به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر نسرین سلطان خواه، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در آیین رونمایی از نقشه جامع علمی کشور، در سخنانی کوتاه، با تبریک این موفقیت بزرگ، به برخی از زوایای مهم نقش راهبردی نقشه جامع علمی در پیشرفت کشور اشاره کرد.
وی از اینکه سال 89 را با به ثمر رسیدن یک سند بالادستی مهم بعد از سال ها جهد و تلاش به پایان می بریم اظهار خرسندی کرد و گفت: این موفقیت را به مردم و مسئولان که در یک تمرین جدی، همکاری و هماهنگی، موفق به تهیه این سند شدند، تبریک می گویم.
رییس بنیاد ملی نخبگان، انگیزه تهیه این نقشه را رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و گفت: ایشان مطالبه کننده اصلی این نقشه بودند و بیش از همه بر ضرورت ایجاد آن تاکید داشتند و بارها جدیت و تسریع مسئولیت را خواستار شده بودند.
وی بر این باور است که این سند از زوایای مختلف دارای اهمیت است و در همین باره افزود: پس از سند چشم انداز 20 ساله، نیاز به اسناد بالادستی دیگری بودکه راه را در پیشرفت علم و فناوری مشخص کند. به همین جهت می توان گفت این نقشه، نقشه عملیاتی شدن سند 20 ساله است.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)، به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فکر، معنویت و علم را باید در الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت قرار دهیم، به عنوان دومین ویژگی مهم این سند اشاره کرد و گفت: نقشه جامع علمی کشور هم با همین رویکرد مورد نظر رهبری تهیه و تنظیم شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون سندهای مختلفی در چشم اندازهای بلند مدت تهیه شده است، ادامه داد: اما برای اولین بار است که چشم انداز تمام ابعاد علمی جامع کشور به خوبی در یک فضای منسجم و در هم تنیده شده، دیده می شود.
استاد دانشگاه شریف، که مدعی بود در این نقشه به طور کامل به ارتباط اجزای علم و فناوری در محیط درون آن توجه شده است، افزود: همچنین به اجزای محیط بیرونی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دیگر وجوه هم توجه شده است. پس این نقشه به نوعی فرادولتی و فرابخشی است و به اقدامات قوه مجریه محدود نشده است.
وی درباره ویژگی دیگر این نقشه با تاکید بر جامعیت این نقشه اظهار داشت: تا قدر توان سعی شده جامعیت و یکپارچگی آن در تمام حوزه ها حفظ شود، و همانطور که عمومی بودن این نقشه یکی از تاکیدات رییس جمهور بود، شفاف و روشن باشد تا هر نهادی بتواند وظیفه خود را در آن بیابد.
رییس پیشین مرکز امور زنان و خانواده، در ادامه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و درخواست ایشان برای اقدامات بعد از تهیه نقشه اشاره کرد و گفت: طبق نظر ایشان و همانگونه که معقول نیز به نظر می رسد، تهیه، اجرایی کردن، به روز رسانی نقشه و راهکارها، طرح برنامه های پنج ساله بر اساس این نقشه و در نهایت سازوکار برای نظارت بر آن، اموری است که باید برای آنها برنامه ریزی انجام بگیرد.
وی همچنین درهمین زمینه تاکید کرد: پس اگر چه این نقشه بسیار ارزشمند است اما مقوله ای لوکس و زینتی نیست، بلکه یک پیکر بندی از نقشه راه و پیشرفت کشور بوده و باید در آن روح دمیده شود.
سلطانخواه با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری همانطور که از ابتدای راه وارد شد و مشارکت خود را تا مراحل نهایی در شورای عالی تداوم بخشید، افزود: معاونت علمی اعلام می کند که همه توان خودش را در ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور به کار خواهد بست تا پس از این بتوانیم گزارش های مراحل اجرایی شدن این نقشه را به اطلاع همگان برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما