باتجربه هستند و سپس از همین جوانان در کابینه خود استفاده کنم.
رضایی در مورد تدابیر خود در امر ازدواج و اشتغال اظهار کرد: ما برای این موضوع هدیه ازدواج 23 میلیونی تعریف کردیم که البته این موضوع گرانی ایجاد نمیکند و در تولید نیز اثر دارد، در این طرح ما با قراردادن کوپن در اختیار جوانان در خرید وسایل خانگی آنها را هدایت میکنیم و با شناسایی بنگاههای وسایل خانگی، کارخانجات تولیدی در این عرصه را نیز حمایت میکنیم و بخشهای بسیار زیادی از صنعت ازکارافتاده را فعال میکنیم.
وی گفت: این 23 میلیون میتواند شروع خوبی برای زندگی جوانان باشد و در تولید و اشتغال نیز نقش موثری ایفا کند.
وی در مورد در نظر گرفتن سلایق گوناگون و اختلافنظر برخی از قوا و تاثیر این موضوع در پیشرفت کشور اظهار کرد: در دولت بنده منازعات تعطیل است زیرا منازعات برای مردم سودی ندارد، وقتی دعوایی هیچ برندهای ندارد و هزینه برای مردم ایجاد میکند کجا درست است؟
رضایی خاطرنشان کرد: با تشکیل دولت فراگیر بهانهای برای دعوا نمیگذاریم و میزان گفتوگو را در این دولت بالا میبریم و ظرفیت تحملپذیری را نیز افزایش میدهیم.
رضایی اظهار کرد: میزهای گفتوگو را راهاندازی میکنیم، این میزها به منازعات سیاسی پایان میدهد، همانگونه که مردم ما را انتخاب میکنند ما هم باید نسبت به مردم پاسخگو باشیم.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه مردمسالاری دینی به طرف جادهای یکطرفه حرکت میکند، مردمسالاری دینی فقط شرکت در راهپیمایی و رأیدادن نیست بلکه انتقادپذیری نیز در چهارچوب قانون تعریف شده است.
رضایی اظهار کرد: دولتمردانی که به صندلی ریاستجمهوری میرسند نباید دچار توهم شوند بلکه باید تعامل خود را با نظام، سایر قوا و مردم بیشتر کنند و تابع قانون باشند.
رضایی اظهار کرد: بنده از منافع دولت نیز محکم دفاع میکنم و با سایر قوا نیز تعامل منطقی و درستی ایجاد میکنم، بنده در خود میبینم که با منطق یکدیگر را قانع کنیم و از این گفتمان استفاده کنیم.
وی در مورد مشکلات تورم در کشور اظهار کرد: در سه دولت گذشته رشد اقتصادی در هر سه دولت 4 درصد بوده است در حالی که اندیشههای تکنوکراتها و دولتگرایانه در هر دولتی متفاوت بوده اما در هر سه دولت تورم و بیکاری وجود دارد.
رضایی اظهار کرد: تورم دورقمی در دنیا یعنی بحران، در تمام این دولتها رشد سرمایهگذاری شش درصد بوده است، این موضوع نشان میدهد که ریل حرکت ما باید تغییر کند نه تیمها و افراد.
وی ادامه داد: دولت آقای رفسنجانی نیز نقاط مثبت و منفیای داشته است، دولت خاتمی نیز همچنین و دولت احمدینژاد نیز دارای نقاط مثبتی بوده است اما در تمامی این دولتها ریل حرکت اشتباه بوده است.
رضایی خاطرنشان کرد: در شرایطی هستیم که نباید یک دقیقه فرصت را از دست داد چه برسد به یک یا چهار سال، فرصت سعی و خطا نداریم، اخطار میدهم اگر مسئولانه با انتخابات برخورد نشود و شفاف و صادقانه برخورد نکنیم فاجعه به وجود میآید.
رضایی اظهار کرد: اقتصاد را باید درست کرد، انشاءالله ریل اقتصاد را عوض میکنم، اقتصاد را از دولتیبودن خارج کرده و جوانان را وارد صحنه میکنم و با ایجاد رقابت در میان استانها در تولید و خدمات گام بلندی برمیداریم.
وی در مورد ریل خود برای حرکت در عرصه اقتصادی اظهار کرد: ریل من سلام بر زندگی و یا ابوالفضل است یعنی جبهه اول زندگی و رسیدگی به معیشت مردم است.
وی در مورد برنامههای هستهای خود اظهار کرد: در برنامه هستهای نیز باید از راه قیچی وارد شویم، یک سر این قیچی افزایش توان اقتصادی است و مقابله با تحریمها که موجب میشود آنها فشارهای اقتصادی را به ما کمتر کنند و سر دیگر این قیچی استفاده از دولتمردان قوی دیپلمات است.
وی ادامه داد: البته جزییات موضوعات هستهای را با رهبری در میان میگذارم و بعد از تصویب به مردم میگویم.
