روابط عمومی کانون های مساجد نقش مهمی در جذب جوانان به مساجد دارند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام کیانی با تاکید بر نقش مهم روابط عمومی ها در موفقیت کانون ها گفت: وظیفه روابط عمومی ها در کانون های مساجد، ایجاد وحدت رویه بین اعضا و جذب بیشتر جوانان به کانون ها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام کیانی، از کارشناسان ارتباطات و روابط عمومی، در نشست معاونان ارتباطات و روابط عمومی که با حضور معاونان روابط عمومی کانون های مساجد قم در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، با بیان اینکه عصر ارتباطات در قرن بیستم با پیشرفت صنعت مخابرات، ماهواره و وسایل ارتباطی شکل دیگری به خود گرفت، تصریح کرد: این عصر را عصر ارتباطات نامیده اند و هم اکنون قریب به چند هزار شبکه ماهواره ای در جهان وجود دارد.

وی ادامه داد: بالغ بر 170 شبکه فارسی زبان در زمینه های گوناگون مشغول ساخت برنامه هستند و کسانی که در این عصراز لوازم ارتباط جمعی برخوردارند، می توانند به همه اینها دسترسی داشته باشند.

 

وی به تعریف ارتباط و روابط عمومی اشاره کرد و گفت: یکی از تعاریف موجود در رابطه با روابط عمومی این است که ارتباط با گروه های اجتماعی به منظور ایجاد فهم مشترک و درک متقابل توام با اثر بخشی دوجانبه بوده و هدف آن آگاهی بخشی دوطرفه، کاهش منازعات، توسعه موارد توافق و کمک به حل مسائل طرفین ارتباط است. ارائه اطلاعات به مردم به منظور متقاعد ساختن مردم برای توصیف نگرش و تلاش هایی برای تلقین نگرش و عملکرد های یک نهاد یا یک فرد با نهاد های دیگر نیز تعریفی از ادوارد برنایز برای روابط عمومی است.

 

وی افزود: وظیفه روابط عمومی ها در کانون ها این است که بین افرادی که جذب شده اند وحدت رویه ایجاد کنند و با ایجاد جذبه، زمینه جذب بیشتر جوانان به کانون ها را فراهم کنند که این وظیفه برون سازمانی است.

 

وی با اشاره به جایگاه روابط عمومی در علوم دیگر اظهار داشت: در علوم سیاسی روابط عمومی حرف اول را می زند. شخصی در سیاست جلوتر از بقیه است که روابط عمومی بالاتری داشته تا بتواند افراد بیشتری برای جناح خود جذب کند. به عنوان مثال، در انتخابات همان گونه که در پیش داریم، کاندیداها سعی می کنند ارتباط گیری بهتری نسبت به بقیه داشته باشند تا شانس بیشتری برای اقبال مردم به خودشان را فراهم نمایند.

 

وی بر وجود روابط عمومی در دین مبین اسلام صحه گذاشت و تصریح کرد: غربی ها بر این باورند کسی در دموکراسی موفق تر است که ارتباط بهتری برقرار می کند و تبلیغ بهتری دارد. این الگوی غربی برداشت شده از دین اسلام است. خیلی چیزها را غربی ها از ما گرفته اند و به نام خود ثبت کرده اند. در دین اسلام تاکید بسیاری بر روابط عمومی شده است اما ما کمتر به آن توجه کرده ایم.

 

این استاد ارتباطات و روابط عمومی در ادامه افزود: از دیدگاه قرآن، انسان تفاوت ذاتی با موجودات دیگر دارد که یکی از آنها جنبه ارتباط گیری انسان ها باهم است. این نوع ارتباط گیری نسبت به موجودات دیگر، فقط مختص انسان بوده و منحصربه فرد است.

 

وی امر به معروف و نهی از منکر را مصداقی از ارتباط گیری دانست و خاطر نشان کرد: امر به معروف و نهی از منکرجزو ارتباطات است، به عبارتی تا با کسی ارتباط خوبی برقرار نکنیم نمی توانیم امر به معروف کنیم. گاهی با یک رفتار و برخورد خوب می توان مخاطب غافل را راهنمایی کرد تا اثر گذار باشد.

 

حجت الاسلام کیانی با بیان اینکه معنای روابط عمومی این است که باید اندیشید به اینکه چطور می توان ارتباطی موفقیت آمیز با مخاطب برقرار کرد، اظهار داشت: برخورد با دیگران همراه با غرور و فخرفروشی همه را از انسان دور می کند بنابر این برای داشتن یک روابط عمومی خوب باید انسان متواضع باشد.

 

وی گفت: متاسفانه ما عادت داریم در همه چیز تندروی کنیم و از اعتدال دوری کنیم؛ در حالیکه اسلام، دین اعتدال است. اگر می خواهیم افراد را جذب دین اسلام کنیم باید معتدل باشیم.

 

وی نوع برخورد با جوانان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: نباید فکر کنیم که همه معصومند و اشتباه نمی کنند، گاهی اشتباهاتی که برخی جوانان مرتکب می شوند ممکن است از روی غفلت باشد. شاید فردی که به نظر می رسد آدم خوبی نیست فطرت خوبی داشته باشد و تحت تاثیر خانواده یا دوستان خود رفتار اشتباهی را انجام دهد بنابر این با رفتار تند نمی توان چیزی را اصلاح کرد بلکه باید رفتاری خوب و میانه داشت.

 

وی پیشرفت اسلام را در زمان پیامبر اکرم(ص) مدیون رفتار و ارتباط خوب آن حضرت خواند و یادآور شد: اگر ارتباطات پیامبر(ص) درست نبود کسی مسلمان نمی شد. خداوند در قرآن می فرماید که عامل پیشرفت دین اسلام در میان مردم به دلیل روابط عمومی و ارتباط خوب پیامبرعظیم الشان اسلام(ص) بوده است بنابر این باید از این هنر برای تبلیغ بیشتر معارف دین بهره جست.

 

وی داشتن چهره ای زیبا، ظاهری آراسته، گویش و زبان فصیح، خوشنامی فرد و خانواده اش و داشتن نامی زیبا را از ویژگی های فردی که عهده دار مسئولیت روابط عمومی ها است عنوان کرد.

 

پایان پیام/


 

 

 

 

 

 


 

کد خبر 259069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha