شعر آیینی علوی در کهگیلویه وبویراحمد از ظرفیت بالایی برخوردار است

شاعر برجسته آیینی کشور، شعر آیینی حوزه علوی در استان کهگیلویه وبویراحمد را دارای ظرفیت بسیار بالایی دانست و افزود: شعری که در این حوزه خواندم بسیار قوی و در سطح قابل قبولی قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، دکتر محمدرضا سنگری، شاعر برجسته آیینی کشور، امروز ( 13 خرداد) در گفتگو با خبرنگاران شعر آیینی حوزه علوی در این استان را بسیار قوی دانست و گفت: شعری که در این حوزه خواندم بسیار قوی و در سطح قابل قبولی قرار داشت.

 

این استاد عاشورا پژوه کشور، به بحث دومین حوزه موفق ادبی در استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و گفت: در شعر عاشورایی هم جایگاه قابل قبولی دارید؛ چرا که مردم استان نسبت به برگزاری مراسم عاشورا همیشه دغدغه داشته ‌اند و به صورت واقعی ارادتمند اباعبدالله هستند و سروده‌ های بسیار زیبایی هم وجود دارد.

 

سنگری به وجه تمایز اشعار عاشورایی کهگیلویه و بویراحمد با سایر استان‌ ها و مناطق دیگر اشاره کرد و افزود: در اینجا اضلاع دیگر به غیر از سوگ را هم مدنظر قرار داده ‌اند و می‌ بینیم که ضلع حماسه هم به خوبی مورد توجه شعرا قرار گرفته است و در اینجا به بعد حماسی کربلا هم گوشه چشمی دارند.

 

وی نگاه به کربلا در اشعار این استان را آموزه ‌ای دانست و گفت: استعدادهای خوبی دارید ولی زمینه برای رشد آنها کمتر فراهم شده است.

 

شاعر دفاع مقدس به ادبیات دفاع مقدس و فراموشی آن در کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: رزمندگان استان کمتر خاطرات خود را نگاشته ‌اند و اینها اکنون مکتوم و مهجور و پنهان هستند.

 

سنگری با احساس خطر به دلیل از دست رفتن این خاطرات، گفت: باید در استان کسانی تربیت شوند که این خاطرات را بنویسند و زمینه ‌ای فراهم شود که همانند خاطرات کتاب دا این رزمندگان به حرف بیایند ولی امروز چنین کاری در کهگیلویه و بویراحمد تقریباً وجود ندارد.

 

استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی با ذکر اینکه باید چراغی را برای آینده روشن کنیم، گفت: کهگیلویه و بویراحمد به یک مرکز هوشمند و وقت ‌گذار و توانای مطالعه کرده و روش ‌مند نیاز دارد که خاطرات رزمندگان استان را جمع ‌آوری کرده و در اختیار شاعران قرار دهد تا آثار بزرگ ادبی از آنها خلق شود و از خطر زوال نجات پیدا کنند.

 

سنگری، تکاپو برای ثبت آثار تاریخی در این استان را ضعیف دانست و گفت: ادبیات در کهگیلویه و بویراحمد عمدتاً شفاهی است و در ادبیات مکتوب کاری انجام نشده و به خصوص در ادبیات تعزیه که استان غنی به شمار می ‌رود و اگر اینها جمع‌ آوری نشود خطر انقراض، این ادبیات پرمعنا و مفهوم را تهدید می‌ کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 259978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha