باید به مرجعیت علمی در منطقه و جهان تبدیل شویم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت نقشه جامع علمی در هدایت مسیر علمی در کشور گفت: هدف‌مان این است که در مرحله نهایی به مقام مرجعیت علمی در منطقه و جهان دست یابیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از نقشه جامع علمی کشور با اشاره به قرار گرفتن ایران اسلامی در آستانه یک جهش علمی سخنان خود را آغاز کرد و اظهار داشت: پیشرفت همه‌جانبه ما در حوزه‌های مختلف تنها بخشی از تحقق فعل "توانستن" است.

 

وی به سرعت رشد علمی ایران در سال‌‌های اخیر اشاره کرد و افزود: این رشد آن‌قدر شتاب گرفته و دشمنان را آن‌قدر نگران کرده است که آشکارا این اضطراب خود را نشان می دهند.

 

مخبر دزفولی در این زمینه اظهار کرد: هم‌اکنون به اذعان گزارش‌های معتبر بین‌المللی، رشد علمی ایران یازده برابر بیشتر از سطح معمول جهان است و هم‌اکنون رتبه ایران در فیزیک، ریاضی و شیمی آلی و معدنی از سطح منطقه گذشته و قابل رقابت با معیارهای جهانی شده است.

 

وی همچنین به کسب رتبه 70 در توسعه انسانی سازمان ملل و گزارش‌های جهانی اشاره کرد و گفت: این امر حاصل ترکیب بخش‌های گوناگون در عرصه‌های مختلف علمی است که نشان‌دهنده پیشرفت همه‌جانبه نظام اسلامی است و این تنها گوشه‌ای از فعالیت‌ها و موقعیت‌های علمی ایران است.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رونمایی از این سند را به معنی حرکت به سمت تحول و خیزش علمی دانست و گفت: با برنامه ریزی و هدف‌گذاری‌ و تدوین برنامه‌های دیگر در همین راستا، پیشرفت کشور به تدریج حاصل می شود.

 

مخبر دزفولی با تاکید بر اینکه آنچه در سند هدف‌گذاری شده است، در گام نخست دست‌یابی به مقام اول علمی نه تنها در منطقه بلکه در جهان اسلام است، اذعان کرد: گام بعدی دست‌یابی به مقام علمی نخست در جهان است و در مرحله بعد مرجعیت پیدا کردن در جهان علم بشر هدف نهایی است.

 

وی با اشاره به اینکه ما هم‌اکنون با وجود یک درصد جمعیت جهان، 18/1 درصد از تولید علم جهانی را به خود اختصاص داده‌ایم و این واقعیت اصلا با دو دهه اخیر قابل مقایسه نیست، گفت: این پیشرفت اعجازآمیز جز با حضور نخبگان و تأکید رهبر معظم انقلاب میسر نبود.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر شاخص‌گذاری‌های انجام شده در مسیر علم‌آموزی در نقشه جامع علمی افزود: ما هنوز در این مسیر به برنامه‌ ریزی دقیق تری نیازمندیم که این امر جز با همکاری اندیشمندان، دانشمندان و استادان میسر نیست. اگرچه اسناد مهمی به تصویب رسیده است لیکن چندین سند مرتبط با این نقشه همچنان باید با همکاری مراکز علمی، تهیه و تصویب شود.

 

وی با اشاره به مشارکت بیش از دو هزار استاد، 700 مرکز تحقیقاتی، 300 هزار نفر ساعت کار کارشناسی، 61 جلد و 50 هزار سند علمی و تحقیقاتی که برای تهیه این نقشه جامع علمی هزینه شده است از همه دست‌اندرکاران خرد و کلان این مجموعه علمی تقدیر و تشکر کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 25847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha