به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، صلاح الدین محمد فرج، سرپرست جدید اداره گرمیان کردستان، عصر روز گذشته(18 اسفند) در نشستی که در فرمانداری قصرشیرین برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت بازارچه مرزی پرویزخان برای حکومت مرکزی عراق، وزارت کشور عراق با رسمی شدن این مرز موافقت کرد.
وی اظهار داشت: اشتراکات فراوان اقلیم کردستان با استان کرمانشاه سبب شده از دیرباز ارتباطات گسترده ای بین این دو منطقه برقرار شود.
سرپرست جدید اداره گرمیان کردستان، تصریح کرد: حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در رابطه با کردستان و حمایت این کشور در دوران مبارزه ملت کرد با رژیم بعثی سبب شده مردم کردستان ارتباط مناسب و مطلوبی با ایران داشته باشند.
محمد فرج، خاطرنشان کرد: اداره گرمیان کردستان آمادگی کامل در جهت گسترش تبادلات تجاری و فرهنگی بین دو طرف را دارد.
حسین پروین، سرپرست فرمانداری قصرشیرین، نیز در این جلسه گفت: وجود اشتراکاتی دینی، زبانی و داشتن مرز مشترک این امکان را فراهم آورده که ارتباطی پایدار بین دو طرف فراهم شود.
وی، بازارچه پرویزخان را فرصتی مناسب برای دو کشور دانست و افزود: تاکنون از این موقعیت استفاده مطلوبی شده است و هیچ گونه مانعی برای گسترش ارتباطات بین دو کشور وجود ندارد.
پروین، از آمادگی کامل طرف ایرانی خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تفاهم نامه منعقده بین اداره گرمیان کردستان با استان کرمانشاه مقرر شده که حمل یک سری از کالاها برای تسهیل در امر صادرات به صورت یکسره به داخل کردستان انجام شود.
وی، این کالاها را شامل سیمان، مواد خوراکی فاسد شدنی و مواد شکستنی عنوان کرد و اذعان داشت: اگر این بند از تفاهم نامه محقق شود صادرات کالا به کردستان به دو برابر افزایش می یابد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین، گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به پیشرفت های خود در تمامی زمینه ها آمادگی لازم برای تقویت و گسترش زیرساخت ها، امور عمرانی و خدمات فنی مهندسی و پزشکی را در اقلیم کردستان دارد.
عبادی، معاون کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانه عراق هم در این مراسم با تاکید بر اجرای تفاهم نامه های منعقده بین دو طرف، گفت: حذف موانعی که در کار صادرات کالا از بازارچه پرویزخان وجود دارد باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون ماهیانه 500 خودرو به صورت مشترک برای حمل بار از سوی دو طرف ایرانی و عراقی برای تردد به داخل خاک دو کشور در حال رفت و آمد هستند.
معاون کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانه عراق، تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده کالاهای صادراتی از این مرز، سیمان است حمل یکسره آن به داخل کردستان سبب می شود صادرات کالا افزایش و تردد کالا و مسافر به نحو مطلوبی از این مرز انجام شود.
گفتنی است، اعزام یک تیم چشم پزشکی از گرمیان به استان کرمانشاه، حذف موانع موجب در روند صادرات کالا و گسترش توسعه مناسبات تجاری فرهنگی و عمرانی از دیگر مواردی بود که دو طرف بر آنها تاکید کردند.
پایان پیام/
نظر شما