روحالله بیگی، نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: مناظره دیروز از این جهت که آرام بود، جنجالی نبود، هیجانی نداشت و شور انتخاباتی کافی داشت نمره مطلوبی میگیرد اما در واقع مناظرهای انجام نشد.
وی با اشاره به اینکه در برنامه دیروز به نقد پرداخته نشد، گفت: تنها نقد بر کار صدا و سیما بود که با ارایه تستهای هوش و نشاندادن عکس حتی باعث عصبانیشدن کاندیداها و بیحال شدن پرسش و پاسخ آنها شد.
وی گفت: برنامه دیروز تنها ارایه نقطهنظرات تبلیغاتی بود و آقایان در فرصتی که داشتند نقدی به فرد پاسخگو انجام ندادند بلکه نظرات خودشان را گفتند.
بیگی گفت: البته این موضوع تقصیر نامزدها نبود زیرا ارایه برنامههای اقتصادی در 90 ثانیه و نقد در چنین مدت کوتاهی امکانپذیر نیست حتی فردی که فرصت صحبت داشت در طول پنج دقیقه امکان ارایه برنامه خود را پیدا نمیکرد چه برسد به اینکه بخواهد به نقدها پاسخ دهد.
بیگی درباره مناظره دیشب افزود: هرچند برنامه مناظره در شأن یک رییسجمهور نبود اما به هر هشت شرکتکننده به دید احترام مینگرم زیرا سالها در خاک پاک ایران زحمت کشیدهاند و جزء نفرات اصلحتر بودند که با احراز صلاحیتشان توانستهاند به این مرحله برسند.
نایبرییس کمیسیون اقتصادی گفت: بزرگترین مشکل این مناظره زمان کم آن بود و اینکه این مناظره تنها پاسخ به پرسشها بود و به نحوی اظهار دیدگاههای افراد و نقد، چالش، کنکاش و مناظرهای در بین نبود و همین حالت در برنامه جامجم نیز انجام میشود با این تفاوت که افراد وقت بیشتری دارند و به صورت تکی در برنامه شرکت میکنند.
وی با بیان اینکه جلسه اقتصادی مناظره هیچ ارتباطی به اقتصاد نداشت، گفت: با اینکه برنامه در راستای برنامههای اقتصادی نامزدها بود اما هر پرسشی انجام شد و هر کس هر نظری از هر جایگاهی داشت، ارایه کرد.
وی نقد دیگر در این مناظره را ارایه تستهای هوش و سرعت مطرح کرد و گفت: ما که قرار نیست از کسی تست هوش بگیریم زیرا این افراد قابلیتهای خود را در زمینههای مختلف در داخل و خارج کشور نشان دادهاند که به این مرحله رسیدهاند؛ این مناظره باعث شد تا هنوز زمان آن به پایان نرسیده سیل پیامکها جاری شود که در آنها آمده بود مرحله بعدی مناظره= مسابقات نقاشی، طنابکشی، حبس نفس و زووو.
بیگی تصریح کرد: این برای چنین برنامههایی اصلا خوب نیست زیرا باید احترام بزرگترها در هر جایگاهی حفظ شود، این دستور قرآن و اسلام است و انقلاب ما نیز تافته جدابافتهای نیست و برگرفته از همین آداب است، در مکتب اهل بیت حفظ جایگاه بزرگترها و احترام به آنها مورد تأکید قرار گرفته است و بزرگتر جامعه ما بعد از مقام معظم رهبری رییسجمهور است، باید احترام آنها نگاه داشته شود حتی در مرحله نامزدی زیرا این افراد زحمات زیادی برای انقلاب کشیدهاند و فارغ از انتخابشدن یا نشدنشان باید مورد احترام قرار بگیرند.
وی در پایان گفت: چنین برنامههایی باید برای کمک به تعقل و تصمیمگیری بهتر باشد زیرا فرهنگ ما برگرفته از مکتبی است که افتخار آن قرآن است و این قرآن برای تعلق آمده است پس باید با مدنظر قرار دادن تعالیم قرآنی به جای اینکه از رییسجمهور آینده سؤلات هوش و عکس و تستی پرسیده شود باید زمینهای فراهم میشد تا مردم بتوانند به عمق تفکرات این نامزدها در مسایل اقتصادی پی ببرند.
پایان پیام/
نظر شما