خبرگزاری شبستان: حضرت عبدالعظیم(ع) فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت میرسد. پدرش عبدالله و مادرش فاطمه دختر عقبه بن قیس نام داشته اند.
ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم (ع) در سال 173 هجری قمری در شهر مقدّس مدینه واقع شده و مدّت 79 سال عمر با برکت او با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم (ع) امام رضا (ع)، امام محمّدتقی و امام علیّ النّقی (ع) مقارن بوده است، محضر مبارک امام رضا، امام محمّد تقی و امام هادی علیهم السّلام را درک کرده و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است. ایشان از آنجا که از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع ) است به حسنی شهرت یافته است.
حضرت عبدالعظیم الحسنی از دانشمندان شیعه و از راویان حدیث ائمه معصومین علیهم السّلام و از چهرههای بارز و محبوب و مورد اعتماد، نزد اهل بیت عصمت و پیروان آنان بود و در مسایل دین آگاه ونسبت به معارف مذهبی و احکام قرآن، شناخت و معرفتی وافر داشت.
ستایش هایی که ائمه معصومین علیهم السّلام از وی به عمل آورده اند، نشان دهنده شخصیّت علمی و مورد اعتماد ایشان است؛ حضرت امام هادی(ع) گاهی اشخاصی را که سؤال و مشکلی داشتند، برای راهنمایی نزد حضرت عبدالعظیم می فرستادند و او را از دوستان حقیقی خویش معرّفی میفرمودند.
در آثار و تالیفات علمای شیعه نیز، تعریف ها و ستایش های عظیمی درباره ایشان به چشم میخورد، در کتب و منابع شیعی از حضرت عبدالعظیم (ع) به عنوان عابد، زاهد، پرهیزکار، ثقه، دارای اعتقاد نیک و صفای باطن و به عنوان محدّثی عالی مقام و بزرگ یاد شده است؛ در روایات متعدّدی نیز برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) ثوابی همچون ثواب زیارت حضرت سیّد الشهدا(ع) بیان شده است.
زمینههای مهاجرت حضرت عبدالعظیم (ع) از مدینه به ری و سکونت در غربت را باید در اوضاع سیاسی و اجتماعی آن عصر جستجو کرد؛ خلفای عبّاسی نسبت به خاندان حضرت پیامبر (ص) و شیعیان ائمه علیهم السّلام بسیار سختگیری میکردند و یکی از بدرفتارترین این خلفأ متوکّل بود که خصومت شدیدی با اهل بیت علیهم السّلام داشت در دوران خلافت او چندین بار مزار حضرت امام حسین(ع) را در کربلا تخریب و با خاک یکسان کردند و از زیارت آن بزرگوار جلوگیری به عمل آوردند.
سادات و علویّون در زمان او در بدترین وضع به سر میبردند حضرت عبدالعظیم (ع)نیز از کینه و دشمنی خلفا در امان نبود و بارها تصمیم به قتل آن حضرت گرفتند در چنین دوران سخت و دشواری بود که حضرت عبدالعظیم علیه السّلام به خدمت حضرت امام هادی(ع) رسیده عقاید دینی خود را بر آن حضرت عرضه کرد و حضرت امام هادی(ع) او را تأیید فرموده و فرمودند: تو از دوستان ما هستی.
پایان پیام/
نظر شما