ایجاد ارتباط با قران تنها راه تحقق سند چشم انداز است

خبرگزاری شبستان: نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه رادیویی چهره‌ به چهره که از شبکه رادیویی معارف پخش شد به تشریح برنامه‌های خود در حوزه مسائل فرهنگی پرداخت.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان ، غلامعلی حداد عادل در برنامه رادیویی خود با اشاره به مهمترین مولفه‌های گفتمان انقلاب اسلامی اظهار داشت: گفتمان اسلامی پاسخ به نیاز همه بشر است. انسان‌شناس‌ها تصدیق دارند که انسان جدای از مادیات نیاز به پرستش نیز دارد. او صاحب فطرتی ‌است خداجو که اگر خدا را گم‌کند سر از بیغوله در می‌آورد.

وی  درباره برنامه خود برای تحقق سند چشم‌انداز 1404 گفت : من به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جریان تصویب این سند بودم که در آن بر هویت اسلامی و انقلابی ما تاکید شده است. این سند به اعتقاد من در دو جهت تامین می‌شود: نخست در جهت فکر و اعتقاد و جهان بینی و رفتار مردم و دیگری از حیث برنامه‌هایی که دولت دارد و باید برای حرکت در هر دو جهت تدبیر کرد.

ریشه برنامه های دولت باید اسلامی باشد

حداد گفت : برای تحقق این مسئله باید دولتی. تشکیل داد که برنامه‌هایش اسلامی باشد. من هم دولتم را دولت تقوا و تدبیر نامگذاری کرده‌ام و معتقدم بر اساس ایمان اسلامی حقایق قرآن کریم و آرما‌های امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری می‌شود برنامه‌های آن را به سوی اسلامی بودن پیش برد.

وی ادامه داد: دولت باید دائما مراقب باشد که برنامه‌هایش به مثابه میوه درختی باشد که ریشه‌اش اسلامی است. باید ارتباطی سازمان یافته میان برنامه‌های خود و معارف اسلامی و قرآنی ایجاد کند و تنها با این شیوه است که می‌توان سند چشم‌انداز را محقق شده دید.

حدادعادل در ادامه با اشاره به مهمترین مولفه‌های گفتمان انقلاب اسلامی اظهار داشت: گفتمان اسلامی پاسخ به نیاز همه بشر است. انسان‌شناس‌ها تصدیق دارند که انسان جدای از مادیات نیاز به پرستش نیز دارد. او صاحب فطرتی ‌است خداجو که اگر خدا را گم‌کند سر از بیغوله در می‌آود.

وی تصریح کرد: گفتمان اسلامی پاسخی است به این نیاز که ایمان و صداقت و اخلاق و عدالت اجتماعی را به بشر هدیه می‌کند و قدرت جمهوی اسلامی نیز به نظر من در همین مسئله نهفته است.

نماینده مردم تهران گفت : ما در ایران از قدرت نظامی برخوردار نیستیم که ما را مجهز به انواع سلاح‌ها برای تسلط بر دیگران کند و برای این کار هم پول خرج نمی‌کنیم آنچه نظام ما را محبوب کرده است معنوی بودن و اخلاقی‌ بودن آن و حمایتش از مظلومین است. باید دقت کنیم که این یکی از مهمترین مولفه‌های گفتمان انقلاب اسلامی و قرآن کریم است.

