به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدرضا مقدم، معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری، در آیین امضای این قرارداد گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بستن قراردادهای دانش بنیان پیشتاز است و امیداواریم که دیگر شرکت ها نیز این حرکت رو به جلو را داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به قرارداد ساخت داخل این توربین که از تجهیزات ضروری و پیچیده مورد نیاز صنعت نفت است، راه طولانی طی شد و نتیجه تلاش و همدلی بخش های مختلف در صنعت نفت می باشد، افزود: با امضای این قرارداد به قابلیتی دست خواهیم یافت که می توانیم خود محصول تولید و خود نیز آن را آزمایش کنیم، بنابراین این کار جدیدی در عرصه ساخت تجهیزات است.
احمد قلعه بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تصریح کرد: برای تأمین نیازهای صنعت نفت و تجهیزات پیچیده آن ظرفیت های خوبی در کشور ایجاد شده و امضای قرارداد ساخت نخستین توربین گازی سولار سنتار با اتکا به توانمندی سازندگان و تولید کنندگان داخلی نماد بارز آن است.
وی با اشاره به امضای قراردادهای جدید در زمینه پمپ های فرآیندی و پمپ های گازی در آینده نزدیک، اضافه کرد: همه ما(کارفرما و پیمانکار، سازنده) در یک گروه قرار داریم و انتظار می رود با همدلی و همفکری با هم، گام های بلندی برای اعتلای صنعت نفت کشورمان برداریم.
مهندس حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نیز با اشاره به اهمیت توربین های گازی در صنعت نفت عنوان کرد: پروژه بومی سازی توربین های گازی برای کل مجموعه وزارت نفت از جمله شرکت های بهره برداری، پخش و پالایش و شرکت گاز مفید خواهد بود.
وی با بیان اینکه اهمیت این قرارداد به لحاظ بومی سازی دانش فنی این نوع توربین است، اذعان داشت: با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر از مرحله ساخت قطعات عبور کرده و وارد مرحله ساخت مجموعه های پیچیده صنایع نفت و گاز شده ایم.
مهندس بورد، با اشاره به حمایت های این شرکت از سازندگان داخلی، ادامه داد: با حمایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از سازندگان و صنعتگران داخلی در راستای برنامه های راهبردی وزارت نفت در خصوص بومی سازی، هم اکنون بخش عمده ای از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در داخل تولید می شود.
همچنین باقر پورقاسم، رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در تشریح اهمیت این قرارداد، بیان کرد: در حال حاضر بیش از 70 دستگاه از این نوع توربین در مناطق نفتخیز جنوب و بیش از 130 دستگاه آن در سایر شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت از قبیل شرکت های نفتی، شرکت گاز و خطوط لوله وجود دارد که با تحقق اهداف این قرارداد کمک بزرگی به رفع گلوگاه های عملیاتی این شرکت ها خواهد شد.
وی اظهار کرد: از نکات برجسته این قرارداد که شامل دو بخش بومی سازی تدوین دانش فنی و ساخت توربین گازی سولار سنتار مدل T-4502و طراحی، احداث و راه اندازی تست استند عملکرد توربین مذکور است و به طور همزمان انجام می شود، تهیه نقشه راه برای نیل به ساخت توربین ملی با توان 5 مگاوات و کاملاً داخلی و اخذ برند ملی بر اساس مجوزهای بین المللی و با چشم انداز ایجاد بستر مناسب جهت صدور این نوع توربین به خارج از کشور می باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها پنج شرکت در جهان قادر به ساخت این توربین ها هستند، تأکید کرد: در صورت کسب موفقیت توربین ساخته شده در تست استند، مجری موظف است بر اساس شرایط جدید عملیاتی مناطق نفتخیز جنوب و تدوین دانش فنی به دست آمده، یک توربین کاملاً ملی با رعایت کلیه استانداردهای روز دنیا طراحی و مجوزهای لازم بین المللی را برای اخذ برند ملی تهیه کنید.
پور قاسم، با اشاره به اینکه برای ضمانت اجرای آن مبلغ 5 میلیارد تومان در قرارداد پیش بینی شده تا بدین طریق ایران نیز به جرگه صادر کنندگان توربین های گازی بپیوندد، یاد آور شد: بر اساس نظامنامه پژوهش وزارت نفت در این پروژه دانشگاه شریف به عنوان قطب علمی و دانشگاه صنعت نفت بعنوان هاب تجمیع دانش انتخاب شده است.
حسن هلالی، مدیرعامل شرکت توربین ماشین خاورمیانه، نیز با اشاره به تخصص 10 ساله این شرکت در ساخت قطعات و تجهیزات کاربردی صنعت نفت، ابراز داشت: این شرکت که در ابتدا فقط در زمینه ساخت قطعات ابتدایی توربین ها مانند پیچ و مهره فعالیت داشته و با حمایت های همه جانبه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به توانمندی ساخت توربین کامل دست یافته، آماده ارائه خدمات ویژه به شرکت های نفتی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در این قرارداد شرکت توربین ماشین خاورمیانه به عنوان پیمانکار متعهد شده توربین گازی سولار سنتار را به صورت یک بسته کامل و در مدت زمان 24 ماه و در قالب تدوین دانش فنی و بومی سازی به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تحویل دهد.
مبلغ قرارداد امضا شده میان شرکت مناطق نفتخیزجنوب به عنوان کارفرما و ماشین توربین خاورمیانه 4,5 میلیون یورو و 126میلیارد ریال برآورد شده است.
پایان پیام/
نظر شما