حجت الاسلام ابوالفضل حجتی پور، امام جماعت مسجد حضرت قمر بنی هاشم(ع) در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم با تاکید بر لزوم رعایت حسن برخورد با جوانانی که به مسجد مراجعه می کنند، گفت: نوجوانان منطقه حضور خوبی در فعالیت های مسجد دارند که البته در مقاطع زمانی مختلفی همچون ایام امتحانات تا حدی کاهش می یابد.
وی با اشاره به شرایط لازم برای موفقیت کانون ها در دست یابی به اهداف مورد نظر ادامه داد: کانون ها اگر انگیزه فرهنگی داشته باشند و هدف واحدی را دنبال کنند، حتما به نقطه مطلوب خواهند رسید که البته در این مسیر نباید از اهمیت جایگاه مسئولان این کانون ها غفلت کرد.
امام جماعت مسجد حضرت قمر بنی هاشم(ع) با تاکید بر لزوم افزایش حمایت های مالی از کانون ها افزود: البته موضوعات فرهنگی از جمله مواردی است که می توان با دست خالی هم به آن پرداخت ولی در کانون های فرهنگی هنری مساجد به علت ارتباط با نسل جوان و ایجاد زمینه های لازم برای جذب بیشتر آنها این نیاز به نظر ضروری تر است.
وی با اشاره به نقش امام جماعت در جذب جوانان به مسجد خاطرنشان کرد: امام جماعت مسجد از دیرباز جایگاه ویژه ای در جامعه ما داشته و این قشر با نوع برخورد و منش خود می توانند مقبولیت ویژه ای در میان مردم برای خود ایجاد کنند.
حجت الاسلام حجتی پور تصریح کرد: در دنیای امروز نیز امام هر مسجد با تکیه بر همین اصل می تواند چراغ راهی برای مردم و مخصوصا جوانان باشد.
مومن در مسجد مانند ماهی در آب است
روح الله ترجیح، مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت قمر بنی هاشم(ع) نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید بر توانمندی های جوانان و نوجوانان عضو در کانون ها گفت: فعالیت های این کانون به شکل رسمی از سال 73 آغاز شده و تا کنون نیز 100 نفر جوان و نوجوان در این کانون عضویت یافته اند.
مسئول کانون فرهنگی هنری قمر بنی هاشم با اشاره به مهم ترین برنامه این کانون خاطرنشان کرد: در این کانون هم همچون دیگر کانون ها برنامه هایی در طول سال اجرا می شود که در این بین توجه ویژه ای به حلقه های معرفتی که در کانون تشکیل شده، صورت می گیرد.
وی ادامه داد: این توجه به گونه ایست که می توان گفت حلقه های معرفتی مهم ترین برنامه کانون ماست و بیشترین وقت و انرژی در این حوزه صرف این برنامه می شود.
ترجیح گفت: البته یکی از مسائل مهم در برگزاری موفق برنامه های این کانون همکاری امام جماعت و همچنین مسئول پایگاه مقاومت بسیج فعال در مسجد حضرت قمر بنی هاشم است که بیشترین همکاری را در این خصوص داشته اند، برگزاری اردوی راهیان نور مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور و همچنین برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس و مشارکت در اجرای برنامه تشییع شهدای گمنام نیز از دیگر برنامه های برگزار شده در این کانون می باشد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های کتابخانه این کانون اضافه کرد: مسجد حضرت قمر بنی هاشم متشکل از سه طبقه و در فضایی کوچک می باشد که از این میزان فضایی کوچکی به این کانون اختصاص داده شده و در نتیجه ما فضایی برای دایر کردن کتابخانه نداریم.
مسئول کانون فرهنگی هنری قمر بنی هاشم افزود: البته کتاب هایی در موضوعات مختلف در اختیارمان هست که تلاش کرده ایم آنها را در قالب قفسه های باز در دسترس علاقمندان قرار دهیم.
وی در ادامه عوامل مهم در ایجاد ارتباط پویا بین اعضای کانون ها با اعضای هیئت امنا و امام جماعت مساجد خاطرنشان کرد: توجه به جوانان مهم ترین راهکار ما برای رسیدن به این هدف در این مسجد است به گونه ای که می توان گفت مسجد حضرت قمر بنی هاشم، مسجد جوان هاست.
ترجیح ادامه داد: به علت روحیه جوان هیئت امنا و امام جماعت مسجد ما در جذب جوانان موفق عمل کرده اند، عامل دیگر در این خصوص درست عمل کردن به وظایف است، اینکه ما خودمان باری به روی دوش هیئت امنا و خادم و امام جماعت مسجد نباشیم.
وی گفت: حدیثی داریم که می گوید، مومن در مسجد مانند ماهی در آب است و با توجه به این حدیث می توان شخصیت جوان را در مسجد شکل داد.
وی ادامه داد: اگر فضایی برای جذب نسل جوان در مسجد فراهم شود، می توان جوان و نوجوان را به سلامت از برخی مسائل عبور داد پس این وظیفه مسئولین مسجد و فعالان در آن همچون کانون هاست که با فراهم کردن زمینه های لازم جذبه و کششی ایجاد کنند.
حضور بچه ها در مسجد به اخلاق مسجدی ها بستگی دارد
مجتبی شریفی، نخبه کانون فرهنگی هنری قمر بنی هاشم و مشغول به تحصیل در مقطع پیش دانشگاهی در رشته تجربی بر لزوم رعایت حسن برخورد از سوی فعالان در مساجد برای جذب بیشتر نوجوانان به فضای مسجد تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به نحوه آشنایی خود با فعالیت های این کانون اضافه کرد: دو سالی هست که من به واسطه دوستانم با وجود این کانون و برنامه های آن آشنا شده ام و به همین واسطه در برخی از برنامه ها شرکت می کنم.
نخبه کانون فرهنگی هنری قمر بنی هاشم گفت: ما به فراخور دوره سنی که در آن قرار داریم، بیشتر به برگزاری کلاس های آموزشی، ورزشی و اردوها نیاز داریم که البته باید در این مورد توجه شود و از مربیان متخصص که در کنار این خصیصه بتوانند در مسائل تربیتی هم الگویی برایمان باشند، استفاده کنند.
وی افزود: در خصوص مسجد هم به نظرم ارتباط خوب بچه ا با مسجد به اخلاق مسجدی ها بستگی دارد، متاسفانه در مواردی از این افراد برخورد خوبی دیده نمی شود و همین رفتارها بچه ها را فراری می دهد.
پایان پیام/
نظر شما