وی در مورد دلایل ضمانت اجرایی خود اظهار کرد: سیاستهای کلی در اقتصاد، فرهنگ و سند چشمانداز به امضای رهبری رسیده است، برنامههای من متناسب با این سیاستهاست و خود را از نظر علمی و تحقیقی برای ورود به عرصه اقتصادی آماده کردهام.
رضایی تصریح کرد: بنده سابقه عبور از بحرانهای بزرگ را دارم، دفاع مقدس، دوران سازندگی از جمله تجربیات من هستند.
وی گفت: بنده با قدرت اقناعپذیری سعی میکنم مجلس و قوه قضاییه را قانع کنم، ملت ایران مطمئن باشند حرفهایی که میزنم را عمل میکنم و قول و وعدهها عملی میشود.
وی در مورد برخورد با منتقدان اظهار کرد: در زندگی خود از انتقادات تجربیات زیادی کسب کردم، هیچکدام از آقایان سیاسی آزمایشاتی سختتر از من را ندیدهاند و به اندازه من در این عرصه منطقی وارد نشدهاند.
وی گفت: در 19 و 20 سالگی منحرف نشدهام، با انجمن حجتیه، آزادیخواهان و منافقان همراه نشده و از راه راست منحرف نشدم. این تجربه من است، در عرصه سیاست قبل از اینکه ادعای دانستن چیزی را بکنم آماده یادگیری از دیگران باشم.
وی گفت: به نقدها و اعتراضات در کشور اهمیت میدهم و قبول ندارم که فقط مشارکت در انتخابات و راهپیمایی مردمسالاری دینی است بلکه نقد اخلاقی و قانونی نیز در این موضوع تعریف شده است.
رضایی اظهار کرد: البته نقد و اعتراض باید در چهارچوب قانون باشد و ساختارشکنی نکنیم چرا سینماگر باید از تولید فیلم خود بهراسد. به برداشتهای افراط و تفریط از آزادی در کشور پایان میدهم، نقد و اعتراض را قبول میکنم و رعایت قانون را جدی میگیرم.
وی در مورد بهبود وضعیت هنر اظهار کرد: بنده یک تیم راهبردی از هنرمندان برای تقویت فرهنگ و هنر بهپا میکنم و اقتصاد هنر را در اولویت قرار میدهم، از این رو بازار محصولات هنری نیز رونق مییابد. در این تیم راهبردی 50 نفر از دولت و 50 نفر از هنرمندان حضور دارند که نتیجه این تیم همان اهداف راهبردی است.
وی گفت: این تیم ترکیبی از بخش خصوصی و دولتی است و صرفا حاکمیتی نیست. مشکل سینما این است که پای سیاستمداران را باید از هنر بیرون بکشیم. از سال 61، 62 سینمای ایران اوج گرفت اما سیاستمداران وارد این عرصه شدند، وزارت ارشاد و سایر نهادهای فرهنگی رویکردشان سیاسی شد و سینما تنزل کرد.
رضایی اظهار کرد: هنر را باید به دست هنرمندان سپرد و به توان آنها اعتماد کرد، هنرمندان که کمتر از ما دلسوز این کشور نیستند؟
رضایی در مورد تعامل با نخبگان اظهار کرد: در انقلاب سیاستمداران جوانی بودند که در فرآیند یاددهی و یادگیری قرار گرفتند اما هیچیک درس سیاست نخوانده بودند.
وی با اشاره به شهید باکری به عنوان یکی از فرماندهان موفق در عرصه دفاع مقدس اظهار کرد: کار جدی من نخبهشناسی و نخبهپروری است.
وی با اشاره به راهاندازی سایت ویکییو رضایی افزود: در این سایت تمام نخبگان نظرات خود را در برنامههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در این سایت قرار دادهاند و بنده در برنامههای دولت از این موضوع استفاده میکنم.
وی در مورد شکلگیری کابینه خود گفت: دولت فراگیر فارغ از جناحهای سیاسی با تمام سلایقی که نظام و رهبری را قبول دارند، شکل میگیرد. حتما افراد در کابینه من متملق من نیستند بلکه منتقدان دولت را نیز در این کابینه قرار میدهم و به منازعات سیاسی از طریق میز و گفتوگو پایان میدهم.
وی با تاکید بر بیمه زنان خانوار و افزایش مشاغل خانگی اظهار کرد: از شما جوانان تقاضا دارم خود را برای پیروزیهای بزرگ آماده کنید این را کسی میگوید که به شما صددرصد معتقد است.
وی خاطرنشان کرد: قول میدهم اگر روزی تمام سرمایههای ایران را از من بگیرند و فقط شما جوانان را به من بدهند من تمام کویرهای کشور را آباد میکنم، نگران اعتیاد و بیکاری نباشید.
پایان پیام/
نظر شما