حدادعادل درباره تقویت نهادهای فرهنگی در دولت خود در صورت پیروزی در انتخابات اظهار داشت: نهادهای فرهنگی فکر و شخصیت مردم را می‌سازند. این نهادها مهمترین سازندگان انقلاب اسلامی به شمار می‌روند که باید مورد حمایت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دولت قرار بگیرند. مشکل امروز ما در این زمینه فقدان هماهنگی‌های لازم میان این نهادهاست. رئیس دولت باید برنامه‌اش این باشد که هر دستگاهی کار خودش را انجام دهد و از موازی کاری آنها جلوگیری شود. هر دستگاهی باید پر کننده خلائی باشد و به نظرم این همان خواست اصلی مقام معظم رهبری از مهندسی فرهنگی نیز هست. تمام نهادهای فرهنگی باید جایگاه تعریف شده‌ای داشته باشند تا جدای از تکرار در اجرای برنامه‌ها هزینه‌ها را نیز درست خرج کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد کارکرد و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: من به شخص خودم ذاتا انسانی فرهنگی هستم و از فرهنگ دور نمی‌شوم. از نخستین روزهای انقلاب اسلامی نیز عضو ستاد انقلاب فرهنگی و سالهاست که عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هستم. این شورا به نظر من نهادی مفید و ضرروی است و هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند کار آن را انجام دهد. این شورا مطابق نظر رهبری قرارگاه فرماندهی کار فرهنگی در کشور است و باید تلاش کنیم تا تصمیمات آن محتوای فعالیت دستگاه‌های کشور شود.

وی ادامه داد: در این شورا باید به فکر آموزش‌و پروش و آموزش عالی و هنر و سینما و کتاب و ورزش باشیم. در واقع این شورا باید فرش فرهنگ کشور را بر حسب نقشه‌ای که دارد ببافد. هماهنگی نظارت و هدایت و دستگاه‌های اجرایی فرهنگی باید بر عهده این شورا باشد و به اصطلاح ارکستر فرهنگی کشور را رهبری کند تا همه در یک دستگاه و هماهنگ بنوازند.

حداد عادل درباره برنامه ‌های دولت خود برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه گفت: من در شصت سال گذشته با حوزه‌های علمیه سر و کار داشته‌ام هم نزد روحانیون درس خوانده‌ام و هم قبل و بعد از انقلاب اسلامی در حوزه تدریس کرده‌ام و لذا به اهمیت آن واقفم و باور دارم تحولی که در حوزه‌های علمیه پس از انقلاب رخ داد در هیچ نهاد دیگری رخ نداده است.

وی حوزه‌های علمیه را تامین کننده پشتوانه اعتقادی نظام خواند و افزود: اصلاحات و نوآوری‌ها در حوزه‌های علمیه باید ادامه پیدا کند. دولت نیز باید یکی از کارهای مهمش آن باشد که بودجه‌های مشخص برای ساخت حوزه‌های علمیه اختصاص دهد. اگر برای تربیت روحانی در شهرها بودجه اختصاص دهیم حاصل آن رواج دین در جامعه می‌شود و از خرج شدن بودجه در زندان و دادگاه کاسته می‌شود.

حداد عادل افزود: بهترین سرمایه‌گذاری دارای بازده در حوزه سلامت سرمایه‌گذاری دینی است. اگر تقوا را رواج دهیم بسیاری از هزینه‌های جاری اجتماعی ما کاهش پیدا می‌کند و به همین خاطر است که باور دارم دولت‌ها باید برای اداره حوزه‌های علمیه به آنها کمک کنند.

وی تصریح کرد: مشکل حوزه‌های علمیه در کشور ما این بوده است که به اندازه نیاز کشور روحانی تربیت نکرده‌اند.

 غلامعلی حداد عادل به موضوع وحدت میان حوزه و دانشگاه  اشاره کرد و  با بیان اینکه حضرت امام(ره) می‌دانست جدایی این دو نهاد از هم آثار سوئی دارد بیان کرد: به نظر من مراد از وحدت میان حوزه و دانشگاه دوستی میان آنها نیست بلکه مقصود این است که این دو نهاد نباید با هم مقابله کنند و به هم طعنه نزنند. وحدت میان حوزه و دانشگاه لازمه حکومت دینی است. اگر ما در ایران حکومتی سکولار داشتیم چندان نیازی به این وحدت نبود و مملکت را می‌شد یکسره به دست دانشگاهیان سپرد اما وقتی حکومت دینی می‌شود باید جنبه‌های دینی‌اش را متخصصان دین تبیین و اجرایی کنند پس وقتی صحبت از حکومت دینی داریم باید برای حوزه‌های علمیه نقشی اساسی تعریف شود.

وی درباره برنامه اش برای اسلامی کردن دانشگاه‌ها گفت: اگر در حوزه علوم انسانی در کشور ما تحولی رخ ندهد این حوزه بدون ارتباط با مبانی اسلام و تحت تاثیر فرهنگ وارداتی و ترجمه‌ای از غرب ناقص باقی‌می‌ماند و در نتیجه بر مبنای آن فرزندان ما به شیوه‌ای تربیت می‌شوند که مفاهیم ذهنی آنها چندان ربطی به دین ندارد و نمی‌شود انتظار داشت انقلاب اسلامی با آنها به سوی تمدن اسلامی حرکت کند.

وی تاکید کرد: در چند سال قبل و با همکاری جمع کثیری از اساتید فعالیت های خوبی در حوزه تحول در علوم انسانی انجام شده است ولی باور دارم که این یک کار دو و یا چند ساله نیست و باید دائمی در دستور کار دولت قرار بگیرد.

حداد عادل  در تشریح ویژگی‌های خانواده سالم گفت: رئیس جمهور هر خانه آقایان هستند اما در نهایت حرف‌آخر را خانم‌ها می‌زنند. البته من باور دارم که خانواده را نباید مانند پادگان اداره کرد و جایگاه آن جایگاه تفاهم است. نقش خانواده مانند سلول در بدن است که کوچکترین واحد زنده بدن به شمار می رود. اگر به پیکره خانواده آسیبی‌ وارد شود بر کل پیکره اجتماع آسیب وارد می‌شود. هر کس قرآن را بخواند متوجه می شود که تفکر اجتماعی اسلام خانواده محور است و من هم سعی دارم در دولتم به تحکیم بنیان خانواده بپردازم. اعتقادم بر این است هر آنچه بر این بنیان لطمه بزند غلط است و باید متوقف شود. امروزه تمدن غرب برای نابودی فرهنگ دینی در جامعه ما به خانواده به عنوان مهمترین بنیان آن مقابله می کند. مثلا سریال هایی را می سازند و در رسانه های خود را پخش می کنند که اساس خانواده را زیر سئوال می برند. در واقع آنها می خواهند ظرف را بشکنند تا مظروف هم به زمین بریزد.

وی ادامه افزود: البته امروز در کشور هم برای تشکیل خانواده با مشکلات زیادی روبرو هستیم و به طور کلی حلال سخت شده و حرام آسان و باید بر این مسئله فکری کرد. من در برنامه هایم برپایی نهضت ازدواج آسان را پیش بینی کرده ام تا بر اساس آن جوانان بتوانند درهای گناه به روی خود بسته و در کنار تامین آرامش روحی و روانی، مفاسد اجتماعی نیز کاهش بیابد.

حداد عادل در مورد راهکارهایش برای تقویت محور مقاومت و بیداری اسلامی گفت: بیداری اسلامی نتیجه یک تجربه منفی و یک تجربه مثبت بود. تجربه منفی تجربه گرایش به دنیای غرب بود. صد سال پیش از این روشنفکرها فکر کردند با رفتن به سمت غرب دنیایشان اصلاح می شود اما پس از آنکه کارنامه سیاه غرب را در غارت کشورهایشان و حمایت آنها از حکومت های خودکامه دیدند متوجه شدند که عملا گرایش به غرب برای آنها آزادی به ارمغان نمی آورد. این مسئله بیش از همه چیز باعث رویگردانی کشورهای اسلامی از غرب شد اما تجربه مثبت نیز انقلاب اسلامی بود که به همه دنیا نشان داد می توان دست بیگانه را کوتاه کرد و حرف خود را زد و در کنار آن از مظلوم حمایت کرد و پیشرفت علمی هم داشت.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: وقتی کشورهای اسلامی تجربه جمهوری اسلامی را می بینند و متوجه می شوند که می شود به شیوه عملی و موفق با اسلام کشوری را گرداند به این سمت تمایل پیدا می کنند که حکومتشان اسلامی شود.

حداد عادل  درباره  تشریح اولویت های دولتش  گفت: در درجه اول برای من آموزش و پرورش اهمیت دارد و معتقدم اساس جامعه با آن شکل می گیرد پس هر چه بیشتر به آن برسیم، فضای بیشتری برایش فراهم کنیم و معلمان بیشتری تربیت کنیم جامعه ای موفق تر خواهیم داشت البته در سند تحول آموزش و پرورش این مسئله دیده شده است اما باید کسی باشد تا زنگوله را در گردن گربه بیاندازند.

وی تصریح کرد: در کشور ما به طور معمول اشخاص فرهنگی در مدیریت کلان کم هستند و بودجه ها را نیز اشخاص غیر فرهنگی تخصیص می دهند. از نظر این افراد فرهنگ همانند سبزی و سالاد در سفره است. این نگاه باعث شده بودجه هایی که به فرهنگ تخصیص داده می شود به میزان اهمیت آن نباشد و هر وقت هم که کمبود بودجه داریم ابتدا بودجه فرهنگی را قطع می کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: بیشترین انحراف از تخصیص بودجه در سالهای اخیر در حوزه بودجه فرهنگی بوده یعنی با وجود اینکه مقدار بودجه کم بود درست نیز خرج نمی شد مثلا بودجه های میلیاردی به موسسات فرهنگی داده می شود که مشخص نیست چکار انجام می دهند که به نظر من باید این موضوع سامان یابد.

حداد عادل همچنین به مسئله تربیت مدیریت فرهنگی در کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: علیرغم نیاز زیادی که به این نوع مدیریت داریم به اندازه کافی در تربیت این افراد کوشش نکردند. الان حتی برای اداره فرهنگسراهای محلات هم مدیریت فرهنگی در کشور نیست و به نظر من از وظایف دولت است که این مدیران را تربیت کند.

وی افزود: من برای انتخاب مدیران خود به سراغ افرادی می روم که تقوا و تدبیر و ایمان داشته و در کنار آن متخصص و با تجربه باشند. وقتی می بینم که بی تجربه ها در کشور مسئول کارهای بزرگ می شوند بسیار نگرانی می شوند. باور من این است برای سردار شدن باید از سربازی شروع کرد و لذا به هر آدم بی تجربه ای نمی توان مسئولیت سنگین داد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه درباره حجاب و عفاف و گسترش آن اظهار داشت: حجاب حکم قرآنی است که رعایت نکردن آن بزرگترین آسیب ها را به بنیان خانواده می رساند. رشد روزافزون فرزندان حاصل از رابطه نامشروع در غرب یکی از همین مسائلی است که نتیجه بی حجابی و آسیب به بنیان خانواده است.

حداد عادل گفت: وقتی مقام معظم رهبری به سبک زندگی اسلامی اشاره می کنند یکی از شاخصه های آن موضوع حجاب و عفاف است. در باور من دولت وظیفه دارد به امر آموزش مسئله حجاب بپردازد و جامعه را به آن معتقد کند. در کنار آن برای ترویج حجاب باید برنامه های منطقی داشت؛ در کنار امر به معروف در مواردی خاص می توان از قانون هم برای مقابله با حرمت شکنان استفاده کرد.

وی در بخش پایانی این برنامه در مورد تعامل خود با رسانه ها نیز گفت: رسانه ها به مردم خوراک فکری و آگاهی می دهند و آنها را از دام ها باخبر می کنند . رسانه امروز سلاح جنگ نرم و توپخانه این عرصه است و لذا نقش حساسی را دارد . من رسانه را رکن اداره کشور می دانم و سعی دارم رابطه ام را با رسانه ها حفظ کنم. همانطور که در دوران ریاستم در مجلس هفتم به صورت ثابت هر دو هفته یک بار نشستی مطبوعاتی داشتم.

 این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری  در پایان گفت :تاکید کرد: من انتقاد رسانه ها را در صورت منصفانه بودن می پذیرم و از آن استقبال می کنم اما انتقاد توام با تهمت را تذکر می دهم و باور دارم محدودترین رسانه آن است که صفات دولت من را بدون غرض ورزی بیان کنند.


پایان پیام/

کد خبر 261144

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